Meaters krijgt restaurantgedeelte in voormalige kapsalon

Meppel krijgt er begin volgend jaar een restaurant bij. In de voormalige Kapsalon Lensen komt het restaurantgedeelte van Meaters, dat nu alleen voor afhaal en bezorging is.

"Alles is vers. Het simpel en we zijn niet de duurste. Het is totaalplaatje. En we hebben een hele goede kok, die vroeger in de Argentijn werkte”, verklaart eigenaar Maarten van Oosten het succes.

In december begint de verbouwing, half januari hoopt Van Oosten open te kunnen.
Nieuw restaurant aan Groenmarkt: Meaters breidt uit in voormalig Kapsalon Lensen
Stoelen, banken, tafels, lampen én een wijnrek. Een voor een worden ze uit twee vrachtwagens gehaald en in een loods gezet.

Maarten van Oosten, eigenaar van Café de Kansel en Meaters, sleept zo nu en dan ook wat naar binnen en bekijkt het allemaal aan. "O wauw", reageert hij als een grote bank met gouden accenten naar binnen wordt gebracht. "Ja, dit is toch wel spannend. Je koopt het vanaf een website. En nu ziet het er toch wel goed uit hoor."

Meaters komt met restaurantgedeelte
De nieuwe meubels zijn bedoeld voor een nieuw restaurant in Meppel. Meaters breidt uit. Van een op- en afhaalrestaurant naar een volwaardig restautant. En dat restaurant komt in het pand waar voorheen Kapsalon Lensen zat, aan het einde van het Prisenplein tegen de de Groenmarkt aan.

Op 1 december krijgt Maarten van Oosten de sleutel. Half januari hoopt hij dat de eerste spareribs, steaks, burito's en andere gerechten én glazen wijn naar de tafels worden gebracht.

'Prima zitten'
In de loods aan de Steenwijkerstraatweg, waar eerder Autotaalgas zat, worden de tafels en stoelen alvast opgesteld. Testen hoe het eruit komt te zien. Of alles past. "Het is prima zitten", zegt Van Oosten als hij op een van de stoelen ploft.

Dat Meaters uitbreidt, komt door het succes ervan. "We zijn in coronatijd geopend", vertelt Van Oosten. "We begonnen met een fiets voor de bezorging. Al snel konden we opschalen naar een busje." Voor het succes heeft hij wel een verklaring. "Alles is vers. Het simpel en we zijn niet de duurste. Het is totaalplaatje. En we hebben een hele goede kok, die vroeger in de Argentijn werkte."

Boven en beneden
In de voormalige kapsalon komen tafels voor 22 mensen, daarnaast kunnen er nog eens acht mensen aan de bar plaatsnemen. Boven wordt ingericht voor nog eens veertig extra gasten. Beneden komt een doorloop naar Meaters. "Het scheelt dat we de keuken al hebben", glundert Van Oosten. "Zodra de verbouwing van het pand klaar is, kunnen we zo al het meubilair vanuit deze loods het restaurant inschuiven."