Scapino Ballet Rotterdam

18/04/2018 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Scapino Ballet Rotterdam heeft een naam in het brengen van talent dat een groot publiek weet te verrassen met vernieuwende dans. In ‘New Adventures’ zorgen drie eigenzinnige choreografen voor een zinderende dansavond. Wie houdt van topdans en nieuw avontuur zit op het puntje van zijn stoel bij het werk van Itamar Serussi, Felix Landerer en Martin Harriague.

Drie dansstukken voor iedereen die houdt van verrassingen
Ontdek en proef ze allemaal. Scapino Ballet Rotterdam presenteert een zinderend dansavontuur met veertien topdansers in drie bijzondere choreografieën. Dans op het scherp van de snede, voor de avontuurlijk ingestelde geest. Virtuositeit, humor, ontroering en verwondering zorgen voor een avond om niet snel te vergeten.

Love gun - Itamar Serussi
De spannendste dansmaker van dit moment. In 2015 veroverde hij het publiek met 'Henry'. In 'Love Gun' is liefde niet alleen lief en zien we opnieuw zijn unieke stijl, geïnspireerd op Quentin Tarantino, Charlie Chaplin en Roger Rabbit. Inderdaad, moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien.

While we can - Felix Landerer
'While we can' gaat over de keerzijde van de moderne communicatie en de behoefte aan echt menselijk contact. De dansers laten hun persoonlijkheid zien in een vloeiende, organische stijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat. De controle en details zijn fascinerend om naar te kijken.

Prince - Martin Harriague
Een moderne versie in sneltreinvaart van de balletklassieker 'The Sleeping Beauty'. Deze jonge, rebelse choreograaf doet er alles aan om het verhaal te ontregelen. Op de wervelende muziek van Tsjaikovski worden de prins en prinses op een verrassend, verwarrend en komisch liefdesavontuur gestuurd.

“Bij Itamar Serussi stap je in een maalstroom van zinderende beweging, licht en geluid, waaruit ontsnappen onmogelijk is.” (Theaterkrant)
“Rauw en sexy. Om Serussi’s danstaal zó sterk te zien uitgevoerd is een feest, Scapino op z’n allerbest.” (Trouw)

Gratis inleiding voorafgaand aan de voorstelling
Voor aanvang van deze voorstelling organiseren we een gratis inleiding. Wij raden u aan om (online) te reserveren voor de inleiding, zodat u zeker bent van een plaats. Bij stap 1 kunt u ook kaartjes voor de voorstelling én de inleiding bestellen. De inleiding begint om 19.15 uur in de Engelenbak.

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/scapino-ballet-rotterdam-new-adventures/18-04-2018-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >