Kom de twintig grote fotopanelen op De Wheem bekijken

Op De Wheem staan sinds dit weekend twintig grote fotopanelen. Die zijn van de van de Pride Photo Tentoonstelling. Met deze expositie wil de stichting Pride Photo Award laten zien hoe het de LHBTQIA+ gemeenschap wereldwijd telkens weer lukt om, met creativiteit, vechtlust en veerkracht, nieuwe wegen en vormen te vinden om diversiteit te vieren en het bestaansrecht te claimen.
“We zijn blij dat er door deze tentoonstelling aandacht is voor diversiteit. In de gemeente Meppel moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Ik ben er trots op dat we een regenbooggemeente zijn. Gemeente Meppel is er voor iedereen”, zegt wethouder Jeannet Bos.

De fotopanelen geven een veelzijdig beeld van zeer reële thema’s of problemen waar veel LHBTQIA+-personen wereldwijd dagelijks mee te maken hebben. Dat zijn echt niet allemaal treurige verhalen. “Het gaat bijvoorbeeld over diversiteit op de werkvloer en ook over mensenrechten over de wereld”, zegt directeur Hein-Jan Keijzer. Hij hoopt dat mensen op deze manier zich verdiepen in en nadenken over seksuele- en genderdiversiteit.

De expositie is gratis te zien en staat nog tot 12 oktober. De fototentoonstelling staat er vanwege de fototentoonstelling de Regenboogweek, die op 7 oktober begint.