De Grote Oorlog

16/01/2019 - Schouwburg Ogterop, Meppel


In de internationaal bejubelde voorstelling ‘De Grote Oorlog’ worden de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog op verbluffende wijze tot leven gebracht. Op de speelvloer staat een miniatuur filmset: het landschap van het front nagebouwd met potgrond, peterselie en miniatuur soldaten. Live gefilmd en levensgroot geprojecteerd, het resultaat is bijzonder realistisch. 1914-1918. Vanuit de loopgraven schreven miljoenen soldaten brieven naar hun dierbaren. Miljoenen stierven in het vuur en de modder, miljoenen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. In ‘De Grote Oorlog’ maken de spelers de ervaringen van de soldaten voelbaar.

‘De Grote Oorlog’ ging in 2001 in première, won diverse prijzen en werd een wereldhit. De voorstelling speelde onder andere in Hong Kong, Parijs en Los Angeles.

Scenario: Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Herman Helle. Regie: Pauline Kalker. Spel: Maartje van den Brink, Menno Vroon, Laura Mentink, Arlène Hoornweg, Herman Helle, Pauline Kalker (in wisselende samenstelling).


"Het is net echt. Het is kunst, vorm. Fictie zelfs. Mosterdgas ruist als het afstrijken van een lucifer. Het is de enig juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. [...] Deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding."


NRC Handelsblad

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >