Donderdag Meppeldag

Het leukste stadsfestival van Nederland

Zomerfestival

Donderdag Meppeldag is een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in juli en augustus op zes achtereenvolgende donderdagen in Meppel wordt gehouden. Citymarketing, muziek, theater, cultuur en vele andere vormen van entertainment staan centraal op de landelijk bekende Meppeldagen. De missie van Donderdag Meppeldag is dat we steeds vernieuwend en vooral een gratis evenement willen zijn met een positief karakter voor zowel de inwoners als toerist.

Feestelijke thema's

Iedere 'Donderdag Meppeldag' heeft een eigen thema. Veel van deze thema's keren elk jaar terug, zoals het Straattheaterfestival en de Amsterdamse Dag (Mokum in Meppel). Hiernaast zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten zoals een kinderrommelmarkt, pleinenfestival met live-muziek, rondritten door de stad, exposities, grachtenconcerten en een wekelijks markt.

De laatste 'Donderdag Meppeldag' wordt 's avonds traditioneel afgesloten met een optocht van praal- en reclamewagens van bedrijven en verenigingen uit Meppel en omstreken met diverse muziekkorpsen en een showband.

In 1960 werd de eerste 'Donderdag Meppeldag' gehouden en is een begrip geworden in de stad en regio.