Terra Meppel

Terra biedt groen onderwijs voor de wereld van morgen.
Over Terra

Terra biedt groen onderwijs voor de wereld van morgen. Waar die wereld ons onderwijs dagelijks inspireert. Met goede opleidingen voor iedereen met een groen hart. Waar je mee kunt bouwen aan een groene toekomst; duurzaam, innovatief en creatief. Achter je laptop of met je laarzen in de aarde. Hier kun je je talent ontdekken en er ook iets mee dóen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. En als je dan ook nog doet waar je goed in bent, ligt de wereld aan je voeten.

Terra is uniek, omdat het onderwijs biedt van jong tot oud. Bij Terra kun je terecht voor Praktijkonderwijs, vmbo-groen, het Groene Lyceum, mbo en volwassenenonderwijs (TerraNext). Dit doen wij vanuit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Onze opleidingen hebben een ‘groen karakter’, wat inhoudt dat de opleidingen te maken hebben met groen, voeding, dier, natuur & milieu.

Terra VO Meppel

Bij het VO van Terra in Meppel kunnen leerlingen terecht die kiezen voor vmbo-groen of het Groene Lyceum.

Kies je voor vmbo-groen? Dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs…met een groen tintje! We wisselen theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen. Je hebt dus geen lange, saaie dagen in een leslokaal, maar je gaat er veel op uit! Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden we LWOO aan.

Ben jij een slimme doener? Kies dan voor het Groene Lyceum! Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep.

Wil je meer weten over Terra VO Meppel? Kijk op onze website:

https://meppel.voterra.nl/terra-meppel-vo


Terra MBO Meppel

Binnen het MBO van Terra bieden wij 12 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Je kunt bij ons terecht voor mbo-opleidingen op het gebied van Groene Ruimte, Agro & Techniek, Groenstylist, Dier & Welzijn, Hippisch en Voeding & Voorlichting.

Binnen deze sectoren bieden wij opleidingen op verschillende niveaus in een Beroepsopleidende Leerweg (BOL) en Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Daarnaast is er binnen Terra veel aandacht voor Leven Lang Ontwikkelen. Ben je al aan het werk in één van de groene sectoren en wil je je verder ontwikkelen? Of wil je graag een baan in het groen, maar heb je hiervoor nog niet de juiste opleiding? Ook dan kun je bij Terra terecht.
Wil je weten welke opleidingen Terra MBO Meppel biedt? Kijk dan op onze website:

https://www.terrambo.nl

Laat je verrassen en uitdagen bij Terra Meppel!

Contact

Terra Meppel
Werkhorst 56 , Meppel