Oktober is de maand van Geluk in Meppel!

Het Festival van Geluk keert terug in Meppel. De hele maand oktober zijn er activiteiten te doen in de gehele gemeente, variërend van klein en intiem tot groots en bruisend. En er is aan elke doelgroep gedacht! De activiteiten zijn er afwisselend voor kinderen, jongeren, studenten, volwassenen, ouderen en ondernemers.
Het overkoepelende thema van al deze evenementen is geluk, en dit kun je ervaren en delen op verschillende manieren. Marieke Navarro, voorziter van stichting Merk Meppel, benadrukt het belang van dit festival: "Het Festival van Geluk is een viering dat het leven in Meppel goed is en zo bijzonder maakt, namelijk het geluk dat we ervaren om hier te wonen, te werken en te leven. Het zijn momenten waarop we samenkomen om te genieten van het leven in onze prachtige gemeente en om te delen waar we blij van worden."

Enkele activiteiten die je de komende tijd kan doen:
• In de Plataan kan je vrijdag 13 oktober om 19.30 uur in een tijdsmachine stappen, voor de Gouwe Ouwe Party met Muziek uit de Jaren '60 en '70. Dans, zing en geniet van de sfeer van de kroeg of dancing van toen. Voor 2,50 euro ben je al binnen en voor dat bedrag krijg je ook een consumptie.

• Voor ouderen wordt in restaurant De Beren op zondag 15 oktober een spelletjesmiddag gehouden. Geniet van een gezellige middag vol spelletjes en plezier, speciaal georganiseerd voor ouderen van de Noorderboog locaties. Aanmelden kan bij de Noorderboog locaties.

• Ontdek hoe gelukkig je wordt van iemand helpen. Op dinsdag 17 oktober kan je van 15.00 tot 17.00 uur langs bij De Koeberg voor Helpen maakt je Happy. Tijdens deze inloopmiddag van Welzijn MensenWerk en Meppelvoorelkaar krijg je waardevolle informatie over verschillende vrijwilligersactiviteiten en helpen ze je bij het vinden van de perfecte match.

• Vind een gelukstas in de stad! Op woensdag 18 oktober zijn er bij diverse winkels in de stad gelukstassen verstopt. Het is een spannende schattenjacht voor jong en oud. Dus kom lekker shoppen in de stad en vind die tas!

• Doe zaterdag 21 oktober mee met de speurtocht naar geluk. Ontdek de geheimen van de stad terwijl je letters en woorden verzamelt om een prachtig hart te vormen. Je kan van 10.30 uur tot 11.15 uur hiervoor terecht bij de Plataan.


Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten: