dinsdag 31 maart

BIBLIOTHEEK / PLATAAN

LEZING 75 JR VRIJHEID (OUD MEPPEL)

Kleine foto tentoonstelling Ruimte waar interviews bekeken kunnen worden. Zie lijst bibliotheek I.s.m. bibliotheek komt er nog een wandeling voor de jeugd.

75 JAAR VRIJHEID IN MEPPEL

ACTIVITEITEN OVERZICHT

AFGELAST
vanaf dinsdag 10 april

MEPPEL - WESTERBORK

MEERDAAGS WANDELEVENEMENT

op 10 april is in Meppel de Proloog van de "Loop in Vrijheid" naar Westerbork. In Meppel begint deze wandeling, over bevrijding en herdenking, om 18 uur vanaf NS. De 7 stadsgidsen van Stichting Oud Meppel vertellen op markante plaatsen deze geschiedenis, welke o.a. langs 22 plekken voert, waar Joodse burgers woonden. Deze wandeling kun je apart boeken en kost € 7.50 en is met pijlen bewegwijzerd, ca. 5 km.
AFGELAST
vrijdag 10 april

STAD MEPPEL

RONDWANDELING SCHOLIEREN DOOR MEPPEL

Meppel 75 jaar bevrijd! Maak gebruik van de app en ontdek en leer over belangrijke plekken in Meppel in de Tweede Wereldoorlog.
AFGELAST
zaterdag 11 april

STAD MEPPEL

BEVRIJDINGSWANDELING (OUD MEPPEL)
Opgave per mail stadsgidsen@oudmeppel.nl

op 11 april is onze Meppeler Bevrijdingswandeling om 11 uur vanaf NS station. Deze is 2,5 km lang en loopt de route, welke de Canadese bevrijders gereden hebben op 13 april 1945. Deze wandeling, compleet met foto's en verhalen kost € 3.50 en is echt een Meppeler aangelegenheid, begeleid door onze gidsen.
AFGELAST
zondag 19 april

SCHOUWBURG OGTEROP

TOUR OF FREEDOM IN CONCERT
15:00 uur - 17:00 uur
Tickets

Toen de bezetting van Nederland in 1944 en 1945 werd beëindigd brak er een periode aan van vrijheid. Een periode die nu al 75 jaar duurt en dat wordt vandaag gevierd! Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, mag niet vergeten worden. Tijdens de concertreeks 'Tour of Freedom in Concert' uitgevoerd door de Fanfare ‘Bereden Wapens’ uit Vught wordt stilgestaan bij de offers die zijn gebracht door veteranen om deze vrijheid te verkrijgen.

Meer info klik hier >>
AFGELAST
maandag 13 april (2e Paasdag)

WITTE DE WIT KERK

HERDENKINGSBIJEENKOMST APOSTOLISCH GENOOTSCHAP

Deze dienst bestaat uit 1 keer 20 minuten documentaire van personen die als kind de oorlog hebben meegemaakt, een korte lezing over het wegvoeren van de joden uit Meppel uit boek geschreven door Rinsema en gevolgd door een 20 minuten durende documentaire van personen die na de oorlog zijn geboren inclusief kinderen. Deze groep wordt gevraagd wat zij onder vrijheid verstaan.
AFGELAST
van 13 april t/m 5 mei

WITTE DE WIT KERK

FOTOTENTOONSTELLING APOSTOLISCH GENOOTSCHAP

Foto’s van tentoonstelling worden door de stichting Oud Meppel ter beschikking gesteld.
AFGELAST
dinsdag 5 mei

WITTE DE WIT KERK

VRIJHEIDSMAALTIJD APOSTOLISCH GENOOTSCHAP

Vrijheidsontbijt is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken.
AFGELAST
dinsdag 5 mei

GROTE KERK MEPPEL

VRIJHEIDSONTBIJT

In samenwerking met verschillende serviceclubs die Meppel rijk is organiseert gemeente Meppel op 5 mei een vrijheidsontbijt in het centrum van Meppel. De kern van het Vrijheidsontbijt is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven. www.meppel.nl/vrijheidsontbijt
AFGELAST
dinsdag 5 mei

WAGENINGEN - MEPPEL

BEVRIJDINGSVUUR ESTAFETTE (DE SPRINTER)

Het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Meppel brengen
AFGELAST
dinsdag 12 mei

RUMPTIGERPAD MEPPEL

KRANSLEGGING SERGEANT SWART

Jaarlijkse kranslegging bij het monument van de op 10 mei 1940 gesneuvelde segeant swart.

Hij verdedigde Meppel aan het Rumptigerpad te Meppel.

Meppel is van iedereen en vermarkten doen we samen!

Download hier het 'Meppel diep geluk' logo.
DOWNLOAD
DOWNLOAD >