Evenementen

Meppel is dé evenementstad; het Mokum van het noorden. Absolute hoogtepunten zijn de Donderdag Meppeldagen, het Grachtenfestival, de Meppel City Run en Puppet International. De Meppelers weten wat organiseren is. Met elkaar de schouders eronder om het jou naar de zin te maken. Geniet van de gastvrijheid. Welkom!

Donderdag Meppeldagen

Gezelligheid, sfeer, muziek, straattheater en nog veel meer. Donderdag Meppeldag is bruisend en dynamisch. Zes donderdagen in juli en augustus is de binnenstad één groot festival met allerlei activiteiten en entertainment. Geniet van de gastvrijheid en voel je thuis in hét Amsterdam van het noorden. Welkom!

Grachten festival

De sfeervolle Meppeler grachten zijn het decor van het jaarlijkse Grachtenfestival dat in het tweede weekend van juni gratis toegankelijk is voor jong en oud. Slenter langs de vele kraampjes, flaneer over de karakteristieke kades, neem een kijkje bij de historische vloot of doe mee met éen van de sportieve activiteiten. Het Grachtenfestival is voor iedereen een belevenis. Ervaar het zelf!

Meppel City Run

Een keer per jaar rent een bonte stoet van hardlopers door de historische binnenstad van Meppel. De Meppel City Run gaat over 4 en 8 Engelse mijl en heeft inmiddels een vaste plek verworven op de activiteitenkalender van de stad. Het parcours is geschikt voor de ervaren wedstrijdloper en de recreant. Ook is er een speciale G-Run en sponsorloop voor de kids. Tijdens de Meppel City Run bruist de stad van activiteit en sportiviteit.

Puppet International

Puppet International is hét belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater van Nederland en Vlaanderen. Laat je verwonderen door de magie van beeldend theater op ruim 25 locaties door heel Meppel. Met meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen belooft Puppet International verrassing, vermaak en verdieping voor jong en oud.