KLASSIEK: Stabat Mater

10/04/2019 - Ogterop, Meppel


Er zijn drie kandidaten voor de titel mooiste ‘Stabat Mater’ van de achttiende eeuw, met vooraan natuurlijk de beroemde compositie van Giovanni Battista Pergolesi uit 1736.
Combattimento speelt nu één van de twee andere, namelijk het ‘Stabat Mater’ van Luigi Boccherini uit 1781. Dit werk is een van de weinige vocale stukken van een componist die vooral door zijn vele bekoorlijke strijkkwartetten en -kwintetten bekend werd. Zijn melancholieke zetting van het ‘Stabat Mater’ is dan ook van een grote kamermuzikale verfijning en diepgang. Als voorprogramma fungeert een keuze uit de muziek van de uit Beieren afkomstige ‘Nederlandse’ componist Henrico Albicastro (Johann Heinrich Weissenberg), een hoogst originele navolger van de Venetiaanse stijl.

Combattimento komt deze keer naar Ogterop in een bezetting van twee violen, altviool, cello, contrabas, orgel/clavecimbel, teorbe en met sopraan Johannette Zomer.https://www.schouwburgogterop.nl/programma/stabat-mater-luigi-boccherini-combattimento-met-johannette-zomer/10-04-2019-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >