Komt er een overdekte ijsbaan in Meppel?

Meppel is in beeld voor een overdekte ijsbaan. Het gaat om een 400 meter overdekte baan met tunneloverkapping, die volledig energieneutraal moet zijn door middel van zonnepanelen.
De provincie liet onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een schaatsbaan. Het is geen ijsbaan als Thialf, dit wordt meer gezien als een ‘tent over een ijsbaan’. Het betekent dat er minder lucht gekoeld hoeft te worden.

De initiatiefnemer heeft in Rotterdam al een aantal jaren zo’n hal staan en wil er nu ook een in Drenthe beginnen. Hij vraagt van de provincie eenmalig om 3 tot 5 miljoen euro. Behalve Meppel is ook Assen in beeld, maar Meppel heeft volgens onderzoek meer potentieel.

Er wordt rekening gehouden met mogelijk 80.000 tot 117.500 bezoekers. De baan is puur voor recreatief gebruik en niet voor professionele wedstrijden.

De gemeente is wel enthousiast, maar wacht af. “We hebben een positieve grondhouding als het gaat om uitbreiding van voorzieningen voor de inwoners van Meppel en de regio. Dit geldt ook voor de realisatie van een mogelijke ijsbaan met tunneloverkapping.” Wanneer de baan er moet staan is niet bekend. Daar zijn nog wat extra onderzoeken voor nodig. “De gemeente zal niet zelf het initiatief nemen voor een vervolgonderzoek, maar is bereid mee te denken met initiatiefnemers.”