ONTDEK MEPPEL > ER OP UIT > EVENEMENTEN > GRACHTEN FESTIVAL

Grachten Festival Meppel
vrijdag 13 t/m zondag 15 juni

Meppel vol vaart
Wat zou Meppel zijn zonder zijn prachtige grachten? De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele historische schepen die in vroeger jaren de stad via deze grachten doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd.

Vanwege deze belangrijke functie en om de historische Meppeler grachten in ere te houden, organiseert de stichting Meppel Vol Vaart ieder jaar in juni het groots opgezette Grachtenfestival. Tijdens dit festival bevolken tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van kinderactiviteiten in, op en rond het water georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, individuele muzikanten en bekende bands.
Kortom, in juni staat het Meppeler grachtengebied, waaronder het stadscentrum, bol van de activiteiten. Een goede reden dus om met het hele gezin een bezoek aan Meppel te brengen.