Home / Doen / Agenda

Vintage Ride Meppel

21/09/2024 - Meppel


Zaterdag 21 september zal de 2de editie van de Vintage Ride Meppel plaatsvinden. Neem je favoriete fietsmaatjes mee! Er zijn 99 startbewijzen te vergeven! De start is bij L'Hirondelle Bike Shop aan Kruisstraat 15.

Alleen op vintage racertjes en gekleed in bijvoorbeeld je wollen wielertrui met bijpassende helm krijg je toegang tot het begeerde startvak. Voor de best gesoigneerde deelnemer wacht er een prijs bij de finish, overhandigd door Mister Radio Tour de France, Gio Lippens. Soigneren kun je immers leren!

We starten dit jaar in twee groepen. Er zijn immers pedalleurs die enkel in gestrekt tempo met de bek op het stuur kunnen rijden en graag de koers hard maken. Voor deze koersbeesten is er plaats in de kopgroep (40 km, 27,9 km/u gem.). Andere renners praten graag even bij terwijl de prachtige landschappen van Meppel en omstreken aan hen voorbijtrekken. Voor deze levensgenieters is een positie in de bus gereserveerd (30 km, 24,1 km/u gem.). Halverwege de koers ontmoeten de groepen elkaar weer bij de ravitaillering.

Volgens het beproefde principe van Trappen, Happen en Tappen wordt dit avontuur omlijst door de fijne ouderwetse deuntjes van Johan Schoterman. Het zwarte goud van Drip for Drip, de hophersteldrankjes en het bruine fruit worden verzorgd door een nader te bepalen lokale ondernemer. Een startbewijs voor Vintage Ride II zal ongeveer 15€ gaan kosten.

Wil je graag koersen met je lief of beste ami, maar is een van jullie niet te vertrouwen achter het stuur? Geen nood, bij ons kun je een vintage racetandem lenen. In onze vintage shirtjesbibliotheek kun je de meest afzichtelijke '80s shirts in bruikleen krijgen. Heb je geen vintage fiets maar wil je wel deelnemen? Kijk hier eens!

Heb je naar aanleiding van je deelname aan de vorige editie nog tips, stuur dan een mail met jouw gouden tip.

Poets dat chroom op, vet het leer in, doe nog een nieuw lintje om je stuur (www.beastybike.nl) en zet die tubes op spanning! We zien je graag aan de start van Vintage Ride II.

docs.google.com/forms/d/1vprpblUOO3pq1IvweB1FFPgT4kBnGZU56kZnC3K6DH0/edit