ONTDEK MEPPEL > ER OP UIT > EVENEMENTEN
NOVEMBER 2014
24
25
26
27
28
29
30
DECEMBER 2014
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

EVENEMENTEN IN MEPPEL

Meppel, gelegen in het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel, heeft veel te bieden. Om te wonen, maar ook om vakantie te vieren zijn Meppel en omgeving geliefd. U vindt er historie, cultuur, vriendelijkheid en een enorme diversiteit in het omliggende landschap.

Vroeger werd vanuit Meppel de turf uit Drenthe verscheept. Zo ontstonden de handelsbetrekkingen met het westen van Nederland. In de huidige straatnamen zoals Keizersgracht, Heerengracht en Prinsengracht komt dit nog tot uiting. De binnenstad heeft een gezellig karakter met oude geveltjes, kleine straatjes en mooie pleinen. Met uw boot kunt u er tot in het centrum van de stad aanleggen.
Ook zijn de Donderdag Meppeldagen een grote trekpleister, een evenement dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt. Sommigen pikken meteen een bezoekje aan het Drukkerijmuseum mee. Wilt u Meppel goed leren kennen, dan kunt u met de stadsgidsen van de VVV een rondleiding maken. Ook zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar die u door de mooie omgeving voeren.

Stadswandelingen
In Meppel kunt u van juni t/m september elke eerste zaterdag van de maand een begeleide stadswandeling maken. De wandeling start om 14.00 uur. Daarnaast bestaat voor groepen de gelegenheid om een stadswandeling onder leiding van een gids te boeken.


Live in Meppel

Het bestuur van het Prinsengrachtconcert Meppel meldt met trots dat dit evenement, enig in zijn soort en met een cultureel hoog niveau en in een fantastische ambiance, voor de zesde keer wordt georganiseerd op vrijdagavond 5 september 2014
Lees meer >

Donderdag meppeldag

Op donderdag moet je in Meppel zijn, Donderdag Meppeldag is een fenomeen. Het zijn zes donderdagen in het hoogseizoen met elk een eigen thema, zoals het Straattheater- festival, Amsterdamse en Internationale dag, dansfestivals, muziekevenementen, Pleinenfestivals etc. Er zijn activiteiten van 's morgens vroeg tot in de late uurtjes, vooruitstrevend, avontuurlijk en met veel variatie.
Lees meer >

Pleinenfestival

Als de zon zakt tijdens de Donderdag Meppeldagen is het tijd voor het Pleinenfestival
Lees meer >

FantasiaFest

Op de grens van Drenthe & Overijssel in het bos & lommerrijke dal waar het riviertje de Reest meandert, ligt het oude statige herenhuis ‘De Linden- horst’. In deze Feeërieke omgeving zal tijdens het laatste weekend van Juli wederom een Sfeervol Festijn verrijzen!
Lees meer >

Grachten- festival

Wat zou Meppel zijn zonder zijn prachtige grachten? De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele historische schepen die in vroeger jaren de stad via deze grachten doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd.
Lees meer >

Meppel Culinair

Meppel Culinair is een echte summer-party, met alle ingrediënten om u heerlijk te laten genieten. Lekker eten, heerlijke wijnen, goede muziek, entertainment, een perfecte aankleding en mooi weer.
Lees meer >

Picknick in the Park

Behalve over een bijzonder sfeervolle binnenstad, beschikt Meppel over prachtige parken. Eén van die parken is het Wilheminapark. Op de laatste zondag van de zomervakantie wordt de ‘Picknick in the Park’ gehouden.
Lees meer >

27/11/2014

Circus Renz

- - Blankenstein,
CIRCUS RENZ KOMT NAAR MEPPEL! Na het afzeggen van Circus Italiano komt nu echt Circus Renz naar Meppel! U kunt genieten van o.a. een indrukwekkende vrijheidsdressuur van prachtige paarden en een unieke groep exoten bestaande uit kamelen...

30/11/2014

Koopzondag

13.00 - -
Gezellige Koopzondag in het centrum van Meppel. In samenwerking met stichting de Grote Trek en Popcollectief Xodus (Guus Brillen Sunday Blues)

30/11/2014

Guus Brillen Sunday Blues

13.30 - -
Guus Brillen Sunday Blues Meppel pakt groots uit' Op zondag 30 november 2014 zal Meppel weer even worden omgetoverd tot blueshoofdstad van Nederland tijdens 'Guus Brillen Sunday Blues'. De inmiddels zevende editie van het landelijk beken...

06/12/2014

Henk Bijker Bovenboerloop

- - NIjeveen,
Zaterdag 6 december vindt opnieuw de Henk Bijker Bovenboerloop plaats. Dit jaar is het weer mogelijk om deel te nemen aan de halve marathon of aan de trimloop over 11,4 km. Dit jaar is er tevens een nieuw onderdeel: de Nijeveense 4 Mij...

01/01/2015

Nieuwjaarsduik

13.30 - 17.00 - Bleekerseiland,
01-01-2015 13:30 Bleekerseiland Meppel. Nieuwjaarsduik, live muziek, eten, drinken en hottubs! Een initiatief van JCI Meppel Reestmond.