Erato Festival

17/05/2019 - Meppel


Klassiek muziek festival
Op 17, 18 & 19 mei vindt op het Zuideinde te Meppel iets heel bijzonders plaats. Het Erato klassieke muziek festival. De historische panden worden gevuld met warme klassieke klanken tijdens intieme huiskamerconcerten. Openingsconcert door Miranda van Kralingen.


Samen met subsidiegevers, gemeente, buren, theater Ogterop, vrijwilligers, zangers en musici organiseert theater Zael op en rondom het Zuideinde in Meppel een groot klassiek muziekfestival. Het heet Erato festival vernoemd naar de muze van de hymne en het lied.

Er komen meer dan 20 voorstellingen op 9 podia en Etrato verwacht honderden bezoekers op 17,18 en 19 mei.

Alle intrigerende voorstellingen staan op www.eratofestival.nl. Daar kunnen nu ook al kaartjes besteld worden voor alle voorstellingen. Zij vinden plaats in Zael,n zeven huiskamers van buren aan het Zuideinde en in theater Ogterop. Vooral de huiskamerconcerten kunnen snel uitverkocht zijn omdat daar weinig plaatsen zijn. Kaartjes zijn online goedkoper dan aan de kassa.

Inhoudelijk
De befaamde sopraan Miranda van Kralingen geeft het openingsconcert op vrijdag in Schouwburg Ogterop, samen met de pianisten Mirsa Adami en Lex Jasper. Van Kralingen verzorgt vier masterclasses aan jonge professioneler zangers en zangeressen. Er zijn drie celloconcerten van Bach tot nu met vooraanstaande cellisten, onder wie Maya Fridman, Ype Jan Nota en zijn studenten en Teodora Nedyalkova.

Luister Piazzolla, Shostakovich, Bach, Liszt en anderen. Er zijn vier kinderconcerten op zaterdag en zondag. En twee huiskamerconcerten met jonge talenten uit eigen regio. Charlotte en Josefien Stoppelenburg geven in Ogterop een feestelijk zaterdagavond concert, samen met pianist Daniel Verhoeven en de bijzondere cellist Teodora Nedyalkova die met pianist Mariam Lominadze de Elégie van Fauré speelt. De bekende musicoloog en publicist Thea Derks verzorgt de opening.

Waarom?
Binnen de inspiratiebron van de hymne is het thema van Erato 2019 liefde, harmonie, schoonheid en vrijheid. Klassieke muziek wijst de weg erheen. Zael wil Meppel hiermee op de kaart zetten als plaats voor klassieke muziek. Dat versterkt de positie van de stad. Klassieke muziek verdiept en verbindt. Erato is deels gelijktijdig met het Meppeler Muziek Festival waardoor Meppel dat weekeinde een zinderende MUZIEKSTAD is.

Organisatie
Het Erato festival wordt georganiseerd door Zael, dat is Adriaan Meij, dochter Anne Karina Westerik, zoon Salomons Meij en vele anderen. Subsidie is er van Burgerweeshuis, Waarborgfonds, Aanjaagfonds Gemeente Meppel, Cultuurplatform, Prins Bernhard Cultuurfonds. Zeven buren stellen hun huiskamers ter beschikking voor concerten.

Over Zael
Zael is Meppeler venue en minitheater voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Zael wordt gesubsidieerd door de gemeente Meppel, het Meppeler Cultuurfonds en de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis uit Meppel. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel. Telefoon: 0522 256470 E-mail: info@zael.nl

www.eratofestival.nl

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >