Meppel geluksmoment

We delen onze geluksmomenten en roepen anderen op die ook te delen. Op social media heb je al vele geluksmomenten van inwoners voorbij kunnen zien komen. Wil je meedoen, dat kan door diep geluk te delen op: Facebook.com/diepgelukmeppel, instagram.com/meppel.diepgeluk of stuur een mail naar Info@meppeldiepgeluk.nl
Meppel diep geluk
Is als magie
Een beleving die voor iedereen anders kan zijn.
En toch typisch voor Meppel
Geluk kun je niet initiëren, of vormgeven
Het is er!
Vraag niet hoe het kan, geniet ervan
En vooral: deel het!
“Ik stond op het podium en zag alle gezichten van de mensen in het publiek, dat gaf mij een geluksgevoel.”

Ik ben een geboren en getogen Meppeler, een echte Meppeler mug dus.

In Meppel vind ik mijn geluk in het uitgaan met vrienden. Ook wanneer ik lekker op de sportclub loop en wanneer ik hockeywedstrijden speel! Hier kan ik me lekker uitleven en sociale contacten opdoen.

Waarom ik het belangrijk vond om het Riverside festival voor jongeren te organiseren? Het uitgaan in het weekend was niet echt heel bijzonder. De Meppeldagen en andere evenementen in Meppel waren voor mijn gevoel allemaal voornamelijk gefocust op volwassenen. Dus dit was een toevoeging voor Meppel en het Bleekerseiland bleek een erg fijne plek voor het festival.

Natuurlijk waren er uitdagingen bij het opzetten van een festival, vooral als jonge organisator. Het meest moeilijke vond ik om alles goed in te plannen, zodat de artiesten goed liepen. Ook backstage is het plannen heel belangrijk.

Wat mij persoonlijk gelukkig maakte tijdens het organiseren van dit evenement? Het moment dat het volliep. Ik stond op het podium en zag alle gezichten van de mensen in het publiek, dat gaf mij een geluksgevoel.

De jongeren in Meppel hebben het Riverside Jongerenfestival erg leuk gevonden. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad bij het festival, zover ik gehoord heb. Het was een groot succes!

Mijn toekomstplannen voor het Riverside Jongerenfestival? Ik hoop dat we dit nog veel meer jaren kunnen doen!

Mats Podt, organisator Riverside Festival
Meppel betekent veel voor mij: het is de stad waar mijn nieuwe leven is begonnen en waar ik mijn thuis in Nederland kreeg. Meppel geeft mij het gevoel van stabiliteit en gezelligheid.

Ik woon nu al vier en een half jaar samen met mijn gezin in Meppel. Hier gaan mijn kinderen naar school en ze werken hier. Hun school en hun werk is dichtbij ons huis.

In Meppel kan ik alles vinden en alles in Meppel is mooi, schoon en prachtig.

Meppel is ook de plek waar ik een jaar geleden mijn onderneming begon. Hier huist mijn bedrijf Eman Consultancy, waarin ik tolk, vertaal en andere mensen help bij hun integratie in Nederland in het algemeen en integratie in Meppel in het bijzonder. Mijn kantoor is dicht bij mijn huis en zo ben ik dicht bij mijn kinderen als ik aan het werk ben.

Ik ben zeer blij met mijn werk in Meppel, omdat ik hier naast mijn vrienden en kennissen woon. Daarnaast wonen mijn klanten allemaal in Meppel.

In Meppel doe ik ook vrijwilligerswerk voor de stichting VluchtelingenWerk en de gemeente Meppel. Ik help nieuwkomers om hun weg te vinden in de maatschappij en ook om de taal te leren.

Meppel beschouw ik als mijn thuis. Dit is de plek waar ik mijn dromen wil realiseren.

Eman Alghadban, Eman Consultancy
Meppel is mijn thuis! Ooit heb ik Meppel verlaten en ik besef me nu dat ik dat nooit had moeten doen. Toen ik met de verhuiswagen over de Bekinkbaan reed en de Meppeler Toren weer zag, kwamen er dikke tranen van geluk!

Voor mij zit het geluk van in Meppel wonen in veel verschillende dingen. Dat is het zicht op de Meppeler toren met het oude transformatorhuis De Wetering uit 1920, maar ook 't Hoogetin uit 1905, gezien vanaf de Kleine Oever. De mooie panden van Oasis en Café Nr 17 zijn ook beeldschoon. Toen ik na 12 jaar elders te hebben gewoond weer terug kwam in Meppel, ging ik direct met een pilsje pal onder de toren zitten. Wat een geluk! In Meppel ervaar je de geschiedenis nog zo goed. De warmte van het centrum voel je nog steeds in de gezellige winkelstraat en op de markt waar veel mensen elkaar ontmoeten. Bij de Tipbrug proef ik de bedrijvigheid van de helaas verdwenen scheepvaart door Meppel en in de Woldstraat en de Molenstraat proef ik de sfeer van vroeger, van de vele winkeltjes.

De beste plek om te wonen is voor mij toch wel aan één van de grachten, maar je mag mij ook gerust een tijdje in de 12 Apostelen aan de Woldstraat laten wonen hoor! Heerlijk om langslopende mensen te zien, terwijl je op een gezellig Meppels terras zit.

Ik ben het gelukkigst als ik samen met mijn gezin heerlijk door de stad wandel. En natuurlijk de Donderdag Meppeldagen met de rommelmarkt en 's avonds het Pleinenfestival. Ik hoop echt dat dit allemaal weer terug gaat komen na deze pandemie.

Ik wens iedereen een fijne kerst met familie en vrienden en een zielsgelukkig 2022

Bert Veldman, Meppel Fotoboek
"We vinden de combinatie van Drentse gastvrijheid en een stadse uitstraling ontzettend leuk."

Het geluk van Thijs en Stefan van Villa Kalkoven:

"Meppel heeft voor ons de ideale balans in veel verschillende opzichten. Het is de perfecte combinatie van de voorzieningen van een stad, maar het knusse en de gezelligheid van een dorp.

Wij vinden het heerlijk om 's avonds na ons werk nog even een borrel in de stad te doen, waar er reuring is. Maar we kunnen ook intens genieten van de rust en ruimte om ons heen.

Deze balans vertaalt zich ook heel mooi door in ons bedrijf. We vinden de combinatie van Drentse gastvrijheid en een stadse uitstraling ontzettend leuk.

Ook vertaalt zich dit bij ons in een enorme leuke mix van gasten. Dat maakt ons werk ontzettend divers en geen dag hetzelfde!"
Binnen 1¼ uur ben ik op de Amsterdamse Zuidas
Inmiddels wonen we met ons gezin zo’n 25 jaar in Meppel. Nu op onze tweede stek. Destijds kozen we voor een combinatie van de centrale ligging met de mooie historische binnenstad en veel activiteiten. Wat mij betreft is deze combi nog altijd springlevend. Niet voor niets zorgt de ligging - te midden van drie natuurgebieden en op de grens van vier provincies -, de prachtige authentieke binnenstad en vele evenementen dat Meppel, met name in de zomer, veel toeristen trekt.

Door de jaren heen ben ik steeds een beetje meer vergroeid met Meppel. Mijn kinderen zijn hier geboren en opgegroeid, een deel van mijn carrière heeft zich in deze regio afgespeeld en daarnaast heb ik hier ook de nodige vriendschappen voor het leven gesloten. Kortom deze heerlijke gemeente heeft zich ontwikkeld tot een onuitwisbare plek in mijn leven.

Normaliter vertrek ik ‘s ochtends richting de randstad voor mijn werk. De trein brengt me dan, via de Oostvaardersplassen, naar de Amsterdamse Zuidas. Zonder een enkele overstap ben ik in een uur en een kwartier op mijn plek van bestemming. Een heerlijk ritje met voldoende tijd om het nieuws door te nemen en mijn mail te checken. Veel collega’s wonen dichterbij maar hebben dezelfde reistijd nodig en wonen vanzelfsprekend niet zo ‘rijk’ als we ons in Meppel wanen.

Mijn diepste geluk hier is niet in een moment te vatten. Daar zou ik locaties in deze prachtige stad, gezelschap en perspectief mee te kort doen. Ik ben gewoonweg trots op Meppel met haar activiteiten en ondernemende en Bourgondische inslag!

Peter van Marle
Het is het dorpsgevoel dat ik fijn vind

Het geluk dat Koen Bloemen, speler van de Franse rugbyclub USBPA en uitkomend voor het nationaal Nederlands rugbyteam, vindt in Meppel.

‘Wat ik leuk aan Meppel vind, is dat het een levendige stad is. Als ik na lange tijd weer eens op vrijdag- of zaterdagavond uit ben in de stad, dan kom ik altijd weer mensen tegen die ik ken en lang niet heb gezien. Het is het dorpsgevoel dat ik fijn vind. Dat iedereen elkaar kent. In de gezellige kroegen in Meppel heb ik veel tijd doorgebracht met mijn vrienden.

Een andere favoriete plek in Meppel is mijn oude middelbare school aan het Zuideinde. Daar heb ik goede herinneringen aan. In de tussenuren speelden we kaartspelletjes op school en maakten we veel lol. Een tijd waarin ik vrienden voor het leven heb gemaakt. En natuurlijk veel geleerd heb ;-).

Ik kom ongeveer 3 à 4 keer per jaar terug naar Meppel. Om mijn ouders te bezoeken, maar ook vaak voor de voorbereiding van een wedstrijd met het Nederlands team. Rugby heeft alles te maken met mijn gelukkigste moment in Meppel. Hier begon ik mijn carrière als sporter. Ik woonde in Meppel toen ik werd geselecteerd voor het Nederlands team onder 16 en kreeg te horen dat ik een contract kreeg aangeboden in Montpellier (Frankrijk). Ook dat is Meppel Diep Geluk!’
Meppel brengt ons: leven, vrienden, sporten, genieten en geluk

Veertien jaar geleden kwamen wij (Esther, Jolijn, Pim, Mart en ikzelf) in Meppel wonen. We zochten een nieuwe woonplek om vanuit Twente naar toe te verhuizen. Een wandeling door de stad, het centrum, de voorzieningen van een stad en de dorpse gezelligheid spraken ons enorm aan. De keuze werd gemaakt: het moest Meppel worden!

We hebben het enorm naar onze zin. Het heerlijke stadscentrum voor een hapje en een drankje. De fantastische omgeving met water, bos en heide. En heel veel superleuke mensen die aandacht hebben voor elkaar.

Als ik aan ‘Meppel Diep Geluk’ denk, is dat in de eerste plaats aan de gezondheid van mijn naasten. In deze tijd zeker geen ‘open deur’. Gezondheid en mijn gezin vormen voor mij de belangrijkste basis van Diep Geluk. Ik ben dan ook super trots op mijn gezin. Daarnaast is Meppel een heerlijke plek om te wonen en leven. Onze keukentafel staat centraal voor samenzijn en het genieten met vrienden en familie.

Verder heeft voor mij geluk alles te maken met sport. Vier jaar geleden ben ik voorzitter geworden van Alcides. Het verenigingsleven is een belangrijke pijler in de samenleving. Niet alleen voor de sporters, ook voor alle vrijwilligers die actief betrokken zijn bij de vereniging. Jong en oud. Onderdeel uitmaken van al die actieve mensen, het werk wat ze verzetten en het plezier en de motivatie die zij allemaal uitstralen, dat maakt mij Diep Gelukkig!

Stephan Lammerink
Voorzitter Alcides
Door Anouk Boonstra

‘Ik voel me echt gelukkig! Ik ben gezond en trots op ons grote gezin en natuurlijk ons hondje Zev. Een geluksmoment in deze bizarre tijd is dat we in het voorjaar opa en oma worden. Ik ben trots op mijn vader die elke dag voor mij de bloemen bezorgd. En natuurlijk ook op mijn moeder die in het voorjaar een herseninfarct heeft gehad en nu alweer zoveel kan. Het is een vechter!

Als ik mijn bloemenwinkel rondloop word ik echt gelukkig. Door de jaren heen, inmiddels zijn dat er al 36, heb ik echt een band opgebouwd met mijn klanten. Die zijn echt hartverwarmend. Samen met mijn meiden, zo noem ik ze, maken we er elke dag en elk seizoen weer een feestje van. We vinden het fijn om mensen blij te maken. We delen graag onze passie voor het vak met onze klanten.

Ik vind het belangrijk om wat voor de ander te kunnen betekenen en zeker ook voor onze mooie stad. Zo ben ik actief voor Meppel Diep Geluk als lid van de werkgroep ‘Binnenstad’, ik ben regelmatig in de kantine van FC Meppel te vinden en draag bij aan Live in Meppel en Mini Meppel. Tijdens de Donderdag Meppeldagen en andere drukke dagen help ik graag bij Jaap en Petra de Boer. Je vindt me dan achter de buitenbar.

Kortom; ik ben een gelukkig mens als ik veel voor mijn gezin kan doen maar ook voor alle mensen om me heen. Daar word ik echt gelukkig van!’

Herma Petersen
Bloemen Petersen
Meppel is een veilige basis

‘Ik ben geboren en getogen in Meppel. Toen ik op de middelbare school zat dacht ik altijd dat ik later naar het westen zou gaan verhuizen. Grootse plannen had ik. Ik wilde het helemaal gaan maken aan de andere kant van het land. En Meppel? Nee! Daar blijf ik niet hoor. Na tijdelijk gewoond te hebben in onder andere Amerika en Amsterdam kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet weg wilde uit Meppel. Juist toen ik weg was, merkte ik pas wat het geluk van Meppel is.

Meppel heeft iets speciaals, het voelt als een warm bad. De gezelligheid in de stad of op de sportvelden op de zaterdagen, de ‘hoi’ momenten tegen (on)bekenden, het moment dat je met de trein weer op het station komt, de Donderdag Meppeldagen. Juist die dingen; dat maakt dat Meppel echt een thuis is voor mij.

Door mijn werk, als onder andere wijkregisseur binnen de gemeente, sta ik in nauw contact met onze inwoners. De Meppelers zijn gastvrij, behulpzaam en creatief. Het is mooi om te zien hoe de samenleving ook tijdens corona voor elkaar klaarstaat, elkaar probeert te helpen en telkens weer de verbinding zoekt. Je ziet dat er dan toch geluk aanwezig is ondanks de moeilijke tijd waarin we leven. De creativiteit die naar boven komt bij de ondernemers, de wijkplatforms en organisaties is bewonderingswaardig. Daar mogen we allemaal trots op zijn.

Ik zie Meppel als een veilige basis waaromheen ik mijn leven inricht. Meppel is de stad waar ik heel gelukkig oud wil worden.’

Marlot Niemeijer
Gemeente Meppel
Ik voel mij hier op mijn best

‘Omdat mijn ouders niet weg te slaan zijn uit Meppel ben ik hier geboren en getogen. En ook bij mijzelf merk ik dat wonen in Meppel, diep geluk is. Ik heb niet in andere plaatsen gewoond en heb hier ook helemaal geen behoefte aan. Ik voel mij goed in Meppel. Uitgaan, uiteten, shoppen, een terrasje pakken, de bios en niet te vergeten de vele evenementen. Je vindt het allemaal in Meppel en dat maakt het ook zo gezellig en compleet!

Als jong meisje wilde ik graag schoonheidsspecialiste worden. Die droom heb ik waar kunnen maken met inmiddels een eigen salon in een prachtig pand in de Kruisstraat; Cynthia’s Beauty. Dat ik in Meppel wilde ondernemen stond voor mij vast. Als echte Meppeler voel ik mij hier op mijn best. Wat voelde ik me trots en gelukkig bij de opening van mijn eigen zaak in het hart van de stad nu bijna twee jaar geleden. Het is bijzonder te ervaren dat veel winkeliers in Meppel zo actief zijn bij de verschillende evenementen.

Het plezier in mijn werk komt natuurlijk ook door mijn lieve, trouwe klanten. Dagelijks ervaar ik de gemoedelijkheid van de Meppelers. Voor mijzelf voelt het goed dat ik kan bijdragen aan een beetje geluk voor mijn klanten. Of het nu een nagellakje is of een uitgebreide gezichtsbehandeling? Je mooi voelen, betekent meer geluk. Het is fijn om hieraan bij te dragen. Dat is voor mij Meppel Diep Geluk.

Cynthia Hoving
‘In 2006 kwam ik als geboren Amsterdammer met mijn Friese vrouw Esther en twee dochtertjes vanuit Amstelveen, onder de rook van Schiphol, naar Meppel. Een prik op de kaart bracht ons hier. Snelwegen, treinstation, goede voorzieningen, een open gemeenschap en een authentiek centrum. De perfecte mix voor leven en werken. En dat idee hadden meer mensen in die periode toen de Berggierslanden verrezen.

De tijd vliegt in Meppel. Onze drie kinderen zitten inmiddels op de middelbare school. En zo was vorig jaar een mooi moment om het nieuwe groen te verruilen voor de karakteristieke, ook groene, stad. Na een heerlijke tijd in de Berggierslanden met uitzicht over het Staphorsterveld wonen we inmiddels ruim een jaar aan het Zuideinde. Wat een genot om middenin de historie en reuring te leven en toch het gevoel van buiten helemaal niet verloren te zijn.

Meppel is voor ons inmiddels een blijvertje. Of liever, wij zijn blijvertjes in Meppel. Sinds 2012 ben ik eigenaar van de Olijslager Groep, een 66-jarige verfgroothandel uit Emmen. Toevallig is Meppel na de flinke groei van de afgelopen jaren bijna het geografische centrum van ons bedrijf. Met 23 verkooplocaties van Apeldoorn tot Delfzijl en van Emmen tot Dokkum leveren we oplossingen voor de bouw aan professionele gebruikers en winkels. Waar je ook heengaat, vanuit Meppel is het altijd maximaal een uur. Wat een vrijheid!

Dat Meppel voor ons leven zo’n goede keuze zou zijn, hadden we niet voorzien. Geboren worden in Mokum en wie weet ooit sterven in Mini-Mokum. Ach…. waarom ook niet?’ Robert van Büseck

Olijslager Groep
‘Denken in kansen en mogelijkheden dat is Meppel ten voeten uit.’

Mensen vroegen zich destijds af of ik vanuit Ruinen wel kon aarden in een flat in de Koedijkslanden. Vanaf het eerste moment dat ik in Meppel woon, nu alweer 31 jaar, voel ik mij er thuis. Inmiddels woon ik al 28 jaar in de wijk Oosterboer. In een gemoedelijke straat waar afgelopen zomer zelfs een bingo op afstand werd georganiseerd.

Ik word altijd blij als ik Meppel weer op de borden zie staan. Wat maakt Meppel dan zo speciaal? Dat is voor mij de gemoedelijkheid van een dorp. Dat je voor een enkele boodschap een uur onderweg kunt zijn omdat je zoveel bekenden tegenkomt. Daarnaast heeft Meppel alles wat ik in een stad qua voorzieningen zoek. Het is een mooie compacte stad en heeft een divers aanbod van horeca en gezellige pleinen. Daarnaast bevindt Meppel zich in een mooie waterrijke en bosrijke omgeving. Voor elk wat wils.

Deze foto is gemaakt bij de jachthaven. De weidsheid van het water, ik houd ervan. Sinds 4 januari 2006 ben ik zelfstandig ondernemer in Meppel. Ik verricht acquisitie voor andere bedrijven en ik weet dus uit eigen ervaring hoe ondernemend Meppel is. Alhoewel het ondernemerschap momenteel wel erg op de proef wordt gesteld. Maar Meppel zou Meppel niet zijn als er geen mooie initiatieven van de grond komen. Ondernemers die elkaar opzoeken om samen de schouders eronder te zetten in corona tijd. Denken in kansen en mogelijkheden dat is wat mij betreft Meppel ten voeten uit.

Ik ben met West Brinck Acquisitie lid van BC Meppel. Een mooie business club waar ik mij thuis voel. BC Meppel heeft een grote diversiteit van bedrijven en ondernemers en is daarmee een mooie weerspiegeling van Meppel. Uiteraard kijk ik ook om mij heen wat ik voor andere ondernemers kan betekenen. Ik kan ervan genieten om op de fiets naar een klant te gaan. Het voelt goed om al fietsend, door Blankenstein, Meppel-Noord of bijvoorbeeld over de Stationsweg, het Zuideinde en de Werkhorst, alle bedrijvigheid om mij heen te zien.

Dit jaar ben ik mij nog bewuster geworden om juist lokaal te kopen. Om ervoor te zorgen dat de zelfstandige ondernemer in onze binnenstad blijft bestaan. Want dat maakt Meppel zo speciaal, zo eigen en zo authentiek. Daar moeten wij zuinig op zijn.

Janny Westenbrink
‘Ik vind het ontzettend fijn om hier te wonen!’

Mijn geluksmoment is dat ik Herma heb leren kennen. Onze eerste ontmoeting was in de fleurige bloemenwinkel van Herma met wie ik inmiddels al 6 jaar ben getrouwd. We trouwden in de bovenzaal van Herberg ’t Plein waar we opgewacht werden door de voetbalmeiden van FC Meppel waar ik destijds trainer van was. Dat was zo mooi. Ik ben nog steeds actief als trainer bij FC Meppel maar nu bij de jeugd en ook help ik bij de voetbalschool. Ik word gelukkig als ik op het voetbalveld sta met de jongens en natuurlijk ook de meisjes.

Natuurlijk ben ik ook soms te vinden in de winkel. Ik help de klanten en doe ook soms de inkopen. Sinds 2011 heb ik het geluk gevonden in het mooie Meppel. Ik vind het ontzettend fijn om hier te wonen en om actief te zijn bij de sport. Ik help mensen graag. Meppel is een bruisende stad met diverse mooie activiteiten. Ik lever hier dan ook graag mijn bijdrage aan zoals Mini Meppel en Mokum in Meppel. 

André Stevens
Meppel heeft iets bijzonders!

Afgelopen 55 jaar heb ik van alles gedaan en op verschillende plaatsen gewoond. Toch kom ik steeds terug en realiseer ik me dat Meppel toch wel iets bijzonders heeft!

Als geboren Orveltenaar ben ik op éénjarige leeftijd naar Meppel verhuisd. Ik heb 12 jaar lang in de binnenstad gewoond en ging elke dag langs de gracht naar de Wilhelminaschool. Daarna verhuisden we naar de Oosterboer om wederom elke dag op de fiets langs de gracht naar Dingstede te fietsen. Op 17-jarige leeftijd ging ik op kamers in Enschede en heb daarna in Den Haag, Amsterdam en Arnhem gewoond en via Havelte weer terug naar Meppel (ook weer via de binnenstad naar de Oosterboer). Wat maakt Meppel dan zo aantrekkelijk voor mij? Natuurlijk het vele water in de stad en daarbuiten. De grachten, de sluis, het Meppeler Diep en ook de Beulakerwiede, het Belterwiede en de Weerribben in de directe omgeving. En uiteraard het gezellige centrum, de pleinen en de horeca.

De Meppelers zijn ook nog eens heel speciaal. Wat mij aanspreekt is het ondernemerschap. Bedenk maar iets en het wordt georganiseerd! En dat met een vriendelijkheid en saamhorigheid, wat behoorlijk uniek is.

Over saamhorigheid gesproken... Sinds 1995 ben ik als vrijwilliger betrokken bij het voetbal. Meppel; een klein stadje met maar liefst drie voetbalverenigingen. Elke vereniging op eigen niveau en elk met een - van oudsher - eigen doelgroep. In de jaren ’90 werd een eventuele samenwerking tussen de drie verenigingen al onderzocht. Nu, bijna 25 jaar later, lijkt die er toch te gaan komen. En waarom ook niet? Een veel gehoorde opmerking is dat de culturen niet bij elkaar passen. Maar is dat wel zo?

Ik ben nu zes jaar voorzitter van de Drentse Fiets4daagse in Meppel. Het fietsevenement dat al meer dan 30 jaar ruim 1300 fietsers naar Meppel trekt om de stad en haar omgeving te verkennen. Al die jaren wordt het georganiseerd door de vrijwilligers van de drie voetbalverenigingen en de atletiekvereniging. Een grote groep mensen die probleemloos samenwerkt om het de fietsers naar de zin te maken. Elk jaar sluiten we de fietsvierdaagse af met een gezamenlijke vrijwilligersbijeenkomst waarin we deze saamhorigheid met elkaar vieren.

Dat vind ik dus ook Meppel! Met elkaar de schouders eronder. Met een lach en een vriendelijk woord samenleven in onze mooie gemeente. Tot ziens op de voetbalvelden of op de fiets.

Bart Kattenberg
Veel mensen kennen en helpen elkaar

Harm Stam kijkt terug op Mini Meppel Maritiem Kippenvel aan het Bleekerseiland!

Als geboren en getogen Meppeler heb ik in Meppel vele gelukkige momenten beleefd. Maar een jaarlijks terugkerend geluksmoment was toch wel de laatste dag van Mini Meppel Maritiem. Na drie dagen van timmeren en schilderen, varen heel veel kinderen met hun zelfgemaakte bootjes van het Bleekerseiland naar de Prinsengracht. Wat een kleurenpracht, en wat een feest! Voor ons als organisatie is het daarnaast altijd spannend: blijven de boten drijven? Wat voor weer wordt het? Komen er veel mensen kijken? En heeft iedereen het naar zijn zin?

Sinds 2015 ben ik onderdeel geweest van een enthousiaste groep vrijwilligers die Mini Meppel Maritiem organiseert. Elk jaar in de zomervakantie gaan zo’n 250 kinderen in kleine teams een boot in elkaar knutselen. Wat is het ontzettend jammer dat het nu niet door kan gaan in verband met de corona-crisis. We moeten dit jaar helaas dit fantastische evenement en daarmee ook de saamhorigheid missen!

Op dinsdag startten we met bouwen; op woensdag en donderdag werden de boten geschilderd en werden de kinderen vermaakt met allerlei activiteiten. Op vrijdag gingen de boten varen. Dit alles mogelijk gemaakt door een grote groep lokale bedrijven en vele vrijwilligers die de kinderen begeleiden. Ook dat is Meppel: veel mensen kennen elkaar en helpen elkaar. Het varen met de boten past natuurlijk ook heel goed bij Meppel als scheepvaartstadje.

Sinds dit jaar zit ik niet meer in het Mini Meppel bestuur. Bij zo’n organisatie komt veel kijken en helaas heb ik daar geen tijd meer voor vanwege mijn nieuwe baan. De meeste mensen kennen mij als Harm van Bloemen Petersen (de bloemenwinkel van mijn zus Herma). Maar sinds twee jaar ben ik hoofd van de service-afdeling van JB Inflatables, een snelgroeiend, internationaal en innovatief bedrijf in Meppel dat springkussens verkoopt. Ook dit is een bedrijf waar Meppel trots op mag zijn.

Ahoy!
Harm Stam
Al die blije gezichten, dat maakt ons gelukkig!

Wij (Liane, Roxanne en Désirée,) de buurtsportcoaches van Meppel Actief & Gezond, worden gelukkig van veel dingen in ons werk in de gemeente Meppel. De openbare ruimten waar verschillende doelgroepen bewegen, de (sport)verenigingen, de saamhorigheid, het geluk van de deelnemers wanneer ze bewegen, het verbinden van organisaties en de vele netwerkpartners.

Wat ons vooral gelukkig maakt, is wanneer wij tijdens activiteiten allemaal blije gezichten zien. Zoals de kinderen die zich uitleven tijdens de wijksport momenten. De senioren die, met een glimlach op hun gezicht, spelletjes doen met kinderen van de kinderopvang tijdens een beweegproject. De dementerende ouderen die genieten van de muziek, gemaakt door kinderen uit groep 8 van de KC de Akker, tijdens ons dementie project. Of de ouders die hun kleuter zien opgroeien tijdens de kaboutersport. Meppel Actief ondersteunt ook graag de grote evenementen die Meppel rijk is zoals de Meppel City Run, Donderdag Meppel Dagen, Koningsdag, Drentse Fiets4daagse en meer. Wij zijn trots dat de Meppelaars deze grote evenementen organiseren. Het maakt ons gelukkig dat tijdens deze grote evenementen iedereen welkom is.

De geluksmomenten die wij, als buurtsportcoaches, mogen meemaken, mogen wij ook delen met onze groep stagiairs van Meppel Actief en JOGG. Door de studenten van verschillende opleidingen te begeleiden worden er projecten opgestart, die zorgen voor nog meer blije gezichten. Naast dat er serieus gewerkt wordt, is er ook genoeg tijd om lol te maken. En, van een goede werksfeer wordt toch iedereen gelukkig?

Wij vinden dat iedereen gelukkig hoort te zijn! Daarom zijn wij onder andere ook intermediair voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zodat ook jeugd, waarvan de ouders het niet zo breed hebben thuis, hun geluk kunnen vinden in de sport of cultuur. Al die blije gezichten en positieve reacties, dat is wat ons gelukkig maakt! Meppel Actief organiseert de activiteiten en de Meppelers (jong en oud) zorgen ervoor dat het een succes wordt! Zo zorgen we er samen voor dat de hele gemeente Meppel gelukkig is.

Meppel Actief & Gezond
Liane, Roxanne en Désirée
Geluk heeft alles te maken met hoe je je voelt

Geluk heeft alles te maken met hoe je je voelt. Zit je lekker in je vel, heb je geen zorgen door verdriet of vervelende beperkingen door lichamelijk ongemak. De omstandigheden van de cliënt zorgen ervoor dat er aan de balie van Apotheek Oosterboer bijzondere gesprekken plaatsvinden. Regelmatig wordt er bij het halen van herhaalmedicatie even gezellig gebuurd maar soms is het geluk bij de cliënt ook ver te zoeken.

Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat de apotheek de deuren opende in de Oosterboer. Een jonge wijk met veel jonge ouders die langskwamen voor een speentje of een ‘wondermiddel’ voor hun huilende baby. Wij hebben de wijk letterlijk en figuurlijk zien groeien. De baby’s van toen komen nu voor hun eigen kroost. De ouderen van toen zijn in een fase gekomen dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. Wij proberen zoveel mogelijk mee te denken en het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een luisterend oor is belangrijk zodat wij dat zo nodig kunnen terugkoppelen naar zorg of familie en op tijd hulplijnen kunnen inzetten.

Onlangs werd een hoogbejaarde dame in de rolstoel door haar vriendin de apotheek binnengerold. Zij was een goede bekende en al jaren cliënt, de laatste jaren heeft ze veel verdriet en zorg door haar aandoening en beperkingen. ‘Wat kunnen wij voor u doen’; vraagt de assistente die aan de balie staat. ‘Ik kom dag zeggen’, zegt de dame. Ontwapend vraagt de assistente; ‘Wat gaat er gebeuren, gaat u verhuizen?’ ‘Ja lieverd, ik ga verhuizen naar het Hospice, ik ga beginnen aan mijn laatste reis, maar niet voordat ik jullie heb dag gezegd. Ik wil jullie bedanken voor alle goede en lieve zorgen.’

Je kon een speld horen vallen, geëmotioneerd schudden de assistentes haar de hand en wensten haar een zo mooi mogelijke laatste reis toe. Een bezoek om nooit te vergeten, een bekroning op ons werk. ‘Meppel Diep Geluk’, in onze wijk De Oosterboer.
Wat kunnen we veel van kinderen leren. Een groot geluk!

‘Geluk betekent voor mij samenzijn met de mensen van wie ik houd. Geluk betekent voor mij ook dat ik de dingen mag doen waar ik blij van word. Ik vind het fijn dit samen met andere mensen te doen. Een gevoel van verbondenheid geeft een extra dimensie aan geluk. De afgelopen maanden, tijdens de coronacrisis, zijn we ons er bewust van geworden hoe belangrijk het is om te ervaren dat je samen meer bereikt dan alleen.

Mijn werk is mijn passie. Als leerkracht op Kindcentrum De Wel in Nijeveen heb ik de afgelopen periode een gevoel van verbondenheid ervaren, terwijl de fysieke afstand in het onderwijs nog nooit zo groot was. De verbondenheid is ons onderwijsteam was groot. Iedereen was bereid zich optimaal in te zetten om het ‘thuisonderwijs’ zo goed mogelijk vorm te geven. Dat betekende flexibel zijn, nieuwe manieren zoeken van lesgeven en zorgen voor duidelijkheid richting ouders en kinderen. Het gaf mij een geluksgevoel om te zien hoe een moeilijke situatie kan leiden tot creativiteit en saamhorigheid. De samenwerking met ouders kreeg een andere dimensie, omdat ze veel meer betrokken werden bij het leren van hun kinderen. Gelukkig ging dat in veel gevallen heel goed en bij lastige situaties hebben we geprobeerd dat samen zo goed mogelijk op te lossen.

Het grootste geluk van mijn werk zijn de kinderen. Wat kunnen we veel van hen leren. ‘Mijn’ groep 8 toonde veerkracht en flexibiliteit. De eerste teleurstelling toen ze dachten dat hun afscheid van de basisschool in het water zou vallen, werd al gauw omgezet in positiviteit en focus op de dingen die nog wel door konden gaan.

Kindcentrum De Wel is één van de scholen van TrEf onderwijs. Bij deze stichting, gevestigd in Meppel aan de Leonard Springerlaan, zijn totaal 8 christelijke dorpsscholen aangesloten. De visie van de stichting ‘Onderwijs maak je samen’ benadrukt het belang van samenwerking. Kinderen, ouders en onderwijzend personeel: SAMEN werken we aan de ontwikkeling van kinderen. Wat een geluk dat ik daar als leerkracht onderdeel van mag zijn!’
Geluk is iemand een betere versie van zichzelf te laten ontdekken.

Gelukkig ben ik als ik iemand een betere versie van zichzelf kan laten ontdekken. Of in ieder geval, dat ik door mijn werk in Kunsthuis Secretarie (binnenkort Stedelijk Museum Meppel), hierbij kan helpen. Ik ervaar dat tijdens de rondleidingen die ik geef. Deze zijn altijd afgestemd op de groep die het Kunsthuis komt bezoeken. Je ziet dat de bezoekers zich verbinden aan de getoonde kunstwerken en soms zie je zelfs ‘een lichtje’ in iemand aangaan. De waarneming is daarna voorgoed gekanteld. ‘Grot van Plato’, cultureel gezegd. Dat is zo’n bijzonder geluksmoment. Het verveelt nooit. Mensen schrikken er soms zelf van. Ik niet. Ik geniet!

De mensen die in Meppel wonen, en zij die het weten te vinden, zijn prettig en gemoedelijk. Als ik het publiek tijdens mijn rondleidingen over hedendaagse kunst vertel, hoef ik bij de Meppelers niet aan te komen met ‘opgeklopte hete lucht’. Geen poeha. Ze zijn nuchter, zonder afwijzend of blasé te zijn. Dit levert interessante gesprekken op. Het brengt ze dichterbij kunst. Weer geluksmomenten.

Meppel als stad is als Amsterdam in de palm van je hand. Daarmee bedoel ik het Amsterdam uit de nostalgische liedjes. Ik heb daarom de neiging Meppel voor mijzelf te houden. Als een oester op een hele kleine kier. Maar zo werkt geluk niet. Geluk moet je delen!

Mieke de Wit
Kunsthuis Secretarie
GELUK heeft te maken met Zin hebben en vinden in het leven.

Sinds 2015 woon ik in het mooie Meppel want deze stad heeft alles in zich om er met plezier te kunnen wonen: een gezellige binnenstad, veel activiteiten, een mooie omgeving. En toch zijn dat uiteindelijk niet de belangrijkste factoren die mijn geluk bepalen want Diep geluk heeft voor mij alles te maken met Zin hebben en vinden in het leven.

In dat zoeken naar Zin(geving) speelt voor mij de kerk een belangrijke rol. Het is bij uitstek de plek waar Zingeving aan de orde van de (zon)dag is. In die kerk ontmoet ik vele anderen, met name ook steeds meer jongeren, die zin en geluk vinden in het samen gemeente zijn.

Geluk betekent overigens niet ‘het ontbreken van ongeluk’ maar aanvaarden dat, ondanks alles wat niet perfect is, het bestaan zin heeft. Daarbij kan het enorm helpen dat er naar je omgezien wordt.

Het is voor mij van het grootste belang dat wij in Meppel oog en oor hebben voor wie door ongeluk getroffen worden of zich (diep) ongelukkig voelen. Samen met onze gemeenteleden probeer ik Licht te brengen en zo een zinvolle bijdrage te leveren aan Diep Geluk in Meppel, voor iedereen.

Siebe Sijtsema is predikant van de Protestantse Gemeente Meppel: ‘Onze gemeente wil proberen Licht te brengen en een zinvolle bijdrage te leveren aan Diep Geluk in Meppel.’
Ik ga hier niet meer weg!

Na veel turbulente jaren van omzwervingen ben ik in Meppel terecht gekomen. Hier heb ik de ideale mix van rust, ontspanning, fijne en lieve mensen gevonden. Bovendien is er genoeg te ondernemen en te doen. Een perfecte combinatie!

Als budgetcoach draag ik graag een steentje bij aan de bestrijding van de armoede. Dat geeft voldoening en maakt me gelukkig. Mijn huisje in de stad is een ‘schot in de roos’. Het moment dat ik mij dit realiseerde, was toen ik voor het theehuisje stond in ons prachtige Wilhelminapark.

Ik ga hier niet meer weg!

Inge van der Elst
Wat fijn dat ik een winkel in Meppel heb! Waar ik het gelukkigst van word? Als ik ‘s morgens heel vroeg mag beginnen in mijn bakkerij. Ik rij dan Meppel binnen, er is verder nog niemand op straat en vervolgens loop ik lekker rustig de winkel in en denk: ‘Wat fijn dat ik een winkel in Meppel heb!’.

Als de winkel dan opengaat en ik met elke klant, van binnen en buiten Meppel afkomstig, een praatje mag maken. Daar word ik zo gelukkig van! Wat ik ook fijn vind is dat de ondernemers in Meppel leuk met elkaar omgaan. Dat is voor mij Meppel Diep Geluk.

Sonja Steenbergen
Geluk wordt groter al je het deelt!

Veel van mijn geluksmomenten ervaar ik in het onderwijs in Meppel. Dit begon toen ik met veel plezier in Meppel naar school ging. Nu werk ik als juf van groep 7/8 op basisschool De Tolter in de Oosterboer.


Op De Tolter geven wij lessen in geluk van De Gelukskoffer. De kinderen leren herkennen waar zij gelukkig van worden en hoe ze vaker gelukkig kunnen zijn. Wij geloven dat een kind pas kan samenwerken, samenleven en goed zijn voor een ander als het goed gaat met het kind zelf. Zo werken we op een positieve manier aan het zelfvertrouwen en durven de kinderen te dromen over de toekomst!

Mijn mooiste momenten zijn die waarin we geluk met elkaar delen, binnen én buiten de school. Geluk wordt groter als je het deelt! Top ervaringen in Meppel waar ik dankbaar voor ben.

Marijke Moen
Hoeveel geluksmomenten wil je hebben?! Alleen als je er even bij stil staat, zal je beseffen hoeveel iets voor je betekent en welk geluk je daarmee ervaart. Het gaat om grote maar veel vaker ook om de kleine dingen.

Elke morgen wakker worden met zicht op de bosranden van Havelterberg, de weidse uitzichten over Drentse velden richting Steenwijk, de eerste contouren van de Weerribben Wieden en dat allemaal vanuit Nijeveen in de Gemeente Meppel. Daar waar wij ons geluk beproeven met onze, in april 2018, geopende bed and breakfast ‘Puurderij B&B en meer……’

Gasten die na een lange dag terugkomen in ‘De Puurderij’ en niet uitgepraat raken over onze mooie regio.

Gasten die verrast zijn door de veelzijdigheid die zij hier, op het kruispunt van Drenthe, Friesland en Overijssel, aantreffen. De bijzonder leuke contacten met gasten die werkelijk van over de hele wereld bij ons aankomen.

Gasten die s’-avonds naar buiten gaan om sterren te kijken omdat in hun eigen stad vanwege de verlichting nauwelijks meer sterren te zien zijn.

Gasten die wij kunnen verwijzen naar de vele horeca en winkel gelegenheden in Meppel.

Gasten die gewoon een paar dagen niets willen en zich bewust onttrekken aan de hectiek van alle dag. Jong, oud, actief, passief, sportief, Bourgondiërs, de eenvoudige, de geïnteresseerde in cultuur en natuur en stedelingen een onuitputtelijke variatie.

Wij mogen met hen, één of meerdere dagen, onze gastvrijheid delen, mee praten, mee omgaan en hen informeren over bezienswaardigheden en leuke plekjes. Gasten die genieten van alles wat ‘De Puurderij’, Meppel en de regio te bieden heeft. Daar worden zij maar zeker ook wij gelukkig van. Is dat Meppel Diep Geluk?

Wij zijn gelukkig omdat we van ‘De Puurderij’ in Nijeveen een mooi bedrijf mogen maken waarin wij de gastvrijheid van ons en de gemeente Meppel graag willen delen. Gastvrijheid zit nu eenmaal in ons.

Vaak horen wij van Meppelers dat Meppel geen goede overnachtingsplaatsen aan haar bezoekers kan bieden. Ons advies kijk even om je heen en er gaat een wereld aan gastvrijheid voor je open. Wij weten inmiddels dat er in de gemeente Meppel vele mooie plekjes te vinden zijn waar je bijzonder goed kunt overnachten. Geen grote hotels, schreeuwend aan de snelweg met lichtreclame op de gevel, maar kleinere accommodaties met goede voorzieningen waar kwaliteit, persoonlijke aandacht en échte gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Ondernemers die er alles aan doen om Meppel Diep Geluk en Gastvrijheid uit te stralen. Ondernemers die dat graag aan willen bieden aan alle bezoekers die in de Gemeente Meppel ontvangen mogen worden. De zakenman, -vrouw of toerist wij doen ons uiterste best om iedere gast een geluksmoment te bezorgen.

Dat is voor ons Meppel Diep Geluk!
Ronald en Ciska Hensbergen
Miranda de Haas (ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting) wordt door de gesprekken die zij voert met inwoners en organisaties vaak geraakt. Zij vertelt over haar geluksmomenten.

“Ik voelde me meteen thuis in Meppel toen ik in 2003 hier als geboren en getogen Zwollenaar kwam wonen. Wat mij opviel was de vriendelijkheid van de inwoners. Ik vind het heel verfrissend in deze tijd om elkaar gedag te zeggen op straat. Dat gebeurt hier gelukkig nog.

Meppel geeft mij al jarenlang een dankbaar thuis. Ik geniet van al mijn wandelingen in en rondom het mooie stadje, de spontane gesprekken met mensen, eigenlijk van alles wat het te bieden heeft, en dat is veel!

Voor mijn werk bij de Gemeente Meppel houd ik mij bezig met armoede en sociale uitsluiting. Ik weet wat het is om van weinig geld rond te moeten komen en wat het met je doet. Ik hoop dat ik met het inzetten van mijn eigen ervaring van betekenis kan zijn voor een groep Meppelers die het niet makkelijk heeft. Door de vele gesprekken die ik voer met inwoners en organisaties, ervaar ik een enorme onderlinge betrokkenheid van mensen die elkaar willen helpen vooruit te komen. Dat raakt mij. Ik wil armoede graag uit het woordenboek hebben. Als dat gebeurt ervaar ik diep geluk.”
'Als Groene Mug kan ik echt iets betekenen voor de inwoners, gemeente, ondernemers en gasten van Meppel. Dat maakt mij trots!'

Ria van der Veen vertelt over haar geluksmomenten in Meppel: "Gelukkig word ik als ik iets kan betekenen voor mijn stadsgenoten. In allerlei functies heb ik mij met heel veel passie en liefde ingezet voor het jeugdvoetbal. Al 30 jaar ben ik betrokken bij de mooie voetbalverenigingen van Meppel: als pupillentrainer, bestuurslid Drenthe Cup, in de organisatie van voetbalevenementen en nog zoveel meer! Leuke dingen mogen doen voor de voetballende kinderen in Meppel, daar heb ik zoveel geluksmomenten voor teruggekregen!

Het laatste jaar ben ik betrokken bij de Groene Muggen Gastvrij. In deze functie voel ik mij gelukkig en bevoorrecht, omdat ik ook hier wat kan/mag betekenen voor de inwoners, gemeente, ondernemers en de gasten van Meppel. Dat maakt mij trots!

De geluksmomenten in Meppel ervaar ik ook door samen met mijn gezin te wonen in deze prachtige fijne stad. Mijn gezin waar ik erg trots op en gelukkig mee ben. Mijn man is een échte Meppeler, net als mijn kinderen die geboren en getogen zijn in Meppel. Ik kan mij zelf pas vanaf mijn 18e jaar een echte Meppeler noemen (geboren in IJhorst).We proberen onze dochter en zoon heel veel geschiedenis bij te brengen over het mooie Meppel om het trotse gevoel van een echte Meppeler Mug ook op hen over te brengen. En een trots gevoel dat ik mijn kinderen de mogelijkheid heb gegeven om in een fijne stad op te groeien. Hopelijk kunnen ze later terugkijken op een hele fijne jeugd.”
Thuiskomen! Dat is het gevoel dat Meppel geeft wanneer Hayat El Mahjoubi aankomt in Meppel.

Hayat El Mahjoubi van Welzijn MensenWerk vertelt: "De wederkerende geluksmomenten in Meppel zijn voor mij de momenten van 'aankomst' in Meppel. Het is dat gevoel van thuiskomen. En thuis is wel de meest belangrijke plaats in ons leven. Het is daar waar onze basis zich bevindt, de plek waar ons gezin verblijft en de mensen van wie we houden.

Mijn eerste kennismaking met Meppel was op het station, waar ik met de trein kwam aangereden op een herfstige namiddag in 1998. Een stad waar je niet geboren en getogen bent, wordt niet zomaar vanzelf een thuis, het vraagt tijd en verbinding met haar andere inwoners. Elke keer als ik buiten de stad ben geweest en weer in Meppel aankom voel ik de rust, vrijheid, veiligheid en het vertrouwen.

Meppel is een stad waar je jezelf kunt zijn, ongeacht waar je vandaan komt. Het heeft een klein knus stationnetje, waar je gemakkelijk de trein kunt pakken om je grenzen te verleggen. Maar het is fijner om er weer terug te komen en de momenten van 'geluk' te vieren!”
Richard Korteland: "Door het gezellige centrum van Meppel wandelen en een lekkere kop koffie drinken, dat zijn voor mij geluksmomenten”
Christine van Saltbommel, eigenaresse De Brasserie & Huberts IJssalon: "Trots ben ik op Meppel, waar ik geboren en getogen ben. Onder de voet van de Meppeler Toren woon ik al 50 jaar lang. Eerst met mijn ouders en zusje, nu met mijn eigen gezin (man Constant, zoon Victor van 21 jaar en dochter Juul van 12 jaar).

Inmiddels zijn mijn man en ik de 4e generatie in het bedrijf Huberts IJs sinds 1922. We zijn al bijna 100 jaar een begrip in Meppel! Waar nog steeds op ambachtelijke wijze ijs wordt gemaakt en waar kwaliteit een constante factor is. 

Elke dag willen we onze gasten de gastvrijheid laten proeven en beleven in De Brasserie en in de IJssalon. Dat maakt mij Diep Gelukkig!"
Elmira Wielhouwer-de Ruiter
In het uiterste puntje van het zuidwesten van de gemeente De Wolden, op de grens van Staphorst en Meppel, begon in september 1994 als het ware het huwelijksgeluk van Elmira Wielhouwer - de Ruiter.x Getrouwd met Ron Wielhouwer in het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat in Meppel, een feest in ’t Olde Koetshuus aan de Steenwijkerstraatweg en een fotoreportage tussendoor op landgoed Dickninge; romantischer kon haast niet!


Bijna vijfentwintig jaar later zochten fotograaf Karin Jongman en Ron en Elmira de plek van de huwelijksreportage weer op. Het groen en geel van de herfst had plaatsgemaakt voor de kale, winterse uitvoering van het buitenpark van Dickninge. Toch blijft dit gebied, langs een hier ter plaatse meanderende Reest, in elk jaargetijde voor gelukkige gevoelens zorgen bij Elmira. Geluk wat in eerste instantie begon bij drukkerij Veenstra en de Vries, toen nog gevestigd in de Woldstraat, in het pand waar Belle Lingerie zich sinds enige tijd gevestigd heeft. Daar ontmoette zij Ron, werkzaam als dokamedewerker, met als fotografie hobby. Elmira begon er niet veel later als administratief medewerkster, om binnen enkele weken al een briefje van een collega in handen gedrukt te krijgen. Het bleek het begin te zijn van een uitwisseling van korte teksten tussen haar en Ron. Een uitnodiging voor een kopje thee, welke zij met knikkende knieën aanvaarde, was het daadwerkelijke startsein voor een relatie.

Meppel ligt haar na aan het hart; als geboren Haarlemmer mug voelt ze zich verbonden met de Meppeler muggen. Trendy outfits, grachten, een kruidenier met een ruim assortiment, gezellige cafés, de vele bekende gezichten en de centrale ligging houden Elmira in Meppel. “Maar af en toe moet ik er even tussenuit,” zegt ze en vertelt over Frankrijk en Amsterdam. “Elk jaar doorkruisen we drie weken dit fantastische land en bezoeken in La Douce France zeker zeven campings met onze caravan. Maar ook Amsterdam werkt als een magneet op mij. Mijn man is een Weegschaal en van hem heb ik geleerd om, als ik bijvoorbeeld aan de rand van het Amstelveld in de hoofdstad op een terrasje zit, ik een appelgebakje met slagroom mag hebben, als ik daar een gemberthee tegenover stel. Dus geen gebak met slagroom en warme chocolademelk met slagroom, dat is dubbelop. Een beetje bourgondisch minimalistisch dus……. Ron zet mij vaak wel aan het denken en soms heeft dat zijn voordelen.”

De wens om kinderen op te voeden, iets wat al in de eerste maanden dat ze verkering had besproken werd, werd werkelijkheid vanaf 1996. De twee jongens, geboren in het voormalige Diaconessenziekenhuis in Meppel wonen nog steeds thuis. Vraag je ze waarom dit het geval is, dan antwoorden ze dat ze het thuis goed hebben.

Inmiddels begint de oudste van haar serieus ‘te scharrelen’ en rijst al snel de vraag: zal zijn geluk ook beginnen op landgoed Dickninge? De toekomst laat zich niet makkelijk voorspellen……. gelukkig maar!
Op 13 december betoverde Gert van der Vijver Meppel tijdens de opnames van Kerst met de Zandtovenaar. We vroegen hem naar zijn geluksmoment in Meppel.

“Ik heb erg genoten van het moment dat ik in de kribbe mocht tekenen, terwijl Max en Anne, 'Er is een kindeke' zongen. Het tussen de mensen zijn, de sfeer, de stro op het plein en het Charles Dickens achtige decor van Meppel maakte het compleet.

Op mijn terugweg naar het podium voelde ik de hartelijke warmte van de mensen en liep ik door een haag van high fives, vlugge selfies, schouderklopjes en blikken vol verwondering. 

Het was, ondanks de kou, een hemels samenzijn op het betoverende Kerkplein. Meppel wat heb ik van jou genoten!

Liefs!

De Zandtovenaar”
Rudolf Sietsema, eigenaar van Riemer Barth Boekhandel: “Regelmatig ontmoet ik via het Tourist Info Punt in onze winkel mensen die voor het eerst van hun leven in Meppel zijn. Altijd weer blijken ze enorm verrast door de gezellige binnenstad van Meppel.

Wanneer toeristen voor een kort verblijf of enkele dagen in Meppel vertoeven, doen we er alles aan om ze zoveel mogelijk mee te laten beleven van de stad en de heerlijke omgeving met Drentse bossen en Overijssels water en landschap. Bijna altijd krijgen we te horen dat ze verrast zijn door de vele unieke winkels, restaurants en andere voorzieningen in Meppel.

Vaak begrijpen ze dan niet waarom het zo "relatief" rustig is in de stad en de omgeving. Eigenlijk zouden er hier toch veel meer mensen moeten zijn? Ach ja in Meppel doen we werkelijk van alles ieder jaar met o.a. prachtige evenementen zoals het grachtenfestival en de Donderdag Meppeldagen om bezoekers hier naar toe te trekken. En ook ludieke acties zoals #Iameppel en #WasikmaarinMeppel zet de stad steeds weer even in de spotlights.

Stiekem denk ik dan toch, laat maar lekker zo, heerlijk wanneer het druk en gezellig is in de stad. Maar evengoed waardeer je als bewoner van dit stadje de rust wanneer jezelf eens even een ommetje langs de grachten maakt of fietsend van de omgeving geniet. Ik woon en werk met veel plezier in de binnenstad van Meppel en ik ben tot het besef gekomen dat ik eigenlijk niet anders zou willen. Nooit sta ik de file om naar mijn werk te gaan. Mijn auto rijdt per jaar hooguit 8000 kilometer, eigenlijk nog genoeg wanneer je bedenkt dat in Meppel alles te voet en per fiets makkelijk bereikbaar is.

Paul Simon schreef ooit: I wish I was Homeward bound. Voor mij is de binding met Meppel na meer dan een kwart eeuw Diep Geluk!”
Welkom in gastvrij Meppel! Sander Kastelein -de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Meppel- voelt zich hier binnen twee maanden al helemaal thuis!

Sander Kastelein vertelt over geluksmomenten in zijn nieuwe baan: “Nog geen twee maanden binnen bij gemeente Meppel, en al veel mooie momenten gehad. Binnen op het stadhuis, maar ook buiten in onze Meppeler samenleving. Een hoogtepunt hierbij voor mij was zaterdag 26 januari. Ik was uitgenodigd om de thuiswedstrijd van DOS'46 tegen de noordelijke rivaal LDODK uit Gorredijk mee te maken. Met mijn wederhelft Danielle toog ik dus naar Nijeveen, waar we een super-leuke avond hadden. Ik heb vroeger ook gekorfbald, dus veel oud-enthousiasme kwam weer boven. Wat een energie, wat een beleving die avond in de volgepropte sporthal. Waar een klein dorp groot in kan zijn. En wat een vrijwilligers, sponsoren, etc. met al hun inzet. Het spatte ervan af. Het smaakt naar meer in Meppel!”
Bertus Roodhof, eigenaar Roodhof Muziek & Showproducties: "Mijn gelukkigste moment in Meppel was het "tot leven" brengen van de Meppeler Toren en de gebouwen op het Kerkplein.

De prachtige toren -die je elke keer als je Meppel binnenrijdt weer verwelkomt- vertelt het verhaal van 200 jaar Meppel. Met 400 muzikanten, acteurs, vrijwilligers en iedereen daar omheen op het plein de geschiedenis herbeleven op een prachtige voorjaarsdag. Vanaf dat moment heb ik toch wel een speciale band met die Meppeler Toren gekregen. Ondanks dat ik op de grens met Staphorst woon, kan ik de toren vanaf mijn dak nog steeds zien. Een kopie van de toren heeft een speciaal plekje op mijn kantoor."
Jaap de Boer "Ik ben mijn werk, mijn werk dat ben ik. Als er een foto gemaakt wordt van de plek in Meppel waar ik mijn gelukkigste momenten beleef, dan moet die foto gemaakt worden in mijn café.

Eén van mijn gelukkigste momenten in Meppel, beleef ik ieder jaar opnieuw. Dat is elke zomer, op de dag dat er 30.000 Amsterdammers naar Meppel komen. Op die dag delen we ons geluk in het feestgedruis van de Donderdag Meppeldag. We zijn verbonden met het Westen en genieten samen van de dag dat Mokum en Meppel één zijn.

Maar wat ik ook graag wil zeggen, is dat geluk niet iets is dat je alleen maakt! Geluk maak je samen. Daarom wil ik iedereen vragen om na te denken over geluk. Welke momenten denken jullie, zijn nog meer geluksmomenten voor mij? Wat is je eigen gelukkigste moment in Meppel? Dat zou ik heel graag van iedereen willen weten."
Dirk Bouma "Mijn gelukkigste moment in Meppel? Dat is wanneer ik anderen gelukkig kan maken!"

Onderstaande foto is gisteren genomen tijdens de opening van het KlimAvontuur Meppel. Wij zijn ervan overtuigd dat dit klimpark heel veel kinderen gelukkig gaat maken, Dirk!
Wieger Toering: "Staand voor de grote houten deuren van de voormalige Rijks Scholengemeenschap (later Stad en Esch) aan het Zuideinde 76 in het mooie, leuke en gezellige Meppel bekruipt mij weer het gevoel van diep geluk.

Hier heb ik mijn middelbare schooltijd doorgebracht. Hier leerde ik op een leuke manier volwassener te worden: de omgang met andere leerlingen, het lerarencorps, Vester, de filmclub, de eerste stapjes op het pad der liefde, etc.

Ik hoop van ganser harte dat voor dit prachtige gebouw en op deze voor mij welhaast magische plek een prachtige invulling wordt gevonden waar niet alleen ik maar geheel Meppel trots op kan zijn. Zuideinde 76 verdient dat!”
Wendy Donker "Mijn thuis vind ik in de Soembastraat, waar ik samen met mijn dochter woon.

Wanneer ik ’s ochtends op de fiets stap om naar mijn werk te gaan, dan is de Meppeler toren het eerste wat ik zie. Ik ben Meppeler in hart en nieren en ik ben er trots op dat ik mij, door mijn werk bij de gemeente, in kan zetten voor mijn stad. Ik ben gelukkig in Meppel, gewoon omdat je in Meppel jezelf mag zijn!"
Gino Spijkerman “Voor mijn werk ben ik vaak weg en reis ik veel. Als ik dan terug kom en de Meppeler toren zie, ben ik pas echt thuis.

Toen ik 7 jaar geleden vader werd, leek het er even op dat mijn zoon in Zwolle geboren zou worden. Iets anders dan Meppel in zijn paspoort was voor mij natuurlijk ondenkbaar! Uiteindelijk is het goed gekomen en is hij toch geboren in Meppel.”
Peter de Visser “Toen ik van Rotterdam naar Meppel verhuisde kwam ik erachter dat ik eigenlijk geen moment nodig heb gehad om mij hier thuis te voelen.

Meppel levert ontzettend veel mooie momenten op. Tijdens de avondvierdaagse bijvoorbeeld kan ik enorm genieten van de gemoedelijke sfeer die er heerst. Die sfeer is in heel veel te herkennen: van Meppeldagen tot Grachtenfestival, van Puppet International tot Ogterop. Er gebeuren hier zoveel mooie dingen waar ik trots op ben. Kortgeleden werd er aangebeld en stond mijn oudste dochter met haar pony Susie voor de deur. “Even een buitenritje maken papa”. Van manege Oosterboer naar huis, in Meppel kan dat gewoon!, daar word ik blij van”.
Marieke Navarro “Als geboren en getogen Meppeler, ben ik een aantal jaren uitgewaaid naar Groningen en Eindhoven. Ook heb ik een wereldreis gemaakt. Fantastische tijden beleefd, maar...toch kwam dat gevoel en wilde ik terug naar Meppel. Waarom? Omdat ik mij in Meppel gelukkig voel. Reizen vind ik heerlijk, maar ik hoef geen kilometers af te leggen om het geluk te vinden.

Hier, thuis in Meppel, geniet ik van mijn huis, buurt, de mensen om mij heen en een wijntje op het terras. Tijdens deze fotoshoot bijvoorbeeld, werd ik aangesproken door een aantal gezellige terrasgangers. Nieuwsgierig waarom ik toch met dat glas wijn op de foto ging. Ik vertelde dat ik op de foto ging voor één van mijn gelukkigste momenten in Meppel. Toen ik vroeg wat hun gelukkige moment in Meppel was, was hun antwoord dat het teveel momenten waren om op te noemen. Dat is toch heerlijk, de openheid van mensen en het gastvrije gevoel. Dat is wat Meppel uniek maakt! Leuke mensen om je heen en een wijntje op één van de terrassen met uitzicht op de Meppeler Toren, daar word je toch gelukkig van?"
Huub Rommers: “Hoe mooi is het om samen oud te worden in Meppel?

Thuis in de tuin of waar dan ook. Bewoners die tevreden terug kijken op hun leven en nog steeds genieten van Meppel. Daar een bijdrage aan kunnen leveren, dat vind ik diep geluk.”
Henk Ten Hulscher : “Bijzondere momenten in Meppel voor mij?

Wanneer je 's avonds samen met je vrouw terugloopt naar je auto en onder de indruk bent van een mooie voorstelling in Ogterop. Of wanneer je met vrienden even napraat in de foyer na twee uur lang ondergedompeld te zijn in een verhaal, muziekstuk of beleving. Die momenten koester ik. Zo dichtbij in Meppel, in een prachtig theater, collectief een verhaal beleven en persoonlijk geraakt worden door een zin of opmerking van een acteur of actrice. Dat is diep geluk.”
Jaap van der Niet: "Sport verbroedert.

Het ultieme bewijs daarvan de aanleg van de parkeerplaats bij de sportterreinen aan de Tussenboersweg. Ongeveer 50 vrijwilligers vanuit vijf sportverenigingen, plaatselijke bedrijven met het benodigde materiaal en op twee druilerige zaterdagen in november werd er 2400 vierkante meter parkeerplaats gerealiseerd. Iedereen die erbij was, kon zien dat het ging om sport op hoog niveau; zelfs met het leggen van stenen kan er onderlinge competitie ontstaan! Na afloop waren we allemaal ontzettend trots. We waren de uitdaging aangegaan en het was gelukt! De sfeer, de saamhorigheid, in verbinding met elkaar én het resultaat; we zijn er hier vast niet uniek in, maar wél héél goed en dat geeft mij een gelukkig gevoel!"
Rineke Bootsma “Mijn geluk in Meppel is in essentie de geboorte van onze drie dochters in de Margrietlaan.

Meppel en haar omgeving waren voor mij een ontdekking. De combinatie van bos, heide en water met Meppel als levende stad. Als Friezin kende ik Meppel niet, je reed er langs naar het westen. Een façade in de trein, daar achter schuilt veel moois. Dat is voor mij juist de kracht van Meppel: de toegankelijkheid per trein en snelweg, een mooie stad omsloten in een prachtig coulisselandschap van water, bos en hei.”
Marieke Navarro: “De Regiocampus is dé plek voor leren, werk en innoveren.

We verbinden jongeren met ondernemers in de regio, door ze te laten werken aan opdrachten van ondernemers uit alle sectoren. Dit doen zij in het Ondernemerspunt. Beide partijen hebben elkaar ontzettend veel te bieden.

Door jongeren een kans te geven om te kunnen leren in de regio, leren zij de regionale bedrijven goed kennen en binden we de jongeren al vroeg aan de regio. Hoe mooi is het dat jongeren na hun studie blijven of terugkeren naar onze regio, omdat ze hier mooie bedrijven en mensen hebben leren kennen. Daar worden wij gelukkig van!"
Neva van Geffen: "Ik ben geboren in Meppel en woon nu in Australië.

Als ik weer op bezoek ben in Meppel, dan vind ik het het leukste dat al mijn vriendinnen dichtbij zijn. Gewoon gezellig op de fiets naar elkaar toe." Mijn vriendinnen vinden het heel leuk om in Meppel uit eten te gaan, te shoppen in winkels, die niet in alle steden zijn. Ook is het fijn dat er een groot sport aanbod is. Hockey, turnen, streetdance, tennis, noem maar op". (op foto van links naar rechts Britt, Rosalí, Neva en Julia).
Gerard ter Braake: "Vanuit het zuiden de Reest over, echt weer thuiskomen in Meppel. Altijd goed!"
Eduard Annen: "Eigenlijk zijn er voor mij twee momenten van Diep Geluk in Meppel. Het kopen van een huis in Meppel (Oosterboer) was een grote wens. Een mooie wijk die van alle kanten goed te bereiken is en waar de binnenstad op fietsafstand ligt. Wat is er nu leuker om samen naar de binnenstad te fietsen en daar te genieten van de gastvrije horeca?

Maar ook de vele culturele activiteiten waar veel mensen van genieten (en ik dus ook) is voor mij Diep Geluk. Er is in Meppel voor iedereen wel iets te beleven. Heerlijk om die reuring te ervaren. Ik ben dan zo ongelofelijk trots op 'mijn' stoere stad...."
Alinde Hekman ter Wee: “Als ik denk aan mijn eigen onderneming, dan ga ik 3,5 jaar terug in de tijd. Toen opende ik vol trots mijn eigen winkel LEEF in Meppel met kleding en woonaccessoires, midden in de hoofdstraat.

Waar ik zowel trots als gelukkig van word, is dat ik door de jaren heen heb gezien hoe actief we als ondernemers in Meppel zijn, dat we elkaar dingen gunnen, willen samenwerken en van gezelligheid houden.”
Ina Meulman, coördinator vrijwilligerswerk: “Bij zorggroep Noorderboog hebben we 1200 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de bewoners. Ik word daar zó gelukkig van!

De vrijwilligers wandelen of fietsen met bewoners, drinken koffie, ondersteunen bij het internetcafé, organiseren creatieve activiteiten en rolstoeldansen. Naast de groepsactiviteiten zijn velen ook maatje voor individuele bewoners. Alles met als doel om het leven van onze bewoners een stukje plezieriger te maken.”
Roelien Altena, eigenaresse Gastouderbedrijf Jip en Janneke:

“Als ondernemer in het mooie Nijeveen, ben ik heel gelukkig. Ik heb inmiddels 11 jaar een eigen gastouderbureau in Nijeveen, waar ik de kinderopvang regel voor ongeveer 85 kinderen uit Nijeveen en omstreken. Doordat je een regionale ondernemer bent, ken je alle kinderen, hun ouders en gastouders persoonlijk. Je weet wat er speelt onder je klanten, wat hun wensen zijn en welke mogelijkheden je kan bieden.”
Marjan Bakker (eigenaresse Bodyconcept-meppel):

"In 1996 opende ik mijn restaurant in het hartje van ons mooie Meppel. Tien jaar later verkocht ik het wegens persoonlijke omstandigheden. Wéér tien jaar later jaar ben ik terug als ondernemer in Meppel en dat voelt als thuiskomen. Dit keer onderneem ik in een heel ander segment: een studio voor gewichtsbeheersing, figuurcorrectie en huidverbetering. Een grappige speling van het leven: eerst mensen hun buikje rond laten eten, nu help ik mensen het buikje er weer af te krijgen!

"Meppel heeft de charme van een dorp en alle voordelen van een stad." Die kreet is al zolang ik leef een waarheid als een koe: ons kent ons, men groet elkaar en maakt oogcontact op straat. Tegelijkertijd is er een leuk variabel aanbod aan winkels restaurants en uitgaansgelegenheden.
Mas Boom: “Samen met vrienden genieten van de winterroute van Puppet International en de binnenstad van Meppel, weer zo’n Meppels geluksmoment!"
Sjoukje de Haan: "In het Ondernemerspunt in Meppel verbinden we studenten en ondernemers met elkaar in échte opdrachten. Daar word ik gelukkig van.

De Reest is diep geworteld in de regio en stroomt, eigenzinnig kronkelend, langs mijn woonplaats naar m’n werkplek. Het is voor mij symbolisch voor het grensverleggende onderwijs dat zich vloeibaar buiten de lijntjes moet durven verbinden met het werkveld. En dan mondt het uit in het Meppel(er) Diep Geluk!"
Arjan Jonkers: "Gevraagd naar mijn diepste Meppeler geluk hoef ik als geboren en getogen Meppeler niet lang na te denken. Meppel maakt mij blij. Hier voel ik mij thuis.

En wat is dan dat Meppel Diep Geluk? Kan ik dat omschrijven? Ik zal het proberen.

Meppel, de omgeving waar mijn ouders zijn opgegroeid, waar ik ben groot geworden. De tradities waarmee ik ben opgevoed: de aubade op het Kerkplein, de traditionele kerstviering in de Markthallen. Meppel de stad waar ook mijn kinderen zijn geboren en zonder ‘grote’ zorgen opgroeien. En ook het Meppel waar ik mij als vrijwilliger actief voor in wil zetten, want samen maken wij de stad. Samen bepalen wij de sfeer.

Ruim een jaar ben ik nu voorzitter van de Meppeler Sport Club. Ook dat levert mij Diep Geluk op. Wanneer ik bijvoorbeeld op zaterdagmorgen op sportpark Ezinge rondloop en de spelvreugde zie bij al die kleine voetballende jongens en meisjes voor wie wit en zwart, groen en wit en geel en zwart geen enkele betekenis heeft, dan ben ik pas echt gelukkig. Want daar doen we het voor: plezier hebben met elkaar. En om gelukkig te blijven, moeten we dat de komende jaren verder uitbreiden. Samen verder, in welke vorm dan ook. Ook op voetbalgebied.

Trots ben ik ook dat ik vijf jaar lang een bijdrage heb mogen leveren aan het stadsfestival Live in Meppel. Ook dat is Meppel Diep Geluk. Met elkaar de schouders eronder en tot een resultaat komen. Samen iets neerzetten.

Samen Diep Gelukkig worden in ons stoere stadje."
Marc Lakke: "Als oudste bedrijf in Meppel (1839) heb je het uiteraard niet meer over 1 moment van Diep Geluk in Meppel, maar ik zal mijn best doen.

Van Dijk IJzerwaren Vakhandel is ooit gestart door de Meppeler Leffert Van Dijk aan de Wheem. In de tussentijd is het bedrijf uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Meppeler samenleving. Hoe hebben we dat gedaan?

Om een voorbeeld te geven, in 1998 zijn wij verhuisd naar onze huidige locatie op het bedrijvenpark Blankenstein. Je kunt je voorstellen dat dit een gigantische operatie is voor een bedrijf met zo’n 30.000 producten. Gelukkig kenden alle medewerkers wel iemand (of meerdere personen) die mee wilden helpen. Zo kwam de verhuizing tot stand in slechts 2 dagen tijd met in totaal bijna 100 personen.

Hier komt duidelijk de Meppeler mentaliteit naar boven. Gezamenlijk ergens de schouders onder durven zetten en dit in daden om zetten. Met het hele Van Dijk team aan een mooie toekomst bouwen. Dat is mijn gevoel van Diep Geluk."
Henrico A. ten Brink: "'Diep geluk' ervaar ik op het moment dat ik de stad binnenkom via Meppel-Zuid en de fraaist gerevitaliseerde straat van Meppel binnenrijd: Zuideinde.

Wat bijdraagt aan het gevoel, is de wetenschap over het proces van de totstandkoming. Op initiatief van betrokken aanwonenden, die met oog voor detail het gebied hebben ontworpen. De keuze voor materiaal en verlichting draagt bij aan de beleving van de straat: je voelt je er gelijk thuis. Hoe mooi zou het zijn als de andere stadsentrees er ook zo uit komen te zien? Zuideinde is er in ieder geval één om trots op te zijn!"
Marcel Bos (wethouder Ooststellingwerf): "Trots ben ik op Meppel!

Met een enorm goed gevoel kijk ik terug op de jaren waarin ik in Meppel heb mogen werken. In verschillende functies kon ik samenwerken met betrokken inwoners, topcollega’s en bestuurders. Allemaal hebben ze op hun eigen manier een gedeelde passie: ze willen door hun betrokkenheid van betekenis zijn voor het #diepgeluk van alle Meppelers. Jullie vroegen mij dit te concretiseren met een voorbeeld. Ik wil geen voorbeelden of personen noemen, want als ik er twee noem, doe ik tekort aan vier andere geweldige initiatieven. De inzet van zoveel mensen om er wat moois van te maken in deze stad is buitengewoon. We doen het samen. Dát is Diep Geluk.

De ervaringen en leermomenten zitten in mijn rugzak en ik kijk dan ook met trots terug op de uitdagingen en kansen bij de gemeente Meppel. Met een nieuwe ambitie voor de deur liggen er 15 waardevolle jaren achter mij. Prachtige jaren waarin ik een bijdrage heb kunnen leveren aan een mooi, veilig en zorgzaam Meppel."
Mathilda van der Laan-Wink, eigenaresse Present! for Gifts:

“Nijeveen tovert een glimlach op mijn gezicht! Ik ben geboren in Meppel, getogen in Wanneperveen en sinds 2007 woonachtig in Nijeveen. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot Meppel. Met vrienden ging ik graag op stap in Meppel en ik heb er altijd met veel plezier gewerkt. Nu we aardig ingeburgerd zijn in Nijeveen, is dit ons thuis. Het voelt als een warme deken. Vertrouwd, sociaal, actief, enthousiast, veilig, rustig, gezellig….fijn dat er zoveel kan in dit dorp. Er wordt veel georganiseerd in Nijeveen. Zelf organiseer ik ook graag, het zit in mijn bloed. Dat doe ik voor mijn eigen bedrijf én voor het dorp. Van kookboekjes schrijven, reünies organiseren tot het organiseren van UIT bij de Plas en andere evenementen die vanuit de Handelsvereniging Nijeveen worden georganiseerd. Geweldig om dit samen met dorpsgenoten op te pakken en om iedere keer weer naar een mooi doel te werken. Dit maakt Nijeveen voor mij uniek en daarom voel ik mij hier, samen met mijn gezin, gelukkig!”
Chantal Lokken: "Geboren in Meppel, opgegroeid in Giethoorn en nu ruim 14 jaar woonachtig in Nijeveen.

Ja, in Nijeveen, daar vind ik mijn diepste geluk! Nadat we onze studies hadden afgerond, ging ik samen met Herwin op zoek naar een fijne plek om te wonen. Nijeveen werd het en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Een vriendelijk dorp ‘onder de rook’ van Meppel, gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg, een prettige buurt waar onze kinderen fijn op kunnen groeien en ook nog eens een dorp waar veel gebeurt. Veel actieve verenigingen en leuke evenementen zoals bijvoorbeeld "Dobberpop". Een dorp om trots op te zijn! Ook in Meppel vind ik geluk en ben ik actief in ons bedrijf Artiesten- en organisatiebureau MEProductions. Nagenoeg alle artiesten tijdens onder andere de Donderdag Meppeldagen worden door ons geboekt en begeleid. Fantastische dagen om bij te zijn en ‘diep geluk’ te ervaren!"
Jeroen Boerwinkel: “Ik ben geboren en getogen in Meppel en in de jaren tachtig rond mijn 18e vertrokken naar Amsterdam om daar een theateropleiding te volgen. Vervolgens heb ik jarenlang in bijna alle schouwburgen en theaters van Nederland met uiteenlopende producties opgetreden.

Inmiddels ben ik zelfstandig theatermaker, getrouwd, heb twee geweldige kinderen en ben werkzaam vanuit mijn atelier in Meppel.

Ik besef me nu dat al die verschillende acts en voorstellingen die wij al jarenlang met ons Theater van de Droom maken en bedenken zijn ontstaan in Meppel. Meppel geeft mij de benodigde rust en inspiratie en dat resulteert iedere keer weer in een gevoel van “Diep geluk”… Daarnaast is het altijd heel fijn om na onze optredens in binnen en buitenland weer thuis te komen in Meppel!”
Edwin Koelink, directeur Bad Hesselingen Meppel: “Geboren in de Achterhoek, getogen in Meppel en na een studie in Groningen en diverse banen in het land te hebben gehad weer thuis, thuis in Meppel. En zo voelt het wonen en werken in Meppel voor me. Ik word iedere dag weer blij van de er-is-altijd-wat-te-doen sfeer, van betrokken en bevlogen Meppelers, van de vele initiatieven die er in Meppel worden genomen om het met elkaar goed, gezond en gezellig te hebben. Het is een stad om trots op te mogen zijn.

Voor mij is Meppel onlosmakelijk verbonden met water. De karakteristieke grachten, het omliggende merengebied, wedstrijdzwemmen, mijn passie voor de zwemsport, de jarenlange bestuurlijke verbondenheid met de zwemvereniging MZPC de Reest. Ik voel me letterlijk als een vis in het water. Mijn moment van Diep Geluk in Meppel beleefde ik bij de eerste editie van de City Swim in 2016. Starten op Bleekerseiland en een wedstrijd zwemmen door onze eigen grachten tijdens, hoe kan ook anders, het Grachtenfestival. De verbinding met water en Meppel kon niet dichterbij zijn voor me. Waar ik in mijn jeugdjaren talloze keren op mijn fietsje langs de grachten ging, op weg naar school of op stap in het centrum, zwom ik er nu gewoon doorheen. Wat een fantastische beleving.

En dan nu verantwoordelijk mogen zijn voor ons prachtige Bad Hesselingen. Ultiem verbonden met water en Meppel. Dat is voor mij Diep Geluk.”
Jolanda Hogenkamp, eigenaresse Belle Lingerie: "Mijn gelukkigste momenten in Meppel zijn toch echt de geboortes van mijn drie kinderen in het (toen nog) Diaconessen Ziekenhuis in Meppel. Er waren veel dingen in mijn leven waar ik niet zeker van was. Maar van één ding ben ik altijd overtuigd geweest en dat was dat ik echt heel graag moeder wilde worden. Ik ben heel erg blij dat deze wens is uitgekomen. Trots dat ik moeder ben van drie prachtige kinderen: Rutger, Jesse en Julia. Dat is voor mij "diep geluk".

Dat ze opgroeien in Meppel, daar hebben we bewust voor gekozen. Met zowel lager als voorgezet onderwijs dat bij ze past. Ook hebben ze hier verschillende sporten kunnen uitproberen. Ze zijn actief in de vele bijbaantjes die de Meppeler ondernemers aanbieden en spenderen hun loon in het plaatselijke uitgaansleven. Mijn kinderen groeien op in een stad met de knusheid van een dorp. Ik weet zeker dat ze ooit zullen terugkijken op een gelukkige jeugd in Meppel!"
Hier in de Engelenbak van #Schouwburgogterop beleef ik, #wybrichkaastra , mijn gelukkigste momenten. In mei vierden we hier ons 150 jarig jubileum met onze eigen productie mevrouw Ogterop. Door zo'n jubileum realiseerde ik me in wat voor rijke traditie onze mooie schouwburg staat. Mevrouw Lammigje Ogterop was de eerste vrouwelijke theaterdirecteur en ik mag 150 jaar later in haar voetsporen staan. Het stoeltje waar ik op zit stamt zelfs uit de beginperiode van onze schouwburg.

Zo'n rijke traditie moet je doorgeven. Dat geldt ook voor talent. Daarom is de kleine zaal voor Ogterop minstens zo belangrijk als onze grote zaal, want ooit hebben hier Bert Visscher, Youp van 't Hek en Jochem Myer hun eerste meters gemaakt. Zelf vind ik onze Engelenbak misschien wel de spannendste plek van Meppel, zowel voor de artiest als voor het publiek. Vaak weet je in tegenstelling tot meestal in de grote zaal, niet precies wat je kan verwachten. En hoe heerlijk is het als die verwachting meer dan waar wordt gemaakt. Dat zijn de mooist geluksmomenten voor het publiek, de artiest en mijzelf. Zo'n avond waarover nog lang wordt nagepraat, en die je altijd blijft herinneren van weet je nog toen in de Engelenbak. Gelukkig zijn dat er vele.
Janine Koops: “Geboren en getogen in het mooie Havelte, woon ik alweer jaren met veel plezier in Meppel.

In Meppel heb ik veel mooie ‘diep geluk’ momenten mee mogen maken. Een van die mooie momenten is het vieren van mijn verjaardag met mijn vriendinnen die ik al ken en koester sinds mijn jeugd. Wat een rijkdom om zulke mooie mensen dichtbij je te hebben.

Voor mijn verjaardag ben ik getrakteerd op een stadswandeling waarbij we uiteraard de Meppeler Toren hebben beklommen. Bovenop de toren, uitkijkend over mijn stad, met mijn vriendinnen onze vriendschap vieren, dat is voor mij Meppel Diep Geluk!”

Vriendinnen van Janine: Petra, Rosalie, Siska, Mireille, Rian en Esther.