LEZING: Het jaar 250 na Beethoven

11/03/2020 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Verplaatst naar de Grote zaal!
Wegens grote belangstelling is de lezen 'Het jaar 250 jaar na Beethoven' verplaatst naar de Grote zaal. Voor de bezoekers met een kaartje Engelenbak, hebben we mooie plaatsen in de Grote zaal geblokkeerd.


De muziek van Ludwig van Beethoven is tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard heel populair. Floris Kortie (Podium Witteman) laat samen met pianiste Vera Kooper zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen! Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg gewezen. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en ‘darling’ van Europese politici.

In ‘Het jaar 250 na Beethoven’ laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Ogterop Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Esch.

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/het-jaar-250-na-beethoven-floris-kortie-en-vera-kooper-ogterop-academy/11-03-2020-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >