Punch and Judy

Kindertheater in Meppel.
Ontdek het betoverende Punch and Judy Kindertheater!
Laat je kinderen meeslepen in een wereld vol vrolijke poppen, spannende avonturen en lachwekkende momenten. Onze interactieve voorstellingen zorgen voor plezier en verwondering, terwijl tijdloze moraal lessen worden overgebracht. Kom en geniet van een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin met Punch and Judy Kindertheater!

Het ontstaan van Stichting Punch and Judy
Wij, Myrthe Lugtmeier, Rianne Knol, Marije van Dijken en Merle Schreijers uit Meppel hebben Stichting Punch and Judy opgericht om kinderen uit Meppel en omstreken kennis te laten maken met het theater. We willen graag een plek creëren waar kinderen konden genieten van interactieve theatervoorstellingen. Plezier, taalontwikkeling en fantasie spelen daarbij een belangrijke rol.

Het idee ontstond in 2021: De bibliotheek in Meppel stopte eerder al met poppenvoorstellingen voor peuters en kleuters. Myrthe: "Erg jammer; mijn kinderen gingen hier altijd met veel plezier naar toe. "Ik vond dit een gemis en besloot om zelf, als moeder, actie te ondernemen. Ik kwam met een plan, zocht sponsors en vond een geschikte locatie." Als vaste vrijwilligers werden Rianne, Marije en Merle actief bij Punch and Judy.

We organiseren sinds juli 2021 1x per maand een voorstelling op zaterdag. En met succes: Nu komen er per voorstelling zo'n honderd bezoekers. Dit was voor ons reden genoeg om een stichting op te richten, zodat er in de toekomst nog meer mogelijk is.

Sponsoring
De stichting wordt gesponsord door Stichting Waarborgfonds Meppel. Het doel van WBF is het ondersteunen en begunstigen van doelen en instellingen van culturele en sociale aard in de meest ruime zin en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn; in het algemeen binnen de Gemeente Meppel. Deze sponsoring ondersteund Stichting Punch and Judy in het het bekostigen van de in te huren theatermakers.

De locatie waar onze voorstellingen worden uitgevoerd wordt gesponsord door Welzijn Mensenwerk. In de gemeenten Meppel en Westerveld zet Welzijn MensenWerk zich in om mensen, jong en oud, mee te laten doen in onze samenleving. Iedereen telt mee. Vanuit de dorpen, wijken en buurten verbinden zij inwoners en organisaties met elkaar.

Locatie
Cultureel Centrum De Plataan te Meppel is de thuisbasis van Stichting Punch and Judy. Hier worden de voorstellingen gegeven. Incidenteel organiseren we op andere locaties iets leuks, zoals bijvoorbeeld in zomer 2023 'Theater in de tuin', waarbij we in diverse tuinen in Meppel meerdere theatervoorstellingen hebben georganiseerd.Link: https://www.punchandjudy.nl/