Warm Winter Film Festival

03/02/2019 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Vroeger hadden we echte winters, met meters sneeuw en dichtgevroren rivieren. Hoe komen we tegenwoordig die winters door, nu we nauwelijks nog lekker kunnen zwieren op het ijs? Welnu: hoogste tijd voor een heus Warm Winter Film Festival!

Meppel verkeert in de gelukkige omstandigheid een Filmhuis te hebben, dat elke dinsdagavond gedurende het schouwburgseizoen prachtige en boeiende filmhuisfilms draait. Deze zondag tapt het Filmhuis echter uit een ander, en groter, vaatje en biedt de ware filmliefhebber een compleet Warm Winter Film Festival.

Zondag 3 februari kunt u tussen 11.00 en 17.30 uur genieten van maar liefst negen films, laverend tussen dramatisch, melancholisch en lichtvoetig, op verschillende locaties in Ogterop. En dat is nog niet alles! Er zal ook een hartverwarmend randprogramma zijn met live-muziek en heerlijke versnaperingen.

Zet zondag 3 februari alvast maar in uw agenda: Filmhuis Meppel’s Warm Winter Film Festival.

Programma
Filmhuis Meppel heeft drie zeer aantrekkelijke speelfilms voor het festival geselecteerd. U kunt kijken naar de bekroonde speelfilm 'Filmstars don't die in Liverpool', die handelt over de hartstochtelijke relatie tussen een gewezen filmgrootheid (met prachtige rol van Annette Bening) en haar veel jongere geliefde.

Ook draait de romantische Nederlandstalige komedie 'Weg van jou', over de hilarische belevenissen van een jonge werkende vrouw die, in plaats van een promotie naar Rio de Janeiro, terechtkomt in een vergeten uithoek in Zeeuws-Vlaanderen.

En tenslotte goed nieuws voor de fans van 'De kinderen van Juf Kiet'! In het ontroerende vervolg 'Jij bent mijn vriend' zien we hoe het verder gaat met het Macedonische jongetje Branche, die met zijn ouders in Brabant is neergestreken en daar zijn draai moet zien te vinden.

Verder kunt u kijken naar drie warmbloedige muziekdocumentaires: 'La Chana', een gewezen flamenco-danseres, die op haar manier afscheid neemt van haar publiek; 'Grace Jones', met unieke inkijkjes in haar priveleven, haar optredens en haar jeugd, en 'Maria by Callas', het aangrijpende portret over het getormenteerde leven van de superdiva, met originele opnamen van Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Winston Churchill en Grace Kelly.

Tenslotte heeft het Filmhuis drie prachtige documentaires voor u uitgekozen. In de roadmovie 'Visages Villages', zien we twee kunstenaars in een truck door Franse dorpjes rijden en met kinderen en volwassenen in gesprek raken. In de documentaire 'Kedi' maakt u kennis met de honderdduizenden katten in Istanbul die van niemand zijn. Deze film maakt zelfs van hondenmensen kattenfans! En als laatste worden in de documentaire 'So Help Me God', de dagelijkse bezigheden van de Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez zonder commentaar en met onthutsende openheid geregistreerd.

http://www.filmhuismeppel.com/

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >