Hoger Beroepsonderwijs

HBO staat voor hoger beroepsonderwijs. Het onderwijs sluit aan op vooropleidingen als HAVO, VWO en MBO niveau 4. Als je naar het HBO gaat kan je kiezen uit een groot aantal opleidingen in verschillende sectoren (techniek, zorg, ict & media, onderwijs, etc.), maar die gemeen hebben dat er een of meer stages in zijn opgenomen. Aan een hogeschool studeren vaak ook studenten uit het buitenland. Sommige opleidingen worden dan ook in het Engels aangeboden.

Theorie, praktijk en onderzoek
In het HBO worden theorie en praktijk nadrukkelijk met elkaar verbonden. Je krijgt theoretische kennis aangereikt die je vervolgens toepast in praktijkgerichte opdrachten of in je stage(s). Onderzoek neemt ook een belangrijke plaats in. Je leert hoe je moet onderzoeken en hoe je de conclusies uit je onderzoek kunt gebruiken voor het verbeteren van producten en processen of nieuwe kunt ontwikkelen.

Aansluiting op de arbeidsmarkt en vervolgonderwijs
Met een HBO opleiding kun je vaak als specialist of als (midden)management aan de slag in een bedrijf of instelling. Na het behalen van je bachelor kun je een HBO-master of universitaire master volgen om je verder te bekwamen.
Tags:
  • Toon lijst
  • Toon kaart

X

Je bent gelukkig in Meppel.
In Meppel is het leven goed.
Daar zijn we trots op en dat geluk delen we samen.