ONTDEK MEPPEL > ER OP UIT > EVENEMENTEN > JEUGD: DAGBOEK VAN EEN CELLO (6+)

JEUGD: Dagboek van een cello (6+)

25/02/2018 - Ogterop, Meppel


Hexagon Ensemble met Maartje van Wegen.

‘Dagboek van een cello’ beschrijft de reis van een cello, gebouwd rond 1700, door de tijd en door Europa. Maartje van Weegen vertelt een prachtig, spannend en leerzaam verhaal voor de hele familie. Met muziek van onder anderen Vivaldi, Bach, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov, Britten en Schumann.

Nadat een middeleeuwse minstreel onder zijn takken gezongen heeft, droomt een boom ervan om muziek te maken. Op een dag legt de beroemde instrumentenbouwer Stradivari zijn oor tegen zijn schors en zaagt uit het hart van de boom de ziel van een nieuwe cello. Het instrument wil graag de mensenwereld en de emoties die zij in hun muziek leggen, leren begrijpen. En hij begint aan een eeuwenlange ontdekkingsreis. De jonge cello voelt het ongeduld en de opwinding van de kinderen die de noten van Vivaldi studeren in het weeshuis in Venetië. Hij hoort hoe Haydn vertelt over het
heelal dat hij in Londen door een telescoop
heeft gezien. Hij ontdekt de euforie en het verdriet van de liefde. Hij maakt kennis met muziek die voelt als thuiskomen. Maar ook aan wreedheid en oorlog ontsnapt hij niet. De cello kan zich blijven verwonderen over de gebeurtenissen die in zijn leven als voorbijgangers komen en gaan.

Idee: Marieke Stordiau. Regie: Christine Ewert. Teksten: Joost Galema. Arrangementen: Christiaan Boers. Verteller: Maartje van Weegen. Cello: Timora Rosler. Hexagon Ensemble: vijf blazers en een pianist.

Kinderen en jongeren t/m 21 jaar gratis (max. vier gratis per volwassene).

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/dagboek-van-een-cello-6-hexagon-ensemble-met-maartje-van-wegen/25-02-2018-14-30

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD