Grandcafé Bij de Kerk

Grandcafé gesitueerd aan het Kerkplein te Meppel
Een nieuwe naam op het Kerkplein. Daar zit sinds kort Grandcafé Bij de Kerk, in het restaurant wat eerder de Bourgondiër was. Jan Cees Garvelink en zijn vrouw Cynthia zijn de nieuwe eigenaren ervan.

"De Bourgondiër was vooral gericht op de barbecue. Wij willen laten zien dat er nog veel meer mogelijk is", zegt Jan Cees. "We hebben bijvoorbeeld wat meer vegetarische gerechten, maar ook visgerechten. Daar leggen we meer de focus op." Hij pakt de menukaart erbij. "Kijk, de risotto en de zeebaars kan je ook in een halve portie bij ons bestellen. Dat willen we ook meer gaan doen."

In plaats van een restaurant is Bij de Kerk een grandcafé. "Wij hebben hier een van de mooiste terrassen van Meppel! Het is zo'n mooie plek hier op het plein. Daarom willen de we de naam breder maken."

Het is een groot pand om meteen als eigen zaak te hebben. Binnen kunnen zo'n 80 gasten, buiten kunnen er nog eens zo'n honderd gasten op het terras. Maar Jan Cees heeft de nodige ervaring. Ongeveer tien jaar had hij een bistro in Deventer. Daarna is hij komen te werken in Stadscafé Oasis, voor vijf à zes jaar.

"Altijd schreeuwde ik dat ik weer een eigen zaak wilde. Nu deed de kans zich aan."

De aanrader van Jan Cees? "Ja, dan kom ik toch weer terug op het oude vertrouwde vlees. De beleving van vlees op een stuk eucalyptushout is zo wat anders dan het zelf in je pan te hebben."

Grandcafé Bij de Kerk is iedere week van dinsdag tot en met zondag open. Op dinsdag, woensdag en donderdag gaan de deuren vanaf 16.00 uur open, op de andere dagen vanaf 12.00 uur.


Link: https://etenbijdekerk.nl/

Contact

Grandcafé Bij de Kerk
Kerkplein 19-20, 7941 BG Meppel


Openingstijden*:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 16:00 - 23:00
Donderdag: 16:00 - 00:00
Vrijdag: 11:00 - 00:00
Zaterdag: 11:00 - 00:00
Zondag: 11:00 - 22:00
*Openingstijden zijn een indicatie, bezoek de site van Grandcafé Bij de Kerk voor de actuele openingstijden