KLASSIEK: Noord Nederlands Orkest

27/03/2019 - Ogterop, Meppel


Beroemde werken van Mozart en Schubert worden nog boeiender als dirigent Jan Willem de Vriend er uitleg bij geeft. Door zijn aanstekelijke verhalen ontdekt u dingen die anders misschien aan uw aandacht waren ontsnapt. Na een zonnige Schubert-ouverture door het hele orkest heffen twaalf blazers en een contrabassist de Serenade nr. 10 ‘Gran Partita’ van Mozart aan. Als u de film ‘Amadeus’ hebt gezien, kent u de klanken al. Toch is dit bij uitstek muziek om live te ervaren. Dan valt pas écht te begrijpen waarom de ‘Gran Partita’ misschien wel het allermooiste stuk voor blaasorkest ooit geschreven is. Het is fantastisch om te zien hoe de musici als ‘estafettelopers’ het solostokje telkens van elkaar overnemen.
Na de pauze klinkt de Achtste Symfonie ‘Unvollendete’ van Schubert. Dit werk bestaat uit twee in plaats van vier delen, zoals gebruikelijk in die tijd. Theoretisch gesproken is het dus niet af. Maar de symfonie zit zo boordevol mooie melodieën en is zo rijk aan emoties, dat ‘onvoltooid’ maar een heel betrekkelijk begrip is.

Dirigent: Jan Willem de Vriend.

Programma:
Schubert - Ouverture im Italienischen Stil
Mozart - Gran Partita
Schubert - Symfonie no.8https://www.schouwburgogterop.nl/programma/noord-nederlands-orkest-aangenaam-kennismaken-met-mozart-en-schubert/27-03-2019-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >