TONEEL: Anne Wil Blankers e.a.

15/02/2018 - Ogterop, Meppel


Wat ik moest verzwijgen

Een nieuw toneelstuk met de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne Wil Blankers. Edwin de Vries, schrijver van 'Soldaat van Oranje', en Mette Bouhuijs schreven dit aangrijpende verhaal van de Joodse onderduikster Jet. Haar zoon Otto is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na de geboorte aan hem afstaat en voorgoed zwijgt over hun Joodse bloedband. Pas aan het einde van haar leven ontmoeten moeder en zoon elkaar weer, wanneer zij bezoek krijgt van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit nieuwe toneelstuk met Anne Wil Blankers en Christo van Klaveren wordt geregisseerd door Mette Bouhuijs. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ariëlla Kornmehl, geïnspireerd op de verhalen van haar grootmoeder.

Regie: Mette Bouhuijs. Script: Edwin de Vries en Mette Bouhuijs. Spel: Anne Wil Blankers, Christo van Klaveren, Willemien Slot en Eva Damen.

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/anne-wil-blankers-e.a-wat-ik-moest-verzwijgen/15-02-2018-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >