Spijkers II

24/11/2018 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Met het theatrale concert ‘Spijkers II’ zet Joost Spijkers, je kent hem vast als één van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe?! Het muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en behaalde zelfs de Top 10 van beste theatervoorstellingen 2017-2018 van De Theaterkrant. Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers.

Joost Spijkers:
“‘Spijkers II ’ is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken. Je moet het zien als work in progress. Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.”

Winnaar Poelifinario
Joost Spijkers heeft met 'Spijkers II' de Poelifinario in de categorie Kleinkunst gewonnen! De jury vond zijn programma 'Spijkers II' zó sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven, Joost wint daarmee automatisch de prijs. Het jurycommentaar was als volgt: ‘Een in kleinkunstland zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek.’

Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers. Regie: Titus Tiel Groenestege. Muziek: Arend Niks, Joost Spijkers. Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic en Andreas Suntrop.

"‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes - veelal van de hand van Peer Wittenbols - gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt."
**** Trouw

"Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem."
***** Theaterkrant


https://www.schouwburgogterop.nl/programma/spijkers-ii-spijkers/24-11-2018-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >