Nije-kolder-Route

Wilt u eens iets anders dan een standaard fietsroute, dan is de Nije-Kolderroute, een aanrader! Fietsen, genieten en kennismaken met de mensen en hun ambachten.

De Nije-Kolderroute is een beschreven fietsroute van ongeveer 20 km. Langs deze route kunt u kennismaken met het landschap in en rondom Nijeveen en de oostkant van de Wieden.

Langs de route vindt u o.a.:
Molen “De Sterrenberg”. De molenaars laten u graag zien hoe het graan wordt gemalen, hoe de molen wordt bediend en wat de molenaar allemaal nog meer moet doen. Het atelier van Hillie Knol. Hier kunt u actief meedoen met een workshop acryl schilderen. Ook kunt u bij Piba, exclusief in glas, sieraden, designobjecten, kunst en herdenkings-sieraden een kijkje nemen. Pottenbakkerij De Klosse. In dit bedrijf komt u ogen tekort om te zien wat allemaal mogelijk is op het gebied van keramiek. In de oude zuivelfabriek vindt u de winkel van Chocolade & Zo. Vanuit de winkel kijkt u in de chocolaterie waar chocolade, bonbons en truffels op ambachtelijke wijze worden gemaakt.
Naast de chocolaterie bevindt zich brocantewinkel “No milk Today”. In de winkel zijn o.a. oud zink, oud linnen, keukenspullen en meubeltjes te koop. Bij Jeanie’s ijs kunt u genieten van een heerlijk ambachtelijk gemaakt ijsje of een kopje koffie/thee.

De route is verkrijgbaar bij VVV Meppel, stadhuis Meppel en de deelnemende bedrijven/organisaties.

Contact

Nije-kolder-Route
,

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >