Waar kan ik ondernemen

Blankenstein

Op Blankenstein is het goed ondernemen. De perfecte ligging, direct aan de snelweg A32 en het spoor, maakt het tot dé zichtlocatie voor zakelijke dienstverlening. Ook vind je hier de meubelboulevards, autobedrijven en McDonald’s. Binnen een paar tellen ben je in de binnenstad.

Oevers A

Meppel is het logistieke knoppunt tussen West- en Oost-Nederland. Met een gunstige ligging aan het Meppelerdiep vind je op Oevers A veel bedrijven die afhankelijk zijn van vervoer over water.

Oevers B

Oevers B is een van de oudere gemengde bedrijventerreinen van Meppel. Het terrein ligt gunstig aan het Meppelerdiep en heeft havenfaciliteiten. Hier vind je bedrijven die afhankelijk zijn van vervoer over water en weg. Meppel brengt letterlijk en figuurlijk alles dichtbij.

Oevers D

Oevers D is hét ‘natte’ bedrijventerrein aan het Meppelerdiep. Vanuit het IJsselmeer is het rechtstreeks bereikbaar via het Zwarte Water. Hier kunnen zeecontainers worden geladen en gelost bij de containerterminal. Daarmee is het de meest landinwaarts gelegen zeehaven voor schepen tot 3.000 ton. Best bijzonder. Onafhankelijke adviseurs hebben het bedrijventerrein zelfs beoordeeld met een 9.2.

Oevers E

Op Oevers E is plek voor de combi wonen en werken. Het ruime, groene bedrijventerrein ligt op een paar minuten fietsen van het centrum maar ook vlakbij het buitengebied. Hier is veel kleinschalige, ambachtelijke bedrijvigheid en vind je verschillende kleinschalige groothandels met een showroom.

Noord I en II

Meppel ligt met knooppunt Lankhorst aan de A32 en A28. Deze snelwegen brengen je binnen een uur in Amsterdam of Groningen. Van hieruit zijn Duitsland en Scandinavië goed bereikbaar. Op de bedrijventerreinen Noord I en II hebben grote transporteurs, distributeurs, groothandels en enkele productiebedrijven een prominente plek.

Haven

Meppel is het knooppunt van water. Hier komen het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart samen. De diverse havens zijn aangesloten op het landelijk hoofdvaarwegennet. Vanuit het oosten bekeken heeft Meppel de dichtst bijgelegen zeehaven van Nederland.

Nijeveen – Spijkerserve

In het dorp Nijeveen vind je het bedrijventerrein Spijkerserve. Hier zijn veel lokale ondernemers gevestigd die hier wonen en werken. Verschillende sectoren zijn hier vertegenwoordigd. Zo vind je onder andere een bouwbedrijf, landbouwmechanisatiebedrijf, het tankstation maar ook een assurantieadviseur en een motorbedrijf.

Rogat

Het gemengd bedrijventerrein Rogat ligt direct aan de snelweg A28, bij de afslag De Wijk/Rogat. Hier zijn veelal bedrijven die sterk afhankelijk zijn van vervoer over de weg. Het terrein ligt op circa 10 minuten rijden van het centrum van Meppel en kent veel lokaal gewortelde bedrijven.