Meppel geluksmoment

We delen onze geluksmomenten en roepen anderen op die ook te delen. Op social media heb je al vele geluksmomenten van inwoners voorbij kunnen zien komen. Wil je meedoen, dat kan door diep geluk te delen op: Facebook.com/diepgelukmeppel, instagram.com/meppel.diepgeluk of stuur een mail naar Info@meppeldiepgeluk.nl
Meppel diep geluk
Is als magie
Een beleving die voor iedereen anders kan zijn.
En toch typisch voor Meppel
Geluk kun je niet initiëren, of vormgeven
Het is er!
Vraag niet hoe het kan, geniet ervan
En vooral: deel het!
Thuiskomen! Dat is het gevoel dat Meppel geeft wanneer Hayat El Mahjoubi aankomt in Meppel.

Hayat El Mahjoubi van Welzijn MensenWerk vertelt: "De wederkerende geluksmomenten in Meppel zijn voor mij de momenten van 'aankomst' in Meppel. Het is dat gevoel van thuiskomen. En thuis is wel de meest belangrijke plaats in ons leven. Het is daar waar onze basis zich bevindt, de plek waar ons gezin verblijft en de mensen van wie we houden.

Mijn eerste kennismaking met Meppel was op het station, waar ik met de trein kwam aangereden op een herfstige namiddag in 1998. Een stad waar je niet geboren en getogen bent, wordt niet zomaar vanzelf een thuis, het vraagt tijd en verbinding met haar andere inwoners. Elke keer als ik buiten de stad ben geweest en weer in Meppel aankom voel ik de rust, vrijheid, veiligheid en het vertrouwen.

Meppel is een stad waar je jezelf kunt zijn, ongeacht waar je vandaan komt. Het heeft een klein knus stationnetje, waar je gemakkelijk de trein kunt pakken om je grenzen te verleggen. Maar het is fijner om er weer terug te komen en de momenten van 'geluk' te vieren!”
Richard Korteland: "Door het gezellige centrum van Meppel wandelen en een lekkere kop koffie drinken, dat zijn voor mij geluksmomenten”
Christine van Saltbommel, eigenaresse De Brasserie & Huberts IJssalon: "Trots ben ik op Meppel, waar ik geboren en getogen ben. Onder de voet van de Meppeler Toren woon ik al 50 jaar lang. Eerst met mijn ouders en zusje, nu met mijn eigen gezin (man Constant, zoon Victor van 21 jaar en dochter Juul van 12 jaar).

Inmiddels zijn mijn man en ik de 4e generatie in het bedrijf Huberts IJs sinds 1922. We zijn al bijna 100 jaar een begrip in Meppel! Waar nog steeds op ambachtelijke wijze ijs wordt gemaakt en waar kwaliteit een constante factor is. 

Elke dag willen we onze gasten de gastvrijheid laten proeven en beleven in De Brasserie en in de IJssalon. Dat maakt mij Diep Gelukkig!"
Elmira Wielhouwer-de Ruiter
In het uiterste puntje van het zuidwesten van de gemeente De Wolden, op de grens van Staphorst en Meppel, begon in september 1994 als het ware het huwelijksgeluk van Elmira Wielhouwer - de Ruiter.x Getrouwd met Ron Wielhouwer in het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat in Meppel, een feest in ’t Olde Koetshuus aan de Steenwijkerstraatweg en een fotoreportage tussendoor op landgoed Dickninge; romantischer kon haast niet!


Bijna vijfentwintig jaar later zochten fotograaf Karin Jongman en Ron en Elmira de plek van de huwelijksreportage weer op. Het groen en geel van de herfst had plaatsgemaakt voor de kale, winterse uitvoering van het buitenpark van Dickninge. Toch blijft dit gebied, langs een hier ter plaatse meanderende Reest, in elk jaargetijde voor gelukkige gevoelens zorgen bij Elmira. Geluk wat in eerste instantie begon bij drukkerij Veenstra en de Vries, toen nog gevestigd in de Woldstraat, in het pand waar Belle Lingerie zich sinds enige tijd gevestigd heeft. Daar ontmoette zij Ron, werkzaam als dokamedewerker, met als fotografie hobby. Elmira begon er niet veel later als administratief medewerkster, om binnen enkele weken al een briefje van een collega in handen gedrukt te krijgen. Het bleek het begin te zijn van een uitwisseling van korte teksten tussen haar en Ron. Een uitnodiging voor een kopje thee, welke zij met knikkende knieën aanvaarde, was het daadwerkelijke startsein voor een relatie.

Meppel ligt haar na aan het hart; als geboren Haarlemmer mug voelt ze zich verbonden met de Meppeler muggen. Trendy outfits, grachten, een kruidenier met een ruim assortiment, gezellige cafés, de vele bekende gezichten en de centrale ligging houden Elmira in Meppel. “Maar af en toe moet ik er even tussenuit,” zegt ze en vertelt over Frankrijk en Amsterdam. “Elk jaar doorkruisen we drie weken dit fantastische land en bezoeken in La Douce France zeker zeven campings met onze caravan. Maar ook Amsterdam werkt als een magneet op mij. Mijn man is een Weegschaal en van hem heb ik geleerd om, als ik bijvoorbeeld aan de rand van het Amstelveld in de hoofdstad op een terrasje zit, ik een appelgebakje met slagroom mag hebben, als ik daar een gemberthee tegenover stel. Dus geen gebak met slagroom en warme chocolademelk met slagroom, dat is dubbelop. Een beetje bourgondisch minimalistisch dus……. Ron zet mij vaak wel aan het denken en soms heeft dat zijn voordelen.”

De wens om kinderen op te voeden, iets wat al in de eerste maanden dat ze verkering had besproken werd, werd werkelijkheid vanaf 1996. De twee jongens, geboren in het voormalige Diaconessenziekenhuis in Meppel wonen nog steeds thuis. Vraag je ze waarom dit het geval is, dan antwoorden ze dat ze het thuis goed hebben.

Inmiddels begint de oudste van haar serieus ‘te scharrelen’ en rijst al snel de vraag: zal zijn geluk ook beginnen op landgoed Dickninge? De toekomst laat zich niet makkelijk voorspellen……. gelukkig maar!
Op 13 december betoverde Gert van der Vijver Meppel tijdens de opnames van Kerst met de Zandtovenaar. We vroegen hem naar zijn geluksmoment in Meppel.

“Ik heb erg genoten van het moment dat ik in de kribbe mocht tekenen, terwijl Max en Anne, 'Er is een kindeke' zongen. Het tussen de mensen zijn, de sfeer, de stro op het plein en het Charles Dickens achtige decor van Meppel maakte het compleet.

Op mijn terugweg naar het podium voelde ik de hartelijke warmte van de mensen en liep ik door een haag van high fives, vlugge selfies, schouderklopjes en blikken vol verwondering. 

Het was, ondanks de kou, een hemels samenzijn op het betoverende Kerkplein. Meppel wat heb ik van jou genoten!

Liefs!

De Zandtovenaar”
Rudolf Sietsema, eigenaar van Riemer Barth Boekhandel: “Regelmatig ontmoet ik via het Tourist Info Punt in onze winkel mensen die voor het eerst van hun leven in Meppel zijn. Altijd weer blijken ze enorm verrast door de gezellige binnenstad van Meppel.

Wanneer toeristen voor een kort verblijf of enkele dagen in Meppel vertoeven, doen we er alles aan om ze zoveel mogelijk mee te laten beleven van de stad en de heerlijke omgeving met Drentse bossen en Overijssels water en landschap. Bijna altijd krijgen we te horen dat ze verrast zijn door de vele unieke winkels, restaurants en andere voorzieningen in Meppel.

Vaak begrijpen ze dan niet waarom het zo "relatief" rustig is in de stad en de omgeving. Eigenlijk zouden er hier toch veel meer mensen moeten zijn? Ach ja in Meppel doen we werkelijk van alles ieder jaar met o.a. prachtige evenementen zoals het grachtenfestival en de Donderdag Meppeldagen om bezoekers hier naar toe te trekken. En ook ludieke acties zoals #Iameppel en #WasikmaarinMeppel zet de stad steeds weer even in de spotlights.

Stiekem denk ik dan toch, laat maar lekker zo, heerlijk wanneer het druk en gezellig is in de stad. Maar evengoed waardeer je als bewoner van dit stadje de rust wanneer jezelf eens even een ommetje langs de grachten maakt of fietsend van de omgeving geniet. Ik woon en werk met veel plezier in de binnenstad van Meppel en ik ben tot het besef gekomen dat ik eigenlijk niet anders zou willen. Nooit sta ik de file om naar mijn werk te gaan. Mijn auto rijdt per jaar hooguit 8000 kilometer, eigenlijk nog genoeg wanneer je bedenkt dat in Meppel alles te voet en per fiets makkelijk bereikbaar is.

Paul Simon schreef ooit: I wish I was Homeward bound. Voor mij is de binding met Meppel na meer dan een kwart eeuw Diep Geluk!”
Welkom in gastvrij Meppel! Sander Kastelein -de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Meppel- voelt zich hier binnen twee maanden al helemaal thuis!

Sander Kastelein vertelt over geluksmomenten in zijn nieuwe baan: “Nog geen twee maanden binnen bij gemeente Meppel, en al veel mooie momenten gehad. Binnen op het stadhuis, maar ook buiten in onze Meppeler samenleving. Een hoogtepunt hierbij voor mij was zaterdag 26 januari. Ik was uitgenodigd om de thuiswedstrijd van DOS'46 tegen de noordelijke rivaal LDODK uit Gorredijk mee te maken. Met mijn wederhelft Danielle toog ik dus naar Nijeveen, waar we een super-leuke avond hadden. Ik heb vroeger ook gekorfbald, dus veel oud-enthousiasme kwam weer boven. Wat een energie, wat een beleving die avond in de volgepropte sporthal. Waar een klein dorp groot in kan zijn. En wat een vrijwilligers, sponsoren, etc. met al hun inzet. Het spatte ervan af. Het smaakt naar meer in Meppel!”
Bertus Roodhof, eigenaar Roodhof Muziek & Showproducties: "Mijn gelukkigste moment in Meppel was het "tot leven" brengen van de Meppeler Toren en de gebouwen op het Kerkplein.

De prachtige toren -die je elke keer als je Meppel binnenrijdt weer verwelkomt- vertelt het verhaal van 200 jaar Meppel. Met 400 muzikanten, acteurs, vrijwilligers en iedereen daar omheen op het plein de geschiedenis herbeleven op een prachtige voorjaarsdag. Vanaf dat moment heb ik toch wel een speciale band met die Meppeler Toren gekregen. Ondanks dat ik op de grens met Staphorst woon, kan ik de toren vanaf mijn dak nog steeds zien. Een kopie van de toren heeft een speciaal plekje op mijn kantoor."
Jaap de Boer "Ik ben mijn werk, mijn werk dat ben ik. Als er een foto gemaakt wordt van de plek in Meppel waar ik mijn gelukkigste momenten beleef, dan moet die foto gemaakt worden in mijn café.

Eén van mijn gelukkigste momenten in Meppel, beleef ik ieder jaar opnieuw. Dat is elke zomer, op de dag dat er 30.000 Amsterdammers naar Meppel komen. Op die dag delen we ons geluk in het feestgedruis van de Donderdag Meppeldag. We zijn verbonden met het Westen en genieten samen van de dag dat Mokum en Meppel één zijn.

Maar wat ik ook graag wil zeggen, is dat geluk niet iets is dat je alleen maakt! Geluk maak je samen. Daarom wil ik iedereen vragen om na te denken over geluk. Welke momenten denken jullie, zijn nog meer geluksmomenten voor mij? Wat is je eigen gelukkigste moment in Meppel? Dat zou ik heel graag van iedereen willen weten."
Dirk Bouma "Mijn gelukkigste moment in Meppel? Dat is wanneer ik anderen gelukkig kan maken!"

Onderstaande foto is gisteren genomen tijdens de opening van het KlimAvontuur Meppel. Wij zijn ervan overtuigd dat dit klimpark heel veel kinderen gelukkig gaat maken, Dirk!
Wieger Toering: "Staand voor de grote houten deuren van de voormalige Rijks Scholengemeenschap (later Stad en Esch) aan het Zuideinde 76 in het mooie, leuke en gezellige Meppel bekruipt mij weer het gevoel van diep geluk.

Hier heb ik mijn middelbare schooltijd doorgebracht. Hier leerde ik op een leuke manier volwassener te worden: de omgang met andere leerlingen, het lerarencorps, Vester, de filmclub, de eerste stapjes op het pad der liefde, etc.

Ik hoop van ganser harte dat voor dit prachtige gebouw en op deze voor mij welhaast magische plek een prachtige invulling wordt gevonden waar niet alleen ik maar geheel Meppel trots op kan zijn. Zuideinde 76 verdient dat!”
Wendy Donker "Mijn thuis vind ik in de Soembastraat, waar ik samen met mijn dochter woon.

Wanneer ik ’s ochtends op de fiets stap om naar mijn werk te gaan, dan is de Meppeler toren het eerste wat ik zie. Ik ben Meppeler in hart en nieren en ik ben er trots op dat ik mij, door mijn werk bij de gemeente, in kan zetten voor mijn stad. Ik ben gelukkig in Meppel, gewoon omdat je in Meppel jezelf mag zijn!"
Gino Spijkerman “Voor mijn werk ben ik vaak weg en reis ik veel. Als ik dan terug kom en de Meppeler toren zie, ben ik pas echt thuis.

Toen ik 7 jaar geleden vader werd, leek het er even op dat mijn zoon in Zwolle geboren zou worden. Iets anders dan Meppel in zijn paspoort was voor mij natuurlijk ondenkbaar! Uiteindelijk is het goed gekomen en is hij toch geboren in Meppel.”
Peter de Visser “Toen ik van Rotterdam naar Meppel verhuisde kwam ik erachter dat ik eigenlijk geen moment nodig heb gehad om mij hier thuis te voelen.

Meppel levert ontzettend veel mooie momenten op. Tijdens de avondvierdaagse bijvoorbeeld kan ik enorm genieten van de gemoedelijke sfeer die er heerst. Die sfeer is in heel veel te herkennen: van Meppeldagen tot Grachtenfestival, van Puppet International tot Ogterop. Er gebeuren hier zoveel mooie dingen waar ik trots op ben. Kortgeleden werd er aangebeld en stond mijn oudste dochter met haar pony Susie voor de deur. “Even een buitenritje maken papa”. Van manege Oosterboer naar huis, in Meppel kan dat gewoon!, daar word ik blij van”.
Marieke Navarro “Als geboren en getogen Meppeler, ben ik een aantal jaren uitgewaaid naar Groningen en Eindhoven. Ook heb ik een wereldreis gemaakt. Fantastische tijden beleefd, maar...toch kwam dat gevoel en wilde ik terug naar Meppel. Waarom? Omdat ik mij in Meppel gelukkig voel. Reizen vind ik heerlijk, maar ik hoef geen kilometers af te leggen om het geluk te vinden.

Hier, thuis in Meppel, geniet ik van mijn huis, buurt, de mensen om mij heen en een wijntje op het terras. Tijdens deze fotoshoot bijvoorbeeld, werd ik aangesproken door een aantal gezellige terrasgangers. Nieuwsgierig waarom ik toch met dat glas wijn op de foto ging. Ik vertelde dat ik op de foto ging voor één van mijn gelukkigste momenten in Meppel. Toen ik vroeg wat hun gelukkige moment in Meppel was, was hun antwoord dat het teveel momenten waren om op te noemen. Dat is toch heerlijk, de openheid van mensen en het gastvrije gevoel. Dat is wat Meppel uniek maakt! Leuke mensen om je heen en een wijntje op één van de terrassen met uitzicht op de Meppeler Toren, daar word je toch gelukkig van?"
Huub Rommers: “Hoe mooi is het om samen oud te worden in Meppel?

Thuis in de tuin of waar dan ook. Bewoners die tevreden terug kijken op hun leven en nog steeds genieten van Meppel. Daar een bijdrage aan kunnen leveren, dat vind ik diep geluk.”
Henk Ten Hulscher : “Bijzondere momenten in Meppel voor mij?

Wanneer je 's avonds samen met je vrouw terugloopt naar je auto en onder de indruk bent van een mooie voorstelling in Ogterop. Of wanneer je met vrienden even napraat in de foyer na twee uur lang ondergedompeld te zijn in een verhaal, muziekstuk of beleving. Die momenten koester ik. Zo dichtbij in Meppel, in een prachtig theater, collectief een verhaal beleven en persoonlijk geraakt worden door een zin of opmerking van een acteur of actrice. Dat is diep geluk.”
Jaap van der Niet: "Sport verbroedert.

Het ultieme bewijs daarvan de aanleg van de parkeerplaats bij de sportterreinen aan de Tussenboersweg. Ongeveer 50 vrijwilligers vanuit vijf sportverenigingen, plaatselijke bedrijven met het benodigde materiaal en op twee druilerige zaterdagen in november werd er 2400 vierkante meter parkeerplaats gerealiseerd. Iedereen die erbij was, kon zien dat het ging om sport op hoog niveau; zelfs met het leggen van stenen kan er onderlinge competitie ontstaan! Na afloop waren we allemaal ontzettend trots. We waren de uitdaging aangegaan en het was gelukt! De sfeer, de saamhorigheid, in verbinding met elkaar én het resultaat; we zijn er hier vast niet uniek in, maar wél héél goed en dat geeft mij een gelukkig gevoel!"
Rineke Bootsma “Mijn geluk in Meppel is in essentie de geboorte van onze drie dochters in de Margrietlaan.

Meppel en haar omgeving waren voor mij een ontdekking. De combinatie van bos, heide en water met Meppel als levende stad. Als Friezin kende ik Meppel niet, je reed er langs naar het westen. Een façade in de trein, daar achter schuilt veel moois. Dat is voor mij juist de kracht van Meppel: de toegankelijkheid per trein en snelweg, een mooie stad omsloten in een prachtig coulisselandschap van water, bos en hei.”
Marieke Navarro: “De Regiocampus is dé plek voor leren, werk en innoveren.

We verbinden jongeren met ondernemers in de regio, door ze te laten werken aan opdrachten van ondernemers uit alle sectoren. Dit doen zij in het Ondernemerspunt. Beide partijen hebben elkaar ontzettend veel te bieden.

Door jongeren een kans te geven om te kunnen leren in de regio, leren zij de regionale bedrijven goed kennen en binden we de jongeren al vroeg aan de regio. Hoe mooi is het dat jongeren na hun studie blijven of terugkeren naar onze regio, omdat ze hier mooie bedrijven en mensen hebben leren kennen. Daar worden wij gelukkig van!"
Neva van Geffen: "Ik ben geboren in Meppel en woon nu in Australië.

Als ik weer op bezoek ben in Meppel, dan vind ik het het leukste dat al mijn vriendinnen dichtbij zijn. Gewoon gezellig op de fiets naar elkaar toe." Mijn vriendinnen vinden het heel leuk om in Meppel uit eten te gaan, te shoppen in winkels, die niet in alle steden zijn. Ook is het fijn dat er een groot sport aanbod is. Hockey, turnen, streetdance, tennis, noem maar op". (op foto van links naar rechts Britt, Rosalí, Neva en Julia).
Gerard ter Braake: "Vanuit het zuiden de Reest over, echt weer thuiskomen in Meppel. Altijd goed!"
Eduard Annen: "Eigenlijk zijn er voor mij twee momenten van Diep Geluk in Meppel. Het kopen van een huis in Meppel (Oosterboer) was een grote wens. Een mooie wijk die van alle kanten goed te bereiken is en waar de binnenstad op fietsafstand ligt. Wat is er nu leuker om samen naar de binnenstad te fietsen en daar te genieten van de gastvrije horeca?

Maar ook de vele culturele activiteiten waar veel mensen van genieten (en ik dus ook) is voor mij Diep Geluk. Er is in Meppel voor iedereen wel iets te beleven. Heerlijk om die reuring te ervaren. Ik ben dan zo ongelofelijk trots op 'mijn' stoere stad...."
Alinde Hekman ter Wee: “Als ik denk aan mijn eigen onderneming, dan ga ik 3,5 jaar terug in de tijd. Toen opende ik vol trots mijn eigen winkel LEEF in Meppel met kleding en woonaccessoires, midden in de hoofdstraat.

Waar ik zowel trots als gelukkig van word, is dat ik door de jaren heen heb gezien hoe actief we als ondernemers in Meppel zijn, dat we elkaar dingen gunnen, willen samenwerken en van gezelligheid houden.”
Ina Meulman, coördinator vrijwilligerswerk: “Bij zorggroep Noorderboog hebben we 1200 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de bewoners. Ik word daar zó gelukkig van!

De vrijwilligers wandelen of fietsen met bewoners, drinken koffie, ondersteunen bij het internetcafé, organiseren creatieve activiteiten en rolstoeldansen. Naast de groepsactiviteiten zijn velen ook maatje voor individuele bewoners. Alles met als doel om het leven van onze bewoners een stukje plezieriger te maken.”
Roelien Altena, eigenaresse Gastouderbedrijf Jip en Janneke:

“Als ondernemer in het mooie Nijeveen, ben ik heel gelukkig. Ik heb inmiddels 11 jaar een eigen gastouderbureau in Nijeveen, waar ik de kinderopvang regel voor ongeveer 85 kinderen uit Nijeveen en omstreken. Doordat je een regionale ondernemer bent, ken je alle kinderen, hun ouders en gastouders persoonlijk. Je weet wat er speelt onder je klanten, wat hun wensen zijn en welke mogelijkheden je kan bieden.”
Marjan Bakker (eigenaresse Bodyconcept-meppel):

"In 1996 opende ik mijn restaurant in het hartje van ons mooie Meppel. Tien jaar later verkocht ik het wegens persoonlijke omstandigheden. Wéér tien jaar later jaar ben ik terug als ondernemer in Meppel en dat voelt als thuiskomen. Dit keer onderneem ik in een heel ander segment: een studio voor gewichtsbeheersing, figuurcorrectie en huidverbetering. Een grappige speling van het leven: eerst mensen hun buikje rond laten eten, nu help ik mensen het buikje er weer af te krijgen!

"Meppel heeft de charme van een dorp en alle voordelen van een stad." Die kreet is al zolang ik leef een waarheid als een koe: ons kent ons, men groet elkaar en maakt oogcontact op straat. Tegelijkertijd is er een leuk variabel aanbod aan winkels restaurants en uitgaansgelegenheden.
Mas Boom: “Samen met vrienden genieten van de winterroute van Puppet International en de binnenstad van Meppel, weer zo’n Meppels geluksmoment!"
Sjoukje de Haan: "In het Ondernemerspunt in Meppel verbinden we studenten en ondernemers met elkaar in échte opdrachten. Daar word ik gelukkig van.

De Reest is diep geworteld in de regio en stroomt, eigenzinnig kronkelend, langs mijn woonplaats naar m’n werkplek. Het is voor mij symbolisch voor het grensverleggende onderwijs dat zich vloeibaar buiten de lijntjes moet durven verbinden met het werkveld. En dan mondt het uit in het Meppel(er) Diep Geluk!"
Arjan Jonkers: "Gevraagd naar mijn diepste Meppeler geluk hoef ik als geboren en getogen Meppeler niet lang na te denken. Meppel maakt mij blij. Hier voel ik mij thuis.

En wat is dan dat Meppel Diep Geluk? Kan ik dat omschrijven? Ik zal het proberen.

Meppel, de omgeving waar mijn ouders zijn opgegroeid, waar ik ben groot geworden. De tradities waarmee ik ben opgevoed: de aubade op het Kerkplein, de traditionele kerstviering in de Markthallen. Meppel de stad waar ook mijn kinderen zijn geboren en zonder ‘grote’ zorgen opgroeien. En ook het Meppel waar ik mij als vrijwilliger actief voor in wil zetten, want samen maken wij de stad. Samen bepalen wij de sfeer.

Ruim een jaar ben ik nu voorzitter van de Meppeler Sport Club. Ook dat levert mij Diep Geluk op. Wanneer ik bijvoorbeeld op zaterdagmorgen op sportpark Ezinge rondloop en de spelvreugde zie bij al die kleine voetballende jongens en meisjes voor wie wit en zwart, groen en wit en geel en zwart geen enkele betekenis heeft, dan ben ik pas echt gelukkig. Want daar doen we het voor: plezier hebben met elkaar. En om gelukkig te blijven, moeten we dat de komende jaren verder uitbreiden. Samen verder, in welke vorm dan ook. Ook op voetbalgebied.

Trots ben ik ook dat ik vijf jaar lang een bijdrage heb mogen leveren aan het stadsfestival Live in Meppel. Ook dat is Meppel Diep Geluk. Met elkaar de schouders eronder en tot een resultaat komen. Samen iets neerzetten.

Samen Diep Gelukkig worden in ons stoere stadje."
Marc Lakke: "Als oudste bedrijf in Meppel (1839) heb je het uiteraard niet meer over 1 moment van Diep Geluk in Meppel, maar ik zal mijn best doen.

Van Dijk IJzerwaren Vakhandel is ooit gestart door de Meppeler Leffert Van Dijk aan de Wheem. In de tussentijd is het bedrijf uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Meppeler samenleving. Hoe hebben we dat gedaan?

Om een voorbeeld te geven, in 1998 zijn wij verhuisd naar onze huidige locatie op het bedrijvenpark Blankenstein. Je kunt je voorstellen dat dit een gigantische operatie is voor een bedrijf met zo’n 30.000 producten. Gelukkig kenden alle medewerkers wel iemand (of meerdere personen) die mee wilden helpen. Zo kwam de verhuizing tot stand in slechts 2 dagen tijd met in totaal bijna 100 personen.

Hier komt duidelijk de Meppeler mentaliteit naar boven. Gezamenlijk ergens de schouders onder durven zetten en dit in daden om zetten. Met het hele Van Dijk team aan een mooie toekomst bouwen. Dat is mijn gevoel van Diep Geluk."
Henrico A. ten Brink: "'Diep geluk' ervaar ik op het moment dat ik de stad binnenkom via Meppel-Zuid en de fraaist gerevitaliseerde straat van Meppel binnenrijd: Zuideinde.

Wat bijdraagt aan het gevoel, is de wetenschap over het proces van de totstandkoming. Op initiatief van betrokken aanwonenden, die met oog voor detail het gebied hebben ontworpen. De keuze voor materiaal en verlichting draagt bij aan de beleving van de straat: je voelt je er gelijk thuis. Hoe mooi zou het zijn als de andere stadsentrees er ook zo uit komen te zien? Zuideinde is er in ieder geval één om trots op te zijn!"
Marcel Bos (wethouder Ooststellingwerf): "Trots ben ik op Meppel!

Met een enorm goed gevoel kijk ik terug op de jaren waarin ik in Meppel heb mogen werken. In verschillende functies kon ik samenwerken met betrokken inwoners, topcollega’s en bestuurders. Allemaal hebben ze op hun eigen manier een gedeelde passie: ze willen door hun betrokkenheid van betekenis zijn voor het #diepgeluk van alle Meppelers. Jullie vroegen mij dit te concretiseren met een voorbeeld. Ik wil geen voorbeelden of personen noemen, want als ik er twee noem, doe ik tekort aan vier andere geweldige initiatieven. De inzet van zoveel mensen om er wat moois van te maken in deze stad is buitengewoon. We doen het samen. Dát is Diep Geluk.

De ervaringen en leermomenten zitten in mijn rugzak en ik kijk dan ook met trots terug op de uitdagingen en kansen bij de gemeente Meppel. Met een nieuwe ambitie voor de deur liggen er 15 waardevolle jaren achter mij. Prachtige jaren waarin ik een bijdrage heb kunnen leveren aan een mooi, veilig en zorgzaam Meppel."
Mathilda van der Laan-Wink, eigenaresse Present! for Gifts:

“Nijeveen tovert een glimlach op mijn gezicht! Ik ben geboren in Meppel, getogen in Wanneperveen en sinds 2007 woonachtig in Nijeveen. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot Meppel. Met vrienden ging ik graag op stap in Meppel en ik heb er altijd met veel plezier gewerkt. Nu we aardig ingeburgerd zijn in Nijeveen, is dit ons thuis. Het voelt als een warme deken. Vertrouwd, sociaal, actief, enthousiast, veilig, rustig, gezellig….fijn dat er zoveel kan in dit dorp. Er wordt veel georganiseerd in Nijeveen. Zelf organiseer ik ook graag, het zit in mijn bloed. Dat doe ik voor mijn eigen bedrijf én voor het dorp. Van kookboekjes schrijven, reünies organiseren tot het organiseren van UIT bij de Plas en andere evenementen die vanuit de Handelsvereniging Nijeveen worden georganiseerd. Geweldig om dit samen met dorpsgenoten op te pakken en om iedere keer weer naar een mooi doel te werken. Dit maakt Nijeveen voor mij uniek en daarom voel ik mij hier, samen met mijn gezin, gelukkig!”
Chantal Lokken: "Geboren in Meppel, opgegroeid in Giethoorn en nu ruim 14 jaar woonachtig in Nijeveen.

Ja, in Nijeveen, daar vind ik mijn diepste geluk! Nadat we onze studies hadden afgerond, ging ik samen met Herwin op zoek naar een fijne plek om te wonen. Nijeveen werd het en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Een vriendelijk dorp ‘onder de rook’ van Meppel, gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg, een prettige buurt waar onze kinderen fijn op kunnen groeien en ook nog eens een dorp waar veel gebeurt. Veel actieve verenigingen en leuke evenementen zoals bijvoorbeeld "Dobberpop". Een dorp om trots op te zijn! Ook in Meppel vind ik geluk en ben ik actief in ons bedrijf Artiesten- en organisatiebureau MEProductions. Nagenoeg alle artiesten tijdens onder andere de Donderdag Meppeldagen worden door ons geboekt en begeleid. Fantastische dagen om bij te zijn en ‘diep geluk’ te ervaren!"
Jeroen Boerwinkel: “Ik ben geboren en getogen in Meppel en in de jaren tachtig rond mijn 18e vertrokken naar Amsterdam om daar een theateropleiding te volgen. Vervolgens heb ik jarenlang in bijna alle schouwburgen en theaters van Nederland met uiteenlopende producties opgetreden.

Inmiddels ben ik zelfstandig theatermaker, getrouwd, heb twee geweldige kinderen en ben werkzaam vanuit mijn atelier in Meppel.

Ik besef me nu dat al die verschillende acts en voorstellingen die wij al jarenlang met ons Theater van de Droom maken en bedenken zijn ontstaan in Meppel. Meppel geeft mij de benodigde rust en inspiratie en dat resulteert iedere keer weer in een gevoel van “Diep geluk”… Daarnaast is het altijd heel fijn om na onze optredens in binnen en buitenland weer thuis te komen in Meppel!”
Edwin Koelink, directeur Bad Hesselingen Meppel: “Geboren in de Achterhoek, getogen in Meppel en na een studie in Groningen en diverse banen in het land te hebben gehad weer thuis, thuis in Meppel. En zo voelt het wonen en werken in Meppel voor me. Ik word iedere dag weer blij van de er-is-altijd-wat-te-doen sfeer, van betrokken en bevlogen Meppelers, van de vele initiatieven die er in Meppel worden genomen om het met elkaar goed, gezond en gezellig te hebben. Het is een stad om trots op te mogen zijn.

Voor mij is Meppel onlosmakelijk verbonden met water. De karakteristieke grachten, het omliggende merengebied, wedstrijdzwemmen, mijn passie voor de zwemsport, de jarenlange bestuurlijke verbondenheid met de zwemvereniging MZPC de Reest. Ik voel me letterlijk als een vis in het water. Mijn moment van Diep Geluk in Meppel beleefde ik bij de eerste editie van de City Swim in 2016. Starten op Bleekerseiland en een wedstrijd zwemmen door onze eigen grachten tijdens, hoe kan ook anders, het Grachtenfestival. De verbinding met water en Meppel kon niet dichterbij zijn voor me. Waar ik in mijn jeugdjaren talloze keren op mijn fietsje langs de grachten ging, op weg naar school of op stap in het centrum, zwom ik er nu gewoon doorheen. Wat een fantastische beleving.

En dan nu verantwoordelijk mogen zijn voor ons prachtige Bad Hesselingen. Ultiem verbonden met water en Meppel. Dat is voor mij Diep Geluk.”
Jolanda Hogenkamp, eigenaresse Belle Lingerie: "Mijn gelukkigste momenten in Meppel zijn toch echt de geboortes van mijn drie kinderen in het (toen nog) Diaconessen Ziekenhuis in Meppel. Er waren veel dingen in mijn leven waar ik niet zeker van was. Maar van één ding ben ik altijd overtuigd geweest en dat was dat ik echt heel graag moeder wilde worden. Ik ben heel erg blij dat deze wens is uitgekomen. Trots dat ik moeder ben van drie prachtige kinderen: Rutger, Jesse en Julia. Dat is voor mij "diep geluk".

Dat ze opgroeien in Meppel, daar hebben we bewust voor gekozen. Met zowel lager als voorgezet onderwijs dat bij ze past. Ook hebben ze hier verschillende sporten kunnen uitproberen. Ze zijn actief in de vele bijbaantjes die de Meppeler ondernemers aanbieden en spenderen hun loon in het plaatselijke uitgaansleven. Mijn kinderen groeien op in een stad met de knusheid van een dorp. Ik weet zeker dat ze ooit zullen terugkijken op een gelukkige jeugd in Meppel!"
Hier in de Engelenbak van #Schouwburgogterop beleef ik, #wybrichkaastra , mijn gelukkigste momenten. In mei vierden we hier ons 150 jarig jubileum met onze eigen productie mevrouw Ogterop. Door zo'n jubileum realiseerde ik me in wat voor rijke traditie onze mooie schouwburg staat. Mevrouw Lammigje Ogterop was de eerste vrouwelijke theaterdirecteur en ik mag 150 jaar later in haar voetsporen staan. Het stoeltje waar ik op zit stamt zelfs uit de beginperiode van onze schouwburg.

Zo'n rijke traditie moet je doorgeven. Dat geldt ook voor talent. Daarom is de kleine zaal voor Ogterop minstens zo belangrijk als onze grote zaal, want ooit hebben hier Bert Visscher, Youp van 't Hek en Jochem Myer hun eerste meters gemaakt. Zelf vind ik onze Engelenbak misschien wel de spannendste plek van Meppel, zowel voor de artiest als voor het publiek. Vaak weet je in tegenstelling tot meestal in de grote zaal, niet precies wat je kan verwachten. En hoe heerlijk is het als die verwachting meer dan waar wordt gemaakt. Dat zijn de mooist geluksmomenten voor het publiek, de artiest en mijzelf. Zo'n avond waarover nog lang wordt nagepraat, en die je altijd blijft herinneren van weet je nog toen in de Engelenbak. Gelukkig zijn dat er vele.
Janine Koops: “Geboren en getogen in het mooie Havelte, woon ik alweer jaren met veel plezier in Meppel.

In Meppel heb ik veel mooie ‘diep geluk’ momenten mee mogen maken. Een van die mooie momenten is het vieren van mijn verjaardag met mijn vriendinnen die ik al ken en koester sinds mijn jeugd. Wat een rijkdom om zulke mooie mensen dichtbij je te hebben.

Voor mijn verjaardag ben ik getrakteerd op een stadswandeling waarbij we uiteraard de Meppeler Toren hebben beklommen. Bovenop de toren, uitkijkend over mijn stad, met mijn vriendinnen onze vriendschap vieren, dat is voor mij Meppel Diep Geluk!”

Vriendinnen van Janine: Petra, Rosalie, Siska, Mireille, Rian en Esther.

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >