Puy du Fou wil bij Meppel een groot themapark bouwen

Een themapark dat misschien wel 800.000 bezoekers per jaar moet trekken en werkgelegenheid gaat bieden en 800 mensen. Misschien krijgt Meppel het. Het Franse Puy du Fou heeft interesse om hier zo’n park te openen.
Puy du Fou is een Frans themapark waar jaarlijks ruim twee miljoen mensen op af komen. Er zijn geen attracties, maar je kan er shows en voorstellingen zien die over de geschiedenis van het gebied gaan. Dat is in Meppel ook de bedoeling van het park, dat 60 hectare groot kan worden.

In Frankrijk is onder meer een arena nagebouwd waar gladiatorgevechten en wagenrennen worden gehouden, zijn er oude dorpen nagebouwd, is er het grootste podium ter wereld, zijn er shows over onder meer de Vikingen, de oorlog en is er een roofvogelshow. Ook is er een groot natuurpark en zijn er verschillende hotels.

De locatie bij Meppel wordt een kleinere variant van het Franse park. Het staat nog niet vast of de plannen daadwerkelijk doorgaan. Als dat wel het geval is, moet het park tussen 2027 en 2035 klaar zijn. “Ik heb er vertrouwen in dat we erin slagen het park naar Meppel te halen”, zegt wethouder Klaas de Vries.