Nieuw in Meppel: Jungheimercafé

Meppel heeft er een nieuw ‘café’ bij: Jungheimerscafé. Dit is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor jonge mensen met een vorm van dementie, hun partners en mantelzorgers. Noorderboog en Herberg ’t Plein hebben de handen ineen geslagen om dit in Meppel te realiseren.
Vanaf 17 oktober en vervolgens elke derde dinsdag van de maand, krijgen mensen met (een vermoeden van) dementie op jonge leeftijd en hun naasten de mogelijkheid om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten. Deze bijeenkomsten bieden een gelegenheid om ervaringen te delen en waardevolle informatie te krijgen over de hersenaandoening dementie. Bij deze bijeenkomsten is een gespreksleider aanwezig.

“Gewoon, elkaar ontmoeten in een gezellig café, waar je naar behoefte ervaringen kunt delen, informatie kunt krijgen en natuurlijk gewoon lol kunt hebben, daar gaat het om.”

Op 17 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur is het eerste Jungheimercafé op de bovenverdieping van Herberg ’t Plein. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.