Het grootste feest van Meppel komt terug: Mokum!

“Het is ongelooflijk hoe dit leeft in Amsterdam. Het is echt bizar”, zegt Jaap de Boer. Donderdag is het zover. De 26e editie van Mokum in Meppel, tijdens Donderdag Meppeldag.
Amsterdam komt naar Meppel toe en Meppel verandert in Amsterdam. “Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden, met deze sfeer”, zegt De Boer, die achter Mokum zit. “En het wordt alleen maar gekker lijkt het.”

Mokum begint met een mini-pride in de Meppeler grachten, met twee boten. “Een boot is in de stijl van Kleurrijk Meppel, met allerlei verschillende nationaliteiten. De andere boot is vol met Amsterdamse zangers.” Want dat is vooral Mokum: Amsterdamse zangers en cafés.

Nadat de boten tussen half elf en elf uur zijn aagekomen in de Sluisgracht en Gasgracht, barst Mokum vanaf 11 uur volledig los met muziek en acts op alle pleinen. ’s Avonds nemen cafés uit Amsterdam de programmering over. Zo verzorgt onder meer Café Bolle Jan muziek op de Groenmarkt. Dat is het café waar René Froger is begonnen met zingen. Het café neemt onder meer Delano Duncker, John Keijer, Christa Kerdijk en de Zingende Groenteman mee naar Meppel.

Vanaf 11.00 uur is het gezelligheid en feest op De Wheem met o.a. Martin Mondo, Rene Boon, Rene Rietbergen, Frits Colle, Mokumse Danny, Davey Bindervoet en nog veel meer topvermaak. Vanaf 20.00 uur is het party time met Tante Roosje, met toppers als Marco Gevers, Jeffrey Kuipers, Brian Stricker en Roy van den Burg.

En ook een ander bekend café komt naar Meppel toe. “Dat is Café Lowietje”, zegt Jaap de Boer. “Dat is het café waar de tv-serie Baantjer is opgenomen.” Lowietje verzorgt het feest op het Prinsenplein, onder leiding van Mr. Ajax Joop Leeuwendaal. Gefeest gaat er worden met onder meer Davey Bindervoet, Niels Bode, Mokumse Danny, Hans Kap en Marleen Palmer.

Jantjes Verjaardag, het grootste en gezelligste feestcafé van Nederland, doet dat op het Kerkplein. Daar maakt het een megagroot feest met talentenjachtwinnaar Mike Oskam, Gerrit Schneider, Marciano Metz, Sven Versteeg en DJ Mitchel.

In de Woldstraat barst om 11 uur een groot Dragqueen Festival los! “Er lopen vijf of zes dragqueens rond.


De volledige line-up en het volledige programma kan je zien via onderstaande link: