LIVE: Sweet Mary Jane

30/06/2019 - Café La Porte, Meppel


De Bluesrock band Sweet Mary Jane met de uit de Hoeksche Waard afkomstige bassist Ton Boekelman, maakt al jaren naam in het cover circuit en staat ook dit jaar weer stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation). De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70. Covers van onder andere aan Rory Gallagher, Gary Moore, Thin Lizzy, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Bob Dylan, maar ook eigen materiaal.

Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en dat is dus een hele lijst. Zo speelde hij met de band Summerbreeze in voorprogramma's van o.a. Golden Earing, Sandy Coast en Rory Gallagher. Andere bands uit het verleden zijn Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Fred speelde ook met de Haagse Hoochie Coochie band op het North Sea Jazz Festival en in het voorprogramma van Luther Allison. Dan hebben we nog Jinx (Den Haag), BlueSpirit (Rotterdam) en EXP (Jimi Hendrix cover band) (Rotterdam), met deze laatste band was hij te zien in VPRO televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six.

Ton, op de Bas en zang, speelt al 40 jaar in diverse bands waarvan de laatste 20 jaar regelmatig met Fred samen bij o.a. Blue Spirit, EXP, Monterey, Headless Roosters en nu Sweet Mary Jane.

Lars, op de Drums en zang, de Benjamin van het gezelschap. Student aan het conservatorium van Haarlem. Speelt al 14 jaar in diverse bands, is een veel gevraagde sessie muzikant en drumleraar.

Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is "All You Can Eat".

https://www.facebook.com/events/598812110534662/

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >