Eindspel (Samuel Beckett)

08/11/2019 - Ogterop, Meppel
Tijd: 20:15


Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander. Regisseur Erik Whien brengt nu Becketts ‘Eindspel’ op het toneel met een geweldige cast van oudere toneelspelers: Hans Croiset (winnaar Louis d’Or), René van ‘t Hof (winnaar VSCD Mimeprijs), Cas Enklaar en Elsje de Wijn.

‘Eindspel’ speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. Het einde is in zicht. Maar zolang het niet zover is, gaan ze door. Ze spelen hun eindspel. En dat is geestiger dan het lijkt. ‘Niets is grappiger dan het ongeluk’, zegt een van de personages. Beckett buit dat komische potentieel meesterlijk uit. Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakt hij van ‘Eindspel’ een lichtvoetige tragedie.

Tekst: Samuel Beckett. Vertaling: Jacoba van Velde. Regie: Erik Whien. Spel: Hans Croiset, René van het Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn.https://www.schouwburgogterop.nl/programma/eindspel-samuel-beckett-theater-rotterdam-hans-croiset-rene-van-t-hof-e.a/08-11-2019-20-15
Eindspel (Samuel Beckett) - evenement | Ontdek Meppel | Weet wat er speelt.