Wandelroutes

In Meppel en omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. Er zijn diverse routes voor je uitgestippeld. In de stad, door de natuur of via gezellige dorpjes. Ga op ontdekkingstocht en beleef al het moois.

Wilhelmina park

Wandelroutes

In het Wilhelminapark komen natuur, kunst en historie samen. Het ontwerp van het park, dat tussen 1915 en 1922 is aangelegd, is van de bekende tuinarchitect Leonard Springer. Het is hier fantastisch wandelen langs de rivier de Reest, het hertenkamp, de parkvijver met haar fontein en de Rozenhof. Rondom de karakteristieke Theekoepel is het heerlijk vertoeven en kun je genieten van het mooie groen.

Historische wandeling Broekhuizen

Wandelroutes


Beelden en Monumenten

Wandelroutes

De wandeling gaat langs beelden en monumenten in het openbaar. Voor een deel door de historische binnenstaf en het prachtige Wilhelminapark dat ontworpen is door de bekende landschapsarchitect Leonard Springer.

Joodse geschiedenis

Wandelroutes

Tot 1940 heeft de Joodse gemeenschap van Meppel meer dan 250 jaar grote invloed gehad op de politiek, cultuur en economie. Helaas is er niet veel meer over van het Joodse erfgoed, maar het weinige dat er nog is herinnert ons aan de vele generaties Joden die de stad Meppel naast welvaart ook identiteit en 'kleur' hebben gegeven.

Grafisch Geluk van Meppel

Wandelroutes

Meppel is van oudsher een drukkerij stad. Maak de wandelroute door de roemrijke geschiedenis van Meppel. We nemen een diepe duik in het grafische verleden van Meppel.

Jugendstilpanden

Wandelroutes

Deze wandeling gaat vooral langs Jugendstilpanden, maar ook huizen met andere bouwstijlen, zoals neoklassiek, Amsterdamse School en eclectisch zijn onderweg te bewonderen. De route gaat langs historisch interessante gebouwen, met vaak mooie geveldecoraties. Vooral de Meppeler architect G. Otten heeft aan het begin van de twintigste eeuw veel mooie Jugendstilpanden ontworpen. De route begint bij het NS-station en eindigt daar ook. Uiteraard kan de wandeling op elke willekeurige plek in de route worden gestart. De route is ook geschikt om met rollator of rolstoel te volgen.

Grachten en De Wevershoek

Wandelroutes

Vroeger was er veel vervoer over water en Meppel heeft, met haar vele grachten, daarin een belangrijke rol gespeeld. Enkele grachten zijn bewaard gebleven, net als de gezellige historische binnenstad met de Meppeler toren en de oude pakhuizen.

Langs De Reest

Wandelroutes

Een leuke wandeling langs een uniek stukje natuur en historie, middenin Meppel.
Voor Stadswandelingen kunt u terecht bij:
Routekaarten/-boekjes zijn verkrijgbaar bij: