Omloop van Nijeveen

12/07/2019 - Tussenboersweg, Nijeveen


Kjeld Nuis start in de Omloop van Nijeveen.
Vanuit de renners bestaat er weer een grote belangstelling voor de Omloop van Nijeveen, welke op vrijdagavond 12 juli wordt verreden. Er komt een sterk rennersveld aan de start, met onder andere Kjeld Nuis (langebaanschaatser) en Douwe de Vries (marathon- en langebaanschaatser).

Ook Mark Prinsen (opgegroeid in Wanneperveen) en Gerben Mos (mountainbiker uit Meppel) nemen deel aan De Omloop van Nijeveen. De start is om 19.00 uur op de Tussenboersweg, waar zich ook de finish bevindt. Er wordt gereden op een gevarieerd parcours van 5200 meter, wat twintig keer wordt afgelegd. De totale afstand is 104 kilometer.

De organisatie is in handen van het wielercomité Nijeveen en WRV De Peddelaars. Alle ingrediënten zijn vrijdag aanwezig om te zorgen voor een mooie wieleravond.

Tijdritten
De volgende dag wordt gestreden om het NK van de WFN (Wielerfederatie Nederland). Zo geldt deze race in Nijeveen, voor de derde keer opeenvolgend, als het open nationaal kampioenschap tijdrijden voor de categorieën vrije rijders, amateurs, sportklasse en masters.

De deelnemers zijn verdeeld in vijf groepen: heren 16 tot 40 jaar, heren 40 tot 50 jaar, heren 50 jaar en ouder, dames 16 tot 35 jaar en dames 35 jaar en ouder. Andere wielrenners zijn ook van harte welkom (zoals de beloften, eliterenners en profs) maar zij strijden niet mee voor een nationale titel.


http://wielercomitenijeveen.nl/cms/omloop-van-nijeveen/

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >