KLASSIEK: Oost Europese romantiek met Wibi Soerjadi

04/04/2018 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Dvorak en Tsjaikovski, de titanen van de Oost-Europese Romantiek, hebben elkaar een paar keer ontmoet en onderhielden een intensieve correspondentie. Het NNO brengt de vrienden graag weer eens bij elkaar, en voegt daar concertpianist Wibi Soerjadi aan toe.

In 1893, het jaar waarin Tsjaikovski stierf, ging in New York de ‘Negende symfonie’ van Dvorak in première, het populairste werk van de Tsjechische componist dat hij componeerde tijdens zijn verblijf van drie jaar in de Verenigde Staten. Het ‘Eerste pianoconcert’ van Tsjaikovski beleefde zijn première eveneens in Amerika. De beroemde pianist Nikolaj Rubinstein, aan wie Tsjaikovski het concert in 1874 als eerste had voorgespeeld, vond het waardeloos, onspeelbaar en in elkaar geflanst. Ook pers en publiek moesten er even aan wennen. Maar al na een paar jaar was iedereen, inclusief Rubinstein, dolenthousiast
over de meeslepende melodieën en de virtuoze pianopartij, die ditmaal door Wibi Soerjadi ten gehore zal worden gebracht. En dat is altijd zo gebleven.

Dirigent: Rossen Gergov. Piano: Wibi Soerjadi.

Gratis inleiding voorafgaand aan dit concert
Voor aanvang van dit concert organiseren we een gratis inleiding. Wij raden u aan om (online) te reserveren voor de inleiding, zodat u zeker bent van een plaats. Bij stap 1 kunt u ook kaartjes voor de voorstelling én de inleiding bestellen. De inleiding begint om 19.15 uur in de Engelenbak.

Vriendenvoorstelling
Vrienden kunnen geen gratis kaarten meer bestellen voor 'Oost-Europese romantiek met Wibi Soerjadi', het maximaal aantal vriendenkaarten voor deze voorstelling is al bereikt.

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/oost-europese-romantiek-met-wibi-soerjadi-noord-nederlands-orkest/04-04-2018-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >