Casus Circus (Australië)

29/11/2018 - Schouwburg Ogterop, Meppel


Het Australische gezelschap Casus Circus was eerder in Ogterop te gast met ‘Knee Deep’ en presenteert nu haar nieuwste productie ‘Driftwood’. Het gezelschap is een graag geziene gast op grote internationale festivals. De krachtige en liefdevolle voorstelling ‘Driftwood’ is een mix van acrobatiek en dans en wordt ondersteund door prachtige muziek. We worden in het leven gevormd door de mensen die we onderweg tegenkomen. De verhalen die ontstaan door geliefden, vijanden en volslagen vreemden wijzen ons de weg en bepalen wie wij als persoon uiteindelijk worden. Met acrobatische dans vertellen de dansers hun drang naar menselijk contact en hoe dit een houvast geeft om te overleven.

Casus Circus was in januari 2016 in Ogterop te gast met ‘Knee Deep’. Jacques d’Ancona schreef toen:
“Zo’n mevrouw Kaastra is in persoon steeds meer de identificatie van Schouwburg Ogterop, het liefste theaterzaaltje van Nederland. Toen zij vijf jaar geleden binnenkwam als directeur hoefde ze Meppel niet op de kaart te zetten. Die plek had Ogterop al ruim honderd jaar gereserveerd. Maar Wybrich Kaastra is wel steeds op zoek naar programma’s die iets bijzonders hebben (en vooral ook) elders in het Noorden niet te zien zijn. Dat geldt zeker voor Circus Casus,… Op tour door ons land doen ze (inclusief Meppel) slechts acht theaters aan met hun ‘Knee Deep’. Hun show is geen show in de klassieke betekenis en voldoet allerminst aan de wetten van het traditionele circus. Het is een theatrale manifestatie van snelheid en een demonstratie van de enorme, onvermoede buigzaamheid van het menselijk lichaam."

"Angstwekkend flexibel en lenig in elke vezel, terwijl ze het idee oproepen dat ze het voor hun lol doen met een achteloze beheersing van superieure turnelementen en acrobatische technieken."
***** Dagblad van het Noorden

https://www.schouwburgogterop.nl/programma/casus-circus-australie-driftwood/29-11-2018-20-15

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >