Kom in beweging met Meppel Moves

Dansen, skateboarden of spijkerbroekhangen. Tijdens de tweede Donderdag Meppeldag is er van alles te beleven, maar vooral te doen!
Het Kerkplein is vanaf 12.00 uur een walhalla voor kinderen. Zij kunnen zich er vermaken op een circuit van funwheels. En vanaf 12 uur komen daar nog allemaal andere activiteiten bij.

Zo mogen kinderen vanaf 6 jaar plaatsnemen in een heftruck van Hiab. "We hebben er twee klaarstaan", vertelt een medewerker van het bedrijf. "Daarmee moeten ze proberen een bal in de basket te krijgen. Uiteraard staan wij erbij om te helpen en uitleg te geven. Het gaat vooral om het spelelement. Een prijs voor de beste is er niet, al krijgen wel alle kinderen die het proberen wat lekkers."

Skateboarden
Kaj Kuipers leert met zijn Severe Skateboarding Events kinderen de eerste stappen met een skateboard. Op het Kerkplein legt hij een skatebaan aan en hij neemt 10 skateboards, met bijbehorende bescherming mee, zoals helmen en arm- en kniebeschermers. "Er is vrije instuif. Kinderen kunnen zelf lekker skaten als ze willen, maar ik kan ze ook les geven en ik ga demonstraties geven. Waarschijnlijk komen er ook nog wat vrienden van mij langs. Voor bezoekers is er dus genoeg te zien."

Dansen en bewegen
Andere activiteiten die je kan doen zijn een bungeetrampoline op de Groenmarkt, er is een springkussen op de Wheem en Meppel Actief geeft op de Wheem een demo fietsen.

Op de Wheem kan je trouwens ook lekker gaan dansen en bewegen. Zowel Curves als Ankie Smid geven er demonstraties.

Darts
Op de Groenmarkt kan je terecht voor ware topsport. Daar kan je vanaf 13.00 uur meedoen aan het Open Darts Toernooi, in samenwerking met de Meppeler Darts Vereniging, Café de Kansel en Vriend Sport. Voor de winnaar ligt een prijzenpakket ter waarde van 250 euro klaar!

Schrijf je hier in voor het darttoernooi: klik hier

Kinderen kunnen gratis pijlen gooien, tussen 12.00 en 13.00 uur, waarbij er ook leuke prijzen zijn. Zij hoeven zich niet in te schrijven.

Reykjavik houdt van 15.00 tot 16.00 uur op de Groenmarkt een competitie spijkerbroekhangen.


Live muziek en dj's op Donderdag Meppeldag


Ook deze Donderdag Meppeldag is er weer volop te genieten van geweldige livemuziek en dj's in de Meppeler binnenstad.

Kerkplein
Op het Kerkplein zal het akoetsische duo Suitz een breed scala aan muzikale genres ten gehore brengen. Verzoekjes zijn ook welkom, hebben ze ons toegefluisterd. De dame en heren van coverband Lead verzorgen een spectaculaire set, waarbij de bekende hits je om de oren vliegen. DJ's Robbert & Danny zullen heerlijke dansplaten op het publiek loslaten.

De Wheem
Voor het gezelligste rock'n'roll/pop trio van Nederland, De Gasten, ga je naar De Wheem. Daarna is het de beurt aan Fantix, deze band wordt de gezelligste coverband van Nederland genoemd. Donderdagavond hoor je waarom! De gehele avond zal DJ Stocks fijne dansmuziek draaien.

Groenmarkt
Zin in wat stevigere muziek? Dan zit je goed op de Groenmarkt met Berry & the Pacemakers! Een opzwepende set vol blues & rock'n'roll. Empire gaat met hun feestelijke set vol energie, levendigheid, vuur en confetti zelfs je ouders aan het dansen brengen.

Prinsenplein
Het Prinsenplein brengt feest en gezelligheid met Goldies: een geöliede akoestisch kwartet die classics in geheel eigen stijl speelt. Heerlijke meezingen met de beste hits doe je bij de zinderende show van Barcode. Vol energie en interactie zullen zij het publiek laten zweten en dansen.

Winkelstraten
De hele middag door kan je, zoals je inmiddels gewend bent, genieten van spectaculaire en leuke straattheater die door de stad heenlopen. Wat te denken van de Bad Mobiel: een knotsgekke kerel in een rijdende badkuip. Het is spektakel met zeepbellen, zang, doucherituelen.

Of de AMI6: een Citroën met een flinke dosis positivisme die danst, flirt en vliegt over de straten en pleinen van Meppel. Onderweg kan je ook wellicht Disgo zien en horen. De naam zegt het eigenlijk al: een dj die op pad is.



Bekijk het volledige DMD programma via onderstaande link: