Westerhuis Kinderwinkel

Westerhuis Kinderwinkel in Meppel is de speciaalzaak voor het leukste speelgoed en leukeklompjes voor groot en klein van Meppel en omstreken.
Een beetje Westerhuis geschiedenis.
Klompen, daar begon het meer dan 100 jaar geleden mee. Om precies te zijn in 1901, begon de eerste generatie Thele Westerhuis met zijn winkel aan het Prinsenplein.

In de jaren dertig werden de zaken voortgezet door hun zoon Jan Thele. Toen pa en moe gingen verhuizen in de vijftiger jaren kwam Jan Thele's vrouw, Hillie Beudeker, erbij. Zij koos voor 'een leven in de klompen'. Van huis uit was ze wel gewend aan een winkel, want samen met haar moeder en zuster had ze ook een speelgoedzaak. Beudeker was dè speelgoedzaak van Meppel. Het speelgoedbloed zit dus een beetje in de genen.

Toen Thele (de derde generatie) geen zin meer had in school en op 17 jarige leeftijd in de zaak kwam helpen, liep de klompen verkoop achteruit en vloeiden de vijf werknemers op natuurlijke wijze af. In 1957 zette Thele en zijn vrouw, Jopie de Vries, de zaak voort. Toen het verval intrad in de Vledderstaat en alles werd afgebroken, werd er uit gekeken naar een nieuw pand. Vele panden werden bekeken, maar uiteindelijk werd het huidige pand aan het Slotplantsoen gekocht en werd de zaak verhuisd!
In de jaren zeventig werd het assortiment uitgebreid met eerst laarzen en daarna ook de zweedse muilen. Niet te geloven maar dat was toen erg hip!

Inmiddels was ook de vierde generatie Westerhuis aan het werk in de winkel. Jan Thele was ook al snel uitgeleerd en op zijn achttiende werd hij medefirmant in de zaak. De zweedse muilen rage was over en er was ruimte voor iets anders. De link naar houten speelgoed werd al snel gelegd.

In 2002 heeft Jan Thele de zaak volledig van zijn ouders over genomen. De nadruk ligt steeds meer op het (houten en leuke) speelgoed en daarom heeft hij de naam ook aangepast van Westerhuis klompen naar Westerhuis kinderwinkel.

De groothandel voor de klompen bestaat nog steeds en de echte Westerhuis klomp bestaat ook nog steeds! Deze zijn bij ons in de winkel te vinden. Grappig om te melden is dat Super de Boer ze in een reclame campagne heeft gebruikt! Voor de kinderklompjes wordt er elke keer iets nieuws bedacht ( kijk ook op www.leukeklompjes.nl ) zodat ze nog steeds heel erg hip zijn!

Wie weet neemt zijn zoon of dochter het over een poosje over en komt er nog een generatie Westerhuis bij!

Link: https://www.westerhuiskinderwinkel.nl/nl/