HET WILHELMINAPARK VAN MEPPEL BESTAAT DIT JAAR 100 JAAR.

Het wandelpark, gelegen langs de rivier de Reest en dichtbij het NS station is aangelegd tussen 1915 en 1922. Het ontwerp, of liever de ontwerpen voor het gebied zijn van de bekende tuinarchitect Leonard Springer. Het Wilhelminapa rk is een mooi wandelpark, waar natuur, kunst, historie en recreatie samen komen. Deze zomer is er een wandelroute gemaakt waarbij de wandelaar wordt meegenomen in de geschiedenis van het ontstaan van het park en de visie van Leonard Springer. Daarnaast zijn er ook punten in de route opgenomen waarbij de nadruk ligt op natuur, kunst, historie en recreatie.

MEI TENTOONSTELLING WILHELMINAPARK

LOCATIE: Historisch Centrum Meppel (Sluisgracht)

Oud Meppel heeft na 18 mei een tentoonstelling over 100 jaar Wilhelminapark. Hoe is het ontstaan, waar haalde men het zand vandaan, wie was de ontwerper van dit wandelpark? In en rondom dit park zijn vele activiteiten geweest. Er was een parkzwembad, een muziektent, hertenkamp en natuurlijk een schat aan bomen. Meer weten kom gerust kijken.

ORGANISATIE: Stichting Oud Meppel

JUNI
SOCIAL SOFA

LOCATIE: Werkhorstbrug

ORGANISATIE: Stad en Esch/ Buurtplatform Meppel Oud Zuid

ZOMER WANDELROUTE WILHELMINAPARK

LOCATIE: Wilhelminapark

Vanaf deze zomer kun je een m.b.v. Qr codes een leuke interactieve wandeling maken door ons prachtige park.Met informatie over toen en nu met foto's en filmpjes.

ORGANISATIE: Wijkplatform Centrum, Buurtplatform Meppel Oud Zuid, Stichting, Oud Meppel, horeca en gemeente Meppel.

NAJAAR START HERINRICHTING WILHELMINAPARK

LOCATIE: Wilhelminapark

ORGANISATIE: Buurtplatform Oud Zuid, werkgroep Groen


Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >