MUSICAL: Op Hoop Van Zegen

01/02/2019 - Schouwburg Ogterop, Meppel


'Op Hoop van Zegen’ is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende scènes laat deze musicalversie zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren.

Tekst: Allard Blom, gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans. Muziek: Tom Bakker. Regie: Paul van Ewijk. Spel: Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a.

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/op-hoop-van-zegen-bill-van-dijk-mariska-van-kolck-joke-de-kruijf-e.a/01-02-2019-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >