LIVE: Chance McCoy (Old Crow Medicine Show) & Henhouse Prowlers

22/05/2019 - Muziekcafé Clouso, Meppel


Grammy-winnaar Chance McCoy in Muziekcafé Clouso

Op woensdag 22 mei heeft Café Clouso in Meppel een wel heel bijzondere ‘double-bill’: de Amerikaanse Grammy-winnaar Chance McCoy en zijn landgenoten The Henhouse Prowlers zullen met hun opzwepende folk en bluegrass het muzikale etablissement aan het Zuideinde vakkundig op zijn kop zetten. Het is tevens de aftrap van de ‘Spring into Summer Tour’ van McCoy, met optredens in Nederland (o.m. Paradiso), het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Chance McCoy
Chance McCoy leerde de fijne kneepjes van de folk van oude muzikanten in de Appalachen, het berggebied in het oosten van de V.S. waar hij lange tijd woonde. Als multi-instrumentalist won hij in zijn thuisstaat Tennessee verschillende kampioenschappen voor het bespelen van de fiddle, banjo en dulcimer. Helaas leverde hem dit verder maar weinig op, tot het moment dat hij een telefoontje kreeg van de befaamde folkband Old Crow Medicine Show met de vraag of hij zich bij hen wilde voegen. Het talent van Chance McCoy als instrumentalist, songwriter en zanger droeg er vervolgens mede aan bij dat het album ‘Remedy’ een Grammy in de wacht sleepte voor beste folkalbum.

Henhouse Prowlers
The Henhouse Prowlers zijn een graag geziene gast in Clouso. Het Meppeler café is inmiddels zelfs de vaste uitvalsbasis voor de band als zij in West-Europa op tournee zijn. Het gezelschap uit Chicago speelt al dertien jaar samen. In 2009 wonnen ze een ‘International Acoustic Music Award’ in de categorie bluegrass en in 2013 werden ze door het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken aangewezen als culturele ambassadeurs van traditionele Amerikaanse muziek. Mede daardoor speelde de band de afgelopen jaren in meer dan vijfentwintig (!) landen, onder meer in het Midden Oosten, Azië en Afrika.

Aanvang 19:00
Tickets €10,- (excl. €1,- servicekosten)
Verkrijgbaar op www.clouso.nl/tickets en in de bar

www.clouso.nl/tickets

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >