Lantinga Slagerij

Slagerij en vershuis
Proef de oorsprong
Het Thema 'Proef de oorsprong' vormt de vertrouwde basis van Lantinga Slagerij & Vershuis. Maatschappelijk verantwoord ondernemen mag dan erg van deze tijd zijn: voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Al meer dan 70 jaar selecteren we zelf ons vlees bij Nederlandse boeren. Die goede herkomst is bepalend voor de smaak van ons vlees. Altijd al geweest. En wat blijkt? Gezond leven met respect voor mens en dier is misschien wel belangrijker dan ooit. Dat heeft opa Lantinga 70 jaar geleden goed ingeschat.

Lantinga Slagerij & Vershuis
Vanwege de toenemende behoefte aan vers en gezond eten, besloot Lantinga de beste specialisten uit de regio onder één dak te brengen. Sinds 2013 is Lantinga Slagerij & Vershuis aan de Woldstraat een feit en inmiddels is ook de winkel in Wanneperveen omgetoverd tot Lantinga Slagerij & Vershuisje. In beide winkels staat vlees centraal, maar kun je even makkelijk terecht voor groenten, kaas, wijn, brood, delicatessen en patisserie terecht. Oftewel: een one-stop- shop met al het beste uit de regio.

3 Generaties Slagersambacht
Slagerij Lantinga vindt zijn oorsprong ruim 70 jaar terug. Opa Lantinga opende de deuren van zijn Wanneperveense slagerij in 1945, de tijd dat vlees nog gerantsoeneerd (lees: op bonnen verkrijgbaar) was. Alle bestellingen werden persoonlijk bij mensen aan de deur met de bakfiets afgeleverd.

In 1973 nam zoon Jan Lantinga het bedrijf over, samen met zijn vrouw Wiesje. Met een nieuwe bezieling gingen Jan en Wiesje de uitdaging aan. Dat wierp zijn vruchten af en een tweede vestiging in het nabij gelegen Giethoorn volgde snel. In 2000 verplaatste Lantinga deze vestiging naar Meppel.

In 2006 maakte de derde generatie zijn opwachting: zoon Bert-Jan kwam bij de zaak in. Een derde filiaal in de Oosterboer volgde al snel. In 2008 startte Bert-Jan bovendien een nieuw avontuur in Zwolle, een pilotstore van maaltijdformule Meat&Meals. De pilot slaagde en inmiddels is de maaltijdformule Meat&Meals landelijk uitgezet in een shop-en- shop constructie. De winkel in Zwolle is verkocht aan een collega-slager. In plaats daarvan is Lantinga met een authentieke marktwagen te vinden op verschillende markten in dorpen rondom Meppel. Waar precies? Dat leest u hier..

In 2013 heeft Bert-Jan het bedrijf officieel en in zijn geheel overgenomen en dat maakt hem de derde generatie in deze op-en- top slagersfamilie.Link: https://lantingaonline.nl/

Contact

Lantinga Slagerij
Woldstraat 61-65, 7941 LG Meppel


Openingstijden*:
Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 20:00
Zaterdag: 08:00 - 17:00
Zondag: Gesloten
*Openingstijden zijn een indicatie, bezoek de site van Lantinga Slagerij voor de actuele openingstijden