Stedelijk Museum Meppel

Tentoonstellingen, lezingen en excursies op het gebied van moderne en hedendaagse kunst.
Stedelijk Museum Meppel is het culturele trefpunt in het hart van Meppel, waar iedereen van harte welkom is. Het museum is een schatkamer voor regionale kunst van landelijke betekenis. We beheren en tonen cultureel erfgoed en een unieke collectie beeldende kunst, die de bijzondere identiteit van de regio Meppel en zijn bewoners van de afgelopen en de huidige eeuw weergeeft.

De vaste collectie bestaat uit het werk van expressionist Stien Eelsingh en andere Meppeler kunstenaars. Daarnaast worden tijdelijke exposities getoond van hedendaagse noordelijke kunstenaars die aansluiten op de actuele landelijke kunstbewegingen. Concerten, lezingen en andere bijeenkomsten worden in de imposante trouwzaal gehouden, geroemd om zijn goede akoestiek. Nog steeds kan in deze unieke ambiance worden getrouwd.

We zijn gevestigd in het eeuwenoude voormalige stadhuis aan de Hoofdstraat. Via de natuurstenen trap en het bordes stap je direct ver terug in de tijd bij je entree in de burgemeesterskamer. Deze stijlkamer is bijna twee eeuwen geleden bespannen met behangselschilderijen die de Drentse pastorale idylle voorstellen. De rode loper door de met marmer beklede gang leidt naar verschillende zalen en etages. Hier wordt permanent werk van expressionist Stien Eelsingh getoond en zijn wisselexposities van actuele noordelijke en historische Meppeler kunst te zien.


Link: https://stedelijkmuseummeppel.nl/

Contact

Stedelijk Museum Meppel
Hoofdstraat 22, 7941 AG Meppel


Openingstijden*:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 13:00 - 17:00
Woensdag: 13:00 - 17:00
Donderdag: 13:00 - 17:00
Vrijdag: 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 17:00
Zondag: 13:00 - 17:00
*Openingstijden zijn een indicatie, bezoek de site van Stedelijk Museum Meppel voor de actuele openingstijden