TONEEL: Toneelgroep Het Volk

29/03/2019 - Ogterop, Meppel


Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. Jules Henri Poincaré was een Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof (1854-1912). Een bewijs voor het naar hem vernoemde vermoeden is tot op de dag van vandaag niet geleverd. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré zelf, als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk.

De trouwe bezoeker van Het Volk kan zijn hart ophalen, ook omdat er regelmatig wordt geciteerd uit vroeger repertoire. Als u Het Volk nog niet kent: laat u verrassen door de rijke en geestige dialogen.

Regie: Michael Helmerhorst. Spel: Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten.https://www.schouwburgogterop.nl/programma/toneelgroep-het-volk-het-vermoeden-van-poincare/29-03-2019-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >