Cultureel Centrum De Plataan

Het Cultureel Centrum Meppel is in januari 2006 geopend. Sinds eind maart 2007 hebben we eindelijk een eigen naam gekregen: Cultureel Centrum De Plataan. Een eigen naam bleek noodzakelijk te zijn, omdat er nogal wat spraakverwarring was.
Velen dachten (en denken trouwens nog) dat het gebouw de muziekschool toebehoorde en spraken dan ook van het Scala-gebouw. Echter: Scala Centrum voor de Kunsten is één van de hoofdhuurders van het gebouw. Andere hoofdhuurders zijn: Welzijn Mensen Werk en Muziekvereniging De Bazuin. Daarnaast huurt het Drenthe College ruimte, evenals Schildersvereniging Kameleon. Het werd dus tijd dat het gebouw een andere naam zou gaan krijgen. Deze naam werd: De Plataan.

Activiteiten van derden, zoals bijvoorbeeld het Filmfestival en VrouwenScala, vallen onder de verantwoordelijkheid van Cultureel Centrum De Plataan en dus niet onder Scala. Geïnteresseerden in het huren van een zaal of lokaal dienen dan ook contact op te nemen met Cultureel Centrum De Plataan (0522 247100 of info@deplataan.com). Zie voor verdere informatie onder: "Verhuur Zalen".

Het beheer is in handen van Stichting Beheer Cultureel Centrum Meppel. In het bestuur van deze stichting zitten vijf onafhankelijke bestuurders.

Link: http://deplataan.com/wordpress/

Contact

Cultureel Centrum De Plataan
Vledderstraat 3F, Meppel


Openingstijden*:
Maandag: 08:00 - 22:00
Dinsdag: 08:00 - 22:00
Woensdag: 08:00 - 22:00
Donderdag: 08:00 - 22:00
Vrijdag: 08:00 - 22:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
*Openingstijden zijn een indicatie, bezoek de site van Cultureel Centrum De Plataan voor de actuele openingstijden