Grachten festival

is voor jong en oud!

Feest in de grachten

Welkom in waterrijk Meppel, de toegangspoort naar het noorden. Wat zou Meppel zijn zonder zijn historische grachten? De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten.

Vanwege deze belangrijke functie en om de historische Meppeler grachten in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder jaar in het tweede weekend van juni een groots opgezet Grachtenfestival.

Historie op het water

Tijdens dit festival bevolken vele tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van kinderactiviteiten in, op en rond het water georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, accordeonisten, orkesten en bands.

Het Grachtenfestival Meppel is voor jong en oud! Of u nu houdt van het slenteren langs de vele kraampjes op de kades van de grachten of van glijden over een waterglijbaan…het kan allemaal tijdens het Grachtenfestival in Meppel.