Reestdal wandelroute

Het Reestdal: een schitterend en mysterieus stukje natuur op de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Een streek die zeker het ontdekken waard is.

Verhalenpaal en uitkijktoren
In het Reestdal staan op verschillende punten verhalenpalen. Door het pedaal te bedienen kunt u een spannend verhaal horen over mysterieuze plekken in dit gebied. Aan de Reeststouwe, achter het ziekenhuis in Meppel, is ook een uitkijktoren geplaatst. Vanaf de uitkijktoren heeft u een mooi uitzicht op de kronkelende rivier.

Landgoederenroute
De Landgoederenroute de Wijk is een schitterende bewegwijzerde ANWB-wandelroute van ca. 6 km. De tocht begint in De Wijk en voert door het dal van het meanderende riviertje De Reest en langs verschillende mooie havezaten. Bij Havezate “De Havixhorst” kunt u ook wandelen door de kruiden- en beeldentuin. Op de plek Lutke Havixhorst oftwel ‘De kleine Havixhorst’ aan de rand van het landgoed ligt het ooievaarsbuitenstation ‘De Lokkerij”.

Streekproducten
Bij KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst kunt u terecht voor typische streekproducten uit het Reestdal, zoals wijn en honing, Drentse turfies, heideschoapies, ijs en bier, cosmetica van natuurlijke ingrediënten van de Hutte, snoepgoed, brood, kaas, nootjes en ooievaars etc. Meer informatie over deze en andere bedrijven op www.reestdal.eu

Contact

Reestdal wandelroute
,

W
http://www.reestdal.eu

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >