Johan Derksen - Keeps the blues alive

19/04/2018 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Na de volledig uitverkochte theatershow 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop', komt Johan Derksen met een nieuw programma naar Ogterop. Dit keer over zijn echte passie: de blues. ’Johan Derksen Keeps The Blues Alive’ neemt u mee naar de jaren zestig waar grote bands als ‘The Rolling Stones’, ‘Them’ en ‘The Animals’ een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands als Cuby + Blizzards en Livin’ Blues. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Echter, wordt de blues genegeerd door radio en televisie, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past.

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band ‘The Clarks’ voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.
Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.
Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.
Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.
Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.
Michel van Dijk bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.
Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.

Dit unieke gezelschap komt donderdag 19 april naar Ogterop, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.https://www.schouwburgogterop.nl/programma/johan-derksen-keeps-the-blues-alive/19-04-2018-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >